/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rasp
Fra : mthure
Vist : 1865 gange
20 point
Dato : 15-12-02 05:25

Bor i udlandet, og rasp til stegning er ikke umiddelbart tilgængeligt. Kan jeg lave mit eget rasp, er det bare tørrede brødkrummer eller er der en mere rafineret opskrift?
Thure

 
 
Kommentar
Fra : ram2


Dato : 15-12-02 05:37

Du kan sagtens lave dit eget rasp.

Du tager brødskiver - stumper af hvedebrød og lader det tørre. Du kan evt. hjælpe til ved at lægge det i ovnen på svag varme. Når det er godt tørt, knuser du det bare evt. med hjælp fra en kagerulle eller lidt forsigtigt med en vinflaske - så har du rasp.

Mvh.
Ram2

Accepteret svar
Fra : bente64

Modtaget 20 point
Dato : 15-12-02 09:49

Læg brødet i en plastikpose før du ruller, så krummer det ikke så meget. I øvrigt kan du også bruge tvebakker.

MVH Bente

Kommentar
Fra : kim.s


Dato : 15-12-02 19:52

Bruger du gamle rundstykker eller flutes, kan du med fordel rive dem på et groft rivejern, lægge krummerne på en flad tallerken og derefter i mikrobølgeovnen, den er hurtigst (eller alm. ovn). Mærk år krummerne er sprøde.

Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 15-12-02 08:04



mthure wrote:
> Kan jeg lave mit eget rasp, er det bare tørrede brødkrummer

....ja...
--
Med venlig hilsen
Hans



Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 15-12-02 09:03


"mthure" <mthure.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse

> Kan jeg lave mit eget rasp, er det bare tørrede brødkrummer eller er der
> en mere rafineret opskrift?

Ja: tørret franskbrød (luft- eller i ovnen ved lav temperatur).
Kør det gennem kødhakkeren eller blenderen.
Hvis det er "supermarkeds-vatbrød", kan du tromle det med en kagerulle.

Hilsen Inger



Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 15-12-02 18:02



Inger Pedersen wrote:

> Kør det gennem kødhakkeren

....har smadret min Kenwood kødhakker én gang på den konto... ;-(
--
Med venlig hilsen
Hans



Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 15-12-02 19:38


"Hans Paulin" <niluap@tiscali.danmark> skrev i en meddelelse
news:atichd$c4p$2@dknews.tiscali.dk...

>
> ...har smadret min Kenwood kødhakker én gang på den konto... ;-(

Øv, det lyder træls. Så bliver det til en dyr rasp.
Og ligefrem gå ud og købe en håndtrukket model... det er måske i overkanten,
hvis man ikke bruger usædvanlig meget rasp.
Min holdt heldigvis til det.

Hilsen Inger




Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 15-12-02 22:11


"Hans Paulin" wrote in message news:atichd$c4p$2@dknews.tiscali.dk...
>
>
> Inger Pedersen wrote:
>
> > Kør det gennem kødhakkeren
>
> ...har smadret min Kenwood kødhakker én gang på den konto... ;-(

Man kan komme langt med en pose tørt brød indhyldet i en avis og en
hammer

Nette



Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 16-12-02 14:17


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en
meddelelse
news:3dfccc1d$0$222$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Hans Paulin" <niluap@tiscali.danmark> skrev i en
meddelelse
> news:atichd$c4p$2@dknews.tiscali.dk...
>
> >
> > ...har smadret min Kenwood kødhakker én gang på den
konto... ;-(
>
> Øv, det lyder træls. Så bliver det til en dyr rasp.
> Og ligefrem gå ud og købe en håndtrukket model... det er
måske i overkanten,
> hvis man ikke bruger usædvanlig meget rasp.
> Min holdt heldigvis til det.
>
> Hilsen Inger
>
>
>
Det er sgu ligemeget om det er en håndtrukken model, hvis vi
altså taler om kødhakker. Tørt brød er et udmærket
slibemiddel, der i denne forbindelse er eminent til at sløve
knivsættet, og med en elektrisk maskine kan jeg forestille
mig at knivsættet løber varmt.
Så er det billigere at købe noget rasp hos bageren.

mvh
Jørgen



Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 16-12-02 19:45

> Bor i udlandet, og rasp til stegning er ikke umiddelbart tilgængeligt.
> Kan jeg lave mit eget rasp, er det bare tørrede brødkrummer eller er
> der en mere rafineret opskrift?

Du har fået gode råd i tråden, her er et til:

Hvis du kan få tvebakker, så giver de en utrolig velsmagende rasp. Er
ufattelig lette at knuse i en pose eller i et viskestykke.

Mvh
Kevin Edelvang


Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 17-12-02 11:41


> Du har fået gode råd i tråden, her er et til:
>
> Hvis du kan få tvebakker, så giver de en utrolig velsmagende rasp. Er
> ufattelig lette at knuse i en pose eller i et viskestykke.
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
>

Hej !

Det havde jeg helt glemt, men det brugte min mor altid. Ned i en plasticpose
med tvebakkerne og så et par gange frem og tilbage med kagerullen!

mvh
Tove



Kommentar
Fra : mthure


Dato : 19-12-02 03:55

Tusind tak for alle de gode svar.
Thure

Godkendelse af svar
Fra : mthure


Dato : 19-12-02 03:57

Tak for svaret bente64.
                        

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177428
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407944
Brugere : 218878

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste