|
| flæskesteg Fra : camihl | Vist : 20372 gange 100 point Dato : 20-12-06 12:13 |
|
Er der nogle der har prøvet at stege en flæskesteg i stegepose. kan det lad sig gøre og bliver sværen sprød??
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 20-12-06 13:17 |
|
Flæskesteg
2 kg Mellem-svinekam
2 tsk Salt
evt. 1 Løg
3 Laurbærblade
2-4 hele Nelliker
Stegen ridses dybt og lægges med sværen ned i bradepanden, der stilles i forvarmet ovn ved 160°. 1 liter kogende vand hældes ved. Stegen koger i vandet 20 min. Den lægges derefter på ovnristen over bradepanden med sværen op og drysses med salt. Der kan stikkes løgringe, laurbærblade og nelliker ned i sværen. Det giver kødet en pikant smag. Vandet skal blive i bradepanden. Stegen skal ikke dryppes. Den steges derefter 1½ time ved 160°, hvorefter skyen hældes fra. Stegen brunes ca. 15-20 min. ved 250° for åben ventil eller ovndør, til sværen er sprød. Under grill bliver sværen sprød og bobler på få min. Skyen jævnes til sauce, tilsættes kulør og smages til.
Ved stegning i stegepose film, stegeso eller ildfast fad, undgås stegeos og fedtet ovn
Et gammelt husråd!
Få sprød flæskesvær hvergang - gnid sværen med eddike inden stegningen (evt. med en bagepensel) Det virker!
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 20-12-06 13:47 |
| | |
| Kommentar Fra : Olesen-50 |
Dato : 20-12-06 14:02 |
| | |
| Kommentar Fra : vaxen |
Dato : 20-12-06 15:17 |
|
Min svigermor lavede altid juleflæskestegen i stegepose førhen... Det resulterede i, at sværen blev blød. Det måtte hun så rette op på, så hun satte stegen under grillen, hvilket altid resulterede i brændte svær og tør flæskesteg... (hvad skal man da også med en kamsteg juleaften??? Nakkesteg, om jeg må be´ )
Det er sgi da noget skidt til jul! Så hellere gør ovnen ren
Vaxen - der skal holde jul hos Svigermor og kamstegen i år
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 20-12-06 15:34 |
|
For at få sprød svær skal man bruge alle trikkene.
Rids dybt og godt ud i siden. De færdige er som regel ridset for sjusket. Saften skal kunne rende bort fra sværen.
Skrab den godt med en skarp kniv
Held kogende vand over saæren inde stegningen, også for at få saften væk. Det er nemmere end at koge sværen i stegepanden.
Steg ikke i pose og ikke ved for lav temperatur . Mindst 160° i varmluftovn, ellers lidt højere.
Langtidsstegning ved lavere temperatur kan være godt for kødet, men skidt for sværen. Den skal blive brun og sprød uden grill.
Dryp undervejs nogle gange med koldt vand. eddike er overflødigt . Det er nemmest med en stor køkkenslev og vandet i en dyb tallerken. Det er også for at skylle kødsaft væk. Virker kun vis drænet er i orden. Derfor god ridsning.
Mindre kan måske gøre det, men det virker hver gang når man gør det hele, og det er ikke besværligt.
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 20-12-06 17:26 |
|
Du kan ikke få sprød svær i en stegepose.
Garanti for sprød svær:
Stegen gnides med salt og sættes i ovnen i en tør bradepande, uden vand eller fedtstof.
Steges igennem ved ca 160 grader i varmludtovn...lidt højere temperatur ved alm. ovn.
Nemmere kan det ikke gøres, og sådan har jeg gjort de sidste 30 år, og ALDRIG prøvet at sværen ikke blev sprød på stegen.
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 20-12-06 17:57 |
|
Her er løsningen.....
Du indkøber 2 stege i morgen....
Laver begge stege til aften - den ene i stegepose.....
Så opdager du hvad der passer dig bedst.....
Får du for meget steg tilovers, siger du bare til - så komme vi og hjælper dig af med det.....
Herregud - det er kun jul EEN gang om året
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 20-12-06 19:04 |
|
Citat Dova, hvis du ikke tilsætter vand, hvad laver du så sovs af? Der kan da ikke blive meget sky tilbage.. |
Jo, det er ikke noget problem, det fedt der smelter af stegen, hældes i en gryde og spædes op med vand og mælk, så resultatet (og ikke mindst smagen) bliver det samme i sidste ende.
REFI........hvis jeg vil have kogt min steg, puttede jeg den sikkert i en pose, hvor den rigtigt kan stå og boblekoge i den kondens der dannes.......men okay, sværen bliver MØR af det......min svigerinde med rengøringsvanvid bruger poserne, fordi det ville være en katastrofe såfremt ovnen blev lidt fedtet indeni
mvh dova
| |
| Kommentar Fra : camihl |
Dato : 21-12-06 11:13 |
|
mange tak for alle rådene
og god jul
| |
|
ja nu har det jo været jul,men jeg vil lige give mit besyv med,vi får jo også flæskesteg andre tider end jul. Det var i gamle dage da man havde federe grise at man kogte sværen.Den bedste steg fås hvis man sørger for at den er godt ridset (endelig ikke ned i kødet)gnides godt med salt ned i mellem hver eneste svær,steges ved 100 grader i 3 timer hviler i 10 min og så under grill i ca 5 min til sværen bobler.Du har forhåbentlig fået en god steg til jul
Mange nytårshilsener
Kirsten
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|