|
| hybenmarmelade Fra : hovsada | Vist : 1003 gange 50 point Dato : 09-09-07 13:29 |
|
har plukket en masse modne hyben- efterlyser en nem måde at "udkerne" på !
tænker på frysning - bagning(udtørring) inden ! ...eller andet ...inden jeg selv eksperimenterer
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 09-09-07 15:03 |
|
Frysning gør det nemmere.
Jeg fryser dem ned, og så tager jeg kun op, hvad jeg skal bruge, -skærer dem over og kradser kernerne ud med en lille smal teske ("vejeske"). Mikrobølger skallerne møre i ganske lidt vand, maser dem gennem en grov sigte.. Og blander med sukker og evt citron, -efter smag..
| |
|
Det er et bøvl men et bøvl der er resultatet værd
| |
| Kommentar Fra : hovsada |
Dato : 09-09-07 16:10 |
|
Gik alligevel igang med at eksperimentere- de er ret modne (røde ..ikke orange) skar dem halvt over og lagde dem på bagepapir i 100 gr varmluft ovn- nu efter 1 time kan jeg se at frøene fylder mindre og triller ud, når jeg roder i dem ! har sat temp ned til 5o og gir dem en time mer med let åben låge.
Købte nogle tørrede på en helsemesse, der bare skulle koges med vand,citron og sukker. Marmeladen blev meget lækker og holdt sig fint i køleskab, den korte tid ,inden den var spist.
Håber at kunne ende med et lignende resultat og opbevare dem tørret indtil brug.
Vender tilbage med resultat....
| |
| Kommentar Fra : hovsada |
Dato : 10-09-07 21:54 |
|
Det virker perfekt !
efter anden tørring var hybenskallerne gummiagtige og kernerne løse og hårde- "æltede" dem i en frostpose(kraftig plast) og det løsnede 95% af kernerne , som kunne hældes ud af hul i posen.
En eksta tørring 75 gr./½ time og skallerne var hårde nok til at løsne resten ved æltning.
Efter at have stået til opblødning i vand natten over- et let opkog med samme vægt sukker, som tørre kerner + citronsaft og vand efter smag !
Det smager himmelsk i pandekager bl.a. - plukker alt hvad jeg orker i morgen. !
| |
| Annuller spørgsmålet Fra : hovsada |
Dato : 15-10-07 16:11 |
|
Jeg har desværre ikke modtaget et gyldigt svar, og annullerer derfor dette spørgsmål
eksperimenterede selv videre....
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|