/ Forside/ Interesser / Hus og have / Vand og VVS / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Vand og VVS
#NavnPoint
3773 14761
bennymand.. 7918
pbp_et 6990
pallebhan.. 5552
Keldd 4833
transor 4018
Hejdu58 3787
Fijala 3125
smuller54 2625
10  e.c 2605
Ekstra vandhane i køkkenet
Fra : rolandkorg
Vist : 986 gange
50 point
Dato : 05-04-06 12:27

Vi skal have et "amerikaner køleskab" sat op i vores køkken, men sådan en skal jo tilsluttes en vandhane af hensyn til isterningemaskinen...
Så havde det jo været nemt hvis den stod ved siden af køkkenvasken, men det er ikke lige tilfældet, køleskabet skal stå i den anden ende af rummet.

Kan jeg få smeden til at trække et rør fra installationen ved køkkenvasken og hen til køleskabet ?
Og hvad med vandtrykket ?

Håber nogen kan hjælpe.

 
 
Kommentar
Fra : e.c


Dato : 05-04-06 12:44

Ja han kan snildt trække en ledning/rør hen til dit nye køleskab/ismaskine.
Der skal bare sidde en vandhane m/kontraventil i en af enderne.

Kommentar
Fra : e.c


Dato : 05-04-06 12:46

Vandtrykket ændrer sig ikke ret meget, men Ismaskinen skal heller ikke bruge de store forsyninger.

Kommentar
Fra : rolandkorg


Dato : 05-04-06 13:14

Der står i brugsanvisningen at det kræver et vandtryk på 147~834 kPa (1,5~8,5 kgf/cm2)
Jeg ved ikke hvor meget trykket på en almindelig vandhane ligger på ?

Kommentar
Fra : e.c


Dato : 05-04-06 16:39

Når alle vandhaner er lukket, så er der ingen forbrug og det maximale tryk er til stede, og det måler jeg i bar almindeligvis 3-4 bar. (jeg kan ikke finde omregningstabellen)
Når der åbnes for vandet falder trykket en lille smule alt efter forsyningsrørets tykkelse.
Åbnes der for en vandhane (uden neoperl bremse) med et vandtryk på ca, 1,5 - 2 bar - vil en 10 L. spand fyldes på ca. 1 min. (som jeg husker det)

Accepteret svar
Fra : pallebhansen

Modtaget 50 point
Dato : 05-04-06 17:42

Ja, næsten alt er sagt i den sag, og vandtrykket er rigeligt til ismaskinen.
Men som du nok har hørt i medierne af og til, så kan en ismaskine, nemt blive en bakteriebombe.
Det skyldes manglende rensning af selve maskinen, men også et meget lille forbrug af vand, og da specielt til privat brug.
Derfor skal du få VVS-manden til at tilslutte til den allernærmeste koldvandsforsyning, og bede om at der også sættes en lille aftapning udenfor skabet, så du engang imellem kan skylle røret igennem, da stillestående vand som bliver opvarmet til stuetemperatur, vil opformere de få bakterier der altid er i vandet, og som hurtigt accelererer, og der er ikke meget grin ved at få bakterieklumper i whiskyen.
VH Palle Hansen

Kommentar
Fra : rolandkorg


Dato : 05-04-06 22:14

Ved godt at ismaskiner er bakteriebomber, men ved korrekt brug og rensning skulle der ikke ske noget. Jeg kan vel også skylle rørene igennem vha. vanddispenseren i køleskabet ?

Kommentar
Fra : pallebhansen


Dato : 05-04-06 23:44

Tja, men den giver måske ikke så kraftigt gennemskyl?
VH Palle Hansen

Kommentar
Fra : rolandkorg


Dato : 06-04-06 08:10

Nåh ja, det er selvfølgelig rigtig, og så sætter skidtet sig jo osse i køleskabets filter.

Godkendelse af svar
Fra : rolandkorg


Dato : 28-04-06 10:44

Tak for svarene.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177416
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407859
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste