|
| Kommentar Fra : annfriis |
Dato : 26-06-06 16:48 |
|
Jeg tror det nærmest er et "religions"- spørgsmål
Nogle sværger til smør andre til margarine
Jeg plejer at bruge hvad jeg har - tror det dybest set er ligegyldigt, hvad man btuger - måske lige med undtagelse af småkager, de bliver medt lækre med smør - synes jeg altså
Held og lykke med projektet
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 26-06-06 16:56 |
|
Hvis du har lidt rapsolie (smagsneutral) kan du lade det erstatte lidt af smør'et.
Den største forskel på smør og margarine bortset fra smagen er hvor meget varme det kan tåle.
Smør branker ved lavere temperaturer end margarine der jo er et olieprodukt.
| |
| Kommentar Fra : mallorca |
Dato : 26-06-06 16:58 |
|
hejsa !!
jeg bager tit og har også stået med en opskrift hvor jeg skulle bruge margarine og jeg har kun haft smør men hvis smøret (står på pakken) kan bruges til bagning kan du sagtens bruge det istedet jeg har endnu ikke haft proplemer og med smør syntes jeg at det man bager får en beder smag husk også at kig om smøret er saltet eller ej for hvis det er saltet så skal der ikke ret meget mere salt i dejen ellers får brødet en let salt smag ..
held og lykke med brødet
fra Karina
| |
| Kommentar Fra : maya123 |
Dato : 26-06-06 19:49 |
|
Hej salacia
Brug du bare dit smør. Jeg bruger ofte smør i stedet for margarine. Det omvendte er ikke altid lige godt, hvis man skal bage "finere" kager og wienerbrød.
Jeg har lige været ude i mit køleskab for at sammenligne varerne:
Der er faktisk ikke den store forskel:
Smør er en anelse federe Pr. 100 gr. 75 gr. fed og 680 kcal
Margarine 70 gr. fedt og 635 kcal.
Protein og kulhydrat, er ens: 0-1 gram
Ang. saltindhold vil jeg tro det er det samme. Der findes almindeligt smør, her taler man ikke om saltet smør. Bare ganske almindeligt smør. Så kan mankøbe en pakke speciel usaltet smør, hvis man skal bruge det til noget specielt eller ikke kan tåle salt.
Held og lykke med pølsehornene, hvis de ikke allerede er fortæret. Hvis de er spist, håber jeg de smagte godt.
Mange hilsner fra Maya123 og også hilsner til alle andre her i gruppen.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 26-06-06 22:56 |
|
Til det formål er det ligegyldigt med sør, margarine, eller en smagsneytal olie.
Men ellers kan der godt være betydelig forskel.
Margarine vil i almindelighed ikke harske så hurtigt, og er derfor bedre til gemmesmåkager.
| |
|
olie synes jeg giver en lidt sejere krumme..altså brødet bliver lidt mere elastisk.
Men jeg ville da bestemt ikke holde mig tilbage med at bruge smør, det giver en langt bedre smag...synes jeg
| |
|
Der er ikke den store forskel på smør og magerine når det kommer til bagning, ud over at der kan være en smags forskel, nu er jeg selv mest til smør, da det er et renere produkt, og efter min mening smager bedst. der er jo en grund til at smør er dyrere ind magerine, og af 2 onder så er smør helt klart det sundeste.
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 28-09-06 22:35 |
|
Citat så er smør helt klart det sundeste. |
Det kommer så sandelig an på margarinen.
Smør er ikke specielt sundt da det er lavet på animalsk fedt hvorimod margarine i dag normalt er lavet på vegetabilsk olie der er meget sundere, især hvis det er lavet på olie der indeholder flerumættede fedtsyrer.
| |
|
det er rigtigt nok at visse magerine er lavet med olie, men tilgengæld er der tilsat div. stoffer så som stabilisator m.m. og det findes ikke i smøret, og i smør er der også valle, som rent faktisk er sundt, da det indholder div vitaminer og miniraler, det er bl.a også derfor at man tilsætte valle i osteproduktcionen, for det er ikke noget man ellers har brug for, til at kunne lave osten med.. derfor er det min overbevisning at smør er rennere og sunder, hvis man skal vælge melle disse 2 produkter...
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 28-09-06 23:26 |
| | |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 28-09-06 23:26 |
| | |
|
jeg siger jo heller ikke at animalsk fedt er sundt, for det er der intet fedt som der er, men vi skal have lidt fedt, men du skal ikke fortælle mig at magerine er sundere, for i nogle af produkterne forfindes der trafedt syre, og dette er kræft fremkaldene, og hvem ved ellers hvad de har fundet på at komme i, hvor i mod at smør er 100% naturligt
| |
| Kommentar Fra : BjarneD |
Dato : 29-09-06 21:00 |
| | |
|
nej jeg arbejder ikke for arla, og ungår helst deres produkter, men prøv næstegang du skal købe magerine så at kigge efter, for på nogle af pakkerne står der at det er uden trafedt syre.. der har været en masse skrivelse om det i nyhederne nogle år tilbage, men kan fortælle dig at jeg er kok og har arbejdet i faget de sidste 16 år
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|