/ Forside/ Teknologi / Netværk / TCP/IP / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
TCP/IP
#NavnPoint
Per.Frede.. 4668
BjarneD 4017
severino 2804
pallebhan.. 1680
EXTERMINA.. 1525
xou 1455
strarup 1430
Manse9933 1419
o.v.n. 1400
10  Fijala 1204
Fra IPv4 til IPv6
severino har modtaget 20 point for dette tip
Fra : severino
Vist : 1140 gange

Dato : 17-05-10 12:50

Syntes du overskriften lyder kryptisk?

Er dit netværk klar til den nye standard der vil blive indført? - Ellers skal du være opmærksom på det, når du udskifter dit udstyr.
Måske kan en del af dit udstyr opdateres, men sikkert ikke alt, så her er det om at holde hovedet koldt.

Vores nuværende IP-adressesystem er af typen IPv4, med fire grupper af tal mellem 0 og 255.
Det nye system som vil blive indført, er typen IPv6, hvor der er 6 talgrupper, og giver plads for mange gange flere brugere på internettet.
Jeg har kopieret fra eksperten.dk, følgende:

Advarsel: Vi løber tør for IPv4 - overgang bliver svær
Vi er ved at løbe tør for IPv4-adresser, men verden er ligeglad. Overgangen til næste protokol bliver uhyre vanskelig. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: John Curran har et budskab til internetudbyderne: Der er ingen kære mor, hvis du ikke allerede er begyndt at opgradere til IPv6.

Curran er bestyrelsesformand for American Registry for Internet Numbers.

Han talte i sidste uge ved konferencen FutureNet om, at de næste 18 måneder vil udgøre en slags "dommens dag" for de internetudbydere, der stadig tror, at de kan klare sig ved at forbedre effektiviteten af deres anvendelse af IPv4-adresser.

Vi løber tør. Bundlinjen er, at der simpelthen ikke er flere IPv4-adresser tilbage om halvandet år.

"Vi vil begynde at afvise efterspørgsler på IPv4-adresser. Der vil ikke være flere. Sagen er, at vi løber tør," siger Curran.

Øvre grænse: Fire milliarder
IPv6 er den næste generation af internetprotokollen, der er designet af Internet Engineering Task Force (IETF) til at løse problemet med det begrænsede antal IP-adresser under den nuværende IPv4.

Den nuværende standard af internetprotokollen har en øvre grænse på omkring fire milliarder IP-adresser, mens IPv6 har mange gange flere: 3,403 gange 10 opløftet i 38. potens.

Det problem, som fortalere for IPv6 indtil videre er løbet ind i, er, at mange internetudbyderes store erhvervskunder ikke kan se den store fidus i at investere tid og penge i udrulning af IPv6 under en recession, hvor de har langt mere akutte behov.

Derudover påpeger Curran, at det ikke bliver nogen nem overgang, da IPv6 ikke er bagudkompatibel med IPv4.

Derfor vil internetudbyderne i den første tid være nødt til at understøtte begge protokoller, da IPv6-adresser typisk forbinder til hinanden over IPv4-netværk ved at indkapsle IPv6-data i IPv4-datapakker og på den måde skabe en "tunnel" gennem det ældre netværk.

Der er med andre ord ingen enkel måde at opgradere hvert eneste netværk til IPv6 uden at holde fast i IPv4 lidt endnu.

"Der bliver nødt til at være to netværk, og det er et problem, som vi ikke har nogen nem løsning af. Vi bliver muligvis nødt til at køre IPv4 parallelt med IPv6 i årtier," siger Curran.

Fra et praktisk standpunkt anbefaler Curran, at internetudbyderne omgående begynder at forberede deres kunder på overgangen til IPv6 ved at tilbyde forbindelser gennem både IPv4 og IPv6.

Han bemærker, at selv om efterspørgslen på IPv6 måske ikke er så stærk lige nu, så vil den stige langt hurtigere, så snart American Registry for Internet Numbers løber tør for IPv4-adresser i løbet af de næste 18 måneder.

"Efterspørgslen på understøttelse af IPv6 vil meget, meget hurtigt blive til et decideret krav. Introducer understøttelse af IPv6 i jeres produkter så hurtigt som muligt," siger han

Hvis alt dette lyder som en noget kaotisk proces, så kan man ifølge Curran fatte mod ved det faktum, at det er højst usandsynligt, at internetudbyderne skal foretage en lignende overgang før om meget lang tid.

"Den gode nyhed er, at vi ikke regner med at forlade IPv6. Der vil gå adskillige århundreder, før vi skal bekymre os om dette igen," siger han.

 
 
Bedømmelse

Fra : Stouenberg


Dato : 17-05-10 13:14

- tørt stof, men interessant...

Bedømmelse

Fra : NegoZatoR


Dato : 17-05-10 14:16

Okay, det jo bare fint nok så .. :)

Bedømmelse

Fra : brorteil


Dato : 17-05-10 15:52

Jo jo

Bedømmelse

Fra : droslerne


Dato : 17-05-10 16:21

Det er ok


Bedømmelse

Fra : Klaudi


Dato : 17-05-10 16:49Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 175885
Tips : 31844
Nyheder : 719565
Indlæg : 6398358
Brugere : 218615

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste