/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kødtimbale for 4 personer
Franksp har modtaget 25 point for dette tip
Fra : Franksp
Vist : 3972 gange

Dato : 04-06-06 21:23


I aften har jeg lavet mad efter en opskrift, som jeg i sin tid fik af vores, desværre nu afdøde kok, i kantinen på min arbejdsplads. Vi (personalet) kunne rigtigt li' den varme ret.
Jeg måtte spørge hende mange gange, førend hun gav mig opskriften. En rigtig kok, giver ikke sine opskrifter ud, men det lykkedes til sidst.

Det er én ef mine kones yndlingsretter, så derfor skal I også ha' den.

Prøv den. Den smager rigtigt godt.

Kødtimbale ( 4 personer)

250 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
2 store hakkede løg
ca. 40 g margarine
2 tsk. karry
Salt & peber
4 spks. rasp (gerne groft)
250 g champignoner
250 g frosne fine ærter
1 stor rød peber skåret i små tern
3 – 4 laurbærblade

Æggemasse:

3 store æg
2 dl sødmælk
som piskes sammen.

Hvidkålssalat:

Fintsnittet hvidkål

Dressing:

¼ liter piskefløde
ca. 2 spks. hvidvinseddike
ca. 1 spks. sukker

HUSK flutes.


Tilberedning:

Løgene svitses i en gryde til de er klare, hvorefter karryen tilsættes, og brændes ”lidt af” for at give mere smag. Så tilsættes kødet. Når kødet er delt, tilsættes salt og peber. (Spar ikke for meget på det), rasp og champignon, som skal være skåret i skiver (brug evt. en æggedeler – det er nemt).

Til sidst tilsættes ærterne og blandingen fordeles i et smurt ildfast fad.

Blandingen overhældes med æggemassen (som er pisket godt op) og der ”prikkes” med en gaffel, så æggemassen fordeler sig jævnt i kødet.

Laurbærbladene stikkes i inden indsætning i ovnen.

Stegetid: 40 min. ved 190 grader (ikke varmluft).

God fornøjelse og VELBEKOMME!!!


 
 
Bedømmelse

Fra : e.c


Dato : 04-06-06 22:22

Det lyder lækkert, jeg vil forsøge at få min mesterkok til at lave det.

Bedømmelse

Fra : annfriis


Dato : 04-06-06 22:28


Svært at bedømme, når man ikke har prøvet - men lyder afgjort lækkert og skal da prøves

Bedømmelse

Fra : TQsen


Dato : 04-06-06 22:35

mmmmm

Bedømmelse

Fra : Coliniiii


Dato : 04-06-06 22:44



Bedømmelse

Fra : delfin


Dato : 04-06-06 23:03

Jeg elsker også kødtimbale vil prøve den

Kommentar

Fra : aasenissum


Dato : 04-06-06 23:05

den skal sikkert prøves, selv om jeg egentlig synes, at det lyder lidt snasket med den der æggemasse (som selvfølgelig stivner i ovnen).

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 176694
Tips : 31918
Nyheder : 719565
Indlæg : 6403224
Brugere : 218746

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste