/ Forside/ Karriere / Erhverv / Jura / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Jura
#NavnPoint
RyeJensen 11840
Nordsted1 11095
dova 10393
refi 7375
ans 6606
BjarneD 5596
Oldboston 4833
Paulus1 3538
themis 2862
10  jakjoe 2566
Regning fra politiet
Fra : tomobopo
Vist : 524 gange
20 point
Dato : 11-07-07 08:41

Vi har haft indbrud i vores sommerhus, hvor der blevet stjålet meget, herunder et klimaanlæg.
Politiet har nu fundet klimaanlægget og har haft en professionel mand ude for at tage det ned (det var allerede sat op det nye sted).
Vi har nu fået klimaanlægget hjem, og der mangler beslag, så klimaanlægget kan sættes op og der mangler brugsanvisning.
Vi har nu fået en regning på 1556 kr fra politiet, som vi skal betale til det firma, som har nedtaget klimaanlægget. Dette skal vi gøre, da vi er ejere.

Dette mener vi dog ikke kan være korrekt, da det ikke er os der:
1: Har ønsket at få indbrud!!!!
2: Ikke har bestilt dette firma til at tage klimaanlægget ned.
3: Da vi er selv er håndværkere, kunne vi nemt selv tage klimaanlægget ned - i stedet for at få en regning på 1556 kr.
4: Firmaet har ikke gjort det arbejde ordentligt.

Kommer vi til at skal betale denne regning til politiet eller hvordan fungerer det?
Er der nogle der kender nogle love/paragrafer der siger enten for eller imod ovenstående?

 
 
Kommentar
Fra : Tordenkalven


Dato : 11-07-07 08:54

I har vel det hele forsikret, og så må forsikringen rede den sag ud for jer osse...

det er da billigere for dem end give jer noget nyt

gå bestemt den vej

/
Henrik

Kommentar
Fra : berpox


Dato : 11-07-07 08:54

Er det ikke noget forsikringsselskabet dækker?

Kommentar
Fra : stilkene


Dato : 11-07-07 08:55

Send regningen til forsikringsselskabet,+ regning for at få det monteret igen.-- Hvis ikke i allerede har modtaget erstatning for anlægget.

Kommentar
Fra : tomobopo


Dato : 11-07-07 08:57

Forsikringsselskabet dækkede ikke klimaanlægget, da det endnu ikke var sat op.
Vi havde lige købt det og skulle montere efterfølgende weekend, men det hele stod i original emballage.

Kommentar
Fra : berpox


Dato : 11-07-07 09:00

Hvad? Hvorfor dækkede de ikke det?

Kommentar
Fra : Tordenkalven


Dato : 11-07-07 09:02

De dækker da anlægget når I har en kvittering der er fra før indbrudet.....

Kommentar
Fra : tomobopo


Dato : 11-07-07 09:04

Niks, de dækker ikke.
Sommerhusforsikring er lidt anderledes end almindelig indbo - vi stod lige så måbende, da vi fik det af vide.
Hvis der ikke er monteret, dækkes der ikke.
Vi mente jo det var indbrud alligevel og vi havde kvittering, men der var intet at gøre.

Er dog stadig meget spændte på, om vi skal æde regningen fra politiet

Kommentar
Fra : Tordenkalven


Dato : 11-07-07 09:21

Når det er indbo som sommerhusforsikringen ikke dækker, og I måske har det med hjemmefra...det har I jo *S* så må I ind og lave en ny anmeldelse, men denne gang på jeres indbo derhjemme....Det må kunne ligestilles med egendele I tager med hjemmefra, og som er dækket af jeres indboforsikring derhjemme.... I bør prøve det.

/ Henrik

Kommentar
Fra : dova


Dato : 11-07-07 09:58

Citat
Niks, de dækker ikke.
Sommerhusforsikring er lidt anderledes end almindelig indbo - vi stod lige så måbende, da vi fik det af vide.


Det er nu ikke fordi det er et sommerhus I ikke har fået det dækket når det endnu ikke var monteret.....sådan er reglerne åbenbart.

da mit hus brændte for mange år siden, var der netop indkøbt materialer til nyt badeværelse.....de gik op i røg, men da det ikke var monteret i bygningen dækkede husforsikringen ikke, og da det ikke drejede sig om "løsøre"/indbo var der heller ikke dækning den vej.

For at den slags ting tilhørende et hus...sltså noget der skal "bygges på eller fastmonteres" så skal der tegnes en speciel byggeforsikring for at være dækket ind med materialerne.


Og I slipper nok ikke for at betale regningen....det er lidt det samme som hvis eks. jeres bil var stjålet og blev fundet igen......der skal I også selv betale såfremt falck el.lign rekvireres for at fjerne den.
Men man kan så sige, at I burde have været kontaktet, men I havde sikkert ikke alligevel fået lov til at hente det, såfremt det var sat op hos den der havde "fundet" det.


mvh dova

Kommentar
Fra : Ysseven


Dato : 11-07-07 10:12

I værste fald må I sende kravet videre til tyvene. Det er jo i sidste ende dem, der er skyld i regningen.

Jeg går ud fra, at anlægget har været låst inde, og at der er skader på huset, som forsikringen skal dække. Og hvis det er en ordentlig forsikring, så bør deres jurister kunne hjælpe Jer med svar på spørgsmålet: "Hvad er politiets ret til overhovedet at bestille en håndværker og sende regningen videre? Og så endda en talentløs én, der ikke engang får alle beslagene med?" - og hjælpe Jer videre ad dén vej.

Men hvilken forsikring erstatter det andet stjålne? For de kan/bør vel lægge ud for regningen m.v., og så så kræve det betalt af tyvene!? Alt andet virker jo som hul i hovedet.

En kopi af brugsanvisningen kan I nok få i butikken, hvor I købte anlægget. Og det samme med beslaget, hvis I da ikke skal i Bauhaus eller lign.

Held og lykke!
Kommentar
Fra : Ysseven


Dato : 11-07-07 10:18

Og rent "inkassolovs-teknisk":

Hvis I nægter at betale (i det mindste lige nu), så husk omgående (skriftligt og gerne via fax med kvittering for dokumentation!) at bestride kravet. Brug gerne de argumenter, som du brugte i dit indlæg.

Kommentar
Fra : valde.


Dato : 11-07-07 10:52

der kommer nnok også en regning for opsætning af anlægget hos tyven! + plus de skader der er sket ved nedtagningen - du siger selv at det ikke er ordentligt gjort

Kommentar
Fra : transor


Dato : 11-07-07 12:11

Det er en rimelig foranstaltning af politiet, og derfor må i nok også regne med at skulle betale.
Kun hvis politiet ikke har brugt en autoriseret kølemontør, har de gjort noget forkert, og kan hænge på en erstatning.
Jeg går ud fra at regningen ikke er fra politiet, men fa håndværkeren, som har taget anlægget ned.

Så klag til ham over at beslagene mangler, og lad ham vælge mellem at skaffe dem , eller erstatte dem. skrriv til ham, med kopi til politiet, at i ikke betaler før beslagene kommer.

Afhængig af anlæggets type, kan der også være spildt noget eller alt drivmidlet - kølegassen- hvis det ikke er gjort helt korrekt af en kyndig kølemontør. så han har måske mere på samvittigheden.

Kommentar
Fra : valde.


Dato : 11-07-07 12:23

For at sige min mening mere direkte: Jeg synes det var tyven der skulle have den regning, når politiet sender dentil dig, så er det nok fordi de mener du er lettest at få penge fra. Man burde vel først forsøge hos den der skylder pengene nemlig tyven. kan han ikke betale så er det vel den der har bestildt arbejdet gjordt, der må betale, sådan er det i andre forhold. Vent og se om politiet har nogen magtmidler til at indrive pengene,

Kommentar
Fra : stilkene


Dato : 11-07-07 12:54

Prøv at undersøge hos politiet, om i kan få tyvens identitet, så i har mulighed for at lægge regres på regningen.

Kommentar
Fra : valde.


Dato : 11-07-07 13:08

Man kan jo også spørge politiet,om hvilken paragraf de går ud fra. Mon der er en paragraf der siger at man selv skal afholde alle udgifter ved tilbagelevering af det stjålne?
Der må også være en hæler indblandet. Eller var det tyvens eget hus det var monteret i? En hæler har dog også et ansvar og en risiko.

Kommentar
Fra : hjortby


Dato : 17-09-07 22:16

Jeg forstår det sådan, at politiet har videresendt en regning til jer. Og den går ikke, end ikke politiet kan forpligte jer overfor 3. part - det kan dog udemærket tænkes, at den sagsansvarlige kriminalassistent har tænkt lidt kreativ og hurtigt, og så er det svært at få ham til at vedkende en så tåbelig fejl. Jeg ville skrive til den lokale politimester og et enslydende brev til justitsministeriet, hvor der høfligt spørges om, der er lovhjemmel for at politi eller andre myndigheder kan købe ind på en borgers regning, uden dennes samtykke. Du skal ikke, i første omgang, henvise til din tyverisag - det får dem til at tænke sig alt for meget om, og du får et svar som er åbent for fortolkning. Svaret er jo ganske åbenlyst - ingen har ret til at forpligte andre uden behørig fuldmagt. Husk ikke at orientere de 2 om, at der er skrevet til den anden - du vil opdage, at du får 2 forskellige svar. Det er lidt uhyggeligt - men sådan er lovens folk i danmark. Helt sikkert er det dog, at et af brevene vil kunne bruges til rette en høflig forespørgsel om, hvorledes en person, der altså alligevel har eller har forsøgt at forpligte 3. mand sanktioneres. Her kommer det interessante, uanset om der blot skal skældes ud eller noget mere drastiskt, så er det fandme en kedelig gang korrespondance at skulle forholde sig til, f.eks. i dagspressen.

Tilbage til sagen. Anlægget skal klart demonteres, og montøren skal afregnes. Det skal dog afregnes med den der har bestilt ydelsen, som så derefter kan sende en faktura for en ydelse efter aftale - normal procedure er enten, at politiet sender faktura til forsikringsselskabet eller, afhængigt af aftalen med montøren, at montøren sender faktura direkte til forsikringsselskabet.

Hvis situationen var den, at du skulle betale, ja så havde du jo også retten til at sige nej tak, selv foretage valget af leverandør, kunne selv eller.....

Det der med tyvens identitet, den går ikke. Han er jo først tyv, når han er dømt. Man skal have lov til at være anonymt sigtet og så f.eks. senere blive frikendt, og så ville det jo være lidt uheldigt, hvis man var blevet hængt ud. Men når det er sagt, så er det tyven, der hænger på regningen - det bliver han ganske enkelt dømt til, idet det er normal procedure, at forsikringsselskaber altid forlanger erstatning for tab, herunder de omkostninger, der ved at tilvejebringe effekter.

At der mangler beslag og lign. kan man ikke tillægge montøren, ingen kan jo se om, de har været der. Teknisk kan tyven have ødelagt dem, smidt dem væk eller lign. Og rimeligt at du skal betale, selvom montøren er autoriseret eller ej, er jo helt ude i sovsen. Forestil dig, at anlægget er ødelagt, misvedligeholdt, blevet malet, fejlmonteret, brændt sammen og du derefter med rimelighed skulle betale for afmontering, borttransport m.m ialt en regning, der langt overstiger værdien af anlægget - og det uden at du ved det - nej vel.

Og så er der jo lige det, at politiets opgave er jo at sikre tyvekoster. Det er deres job at sikre tyvekoster bl.a. som bevis. Til formålet har politiet noget de kalder et kosterrum, og alligevel er der nogen, der mener at det er rimeligt at du skal betale for et stykke arbejde, som er politiets pligt.

Det der maksimalt kan være tale om, er at politiet beder dig afhente effekterne på stationen. Og bemærk i det hele taget, at hvis du har modtaget erstatning fra forsikringsselskabet, så har du faktisk solgt tingene og de tilhører ikke længer dig.

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 173637
Tips : 31664
Nyheder : 719565
Indlæg : 6383623
Brugere : 218258

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste