/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mandelecken
Fra : netper
Vist : 739 gange
400 point
Dato : 12-12-05 02:17

Hejsa

Så er jeg på den igen, jeg leder efter en opskrift på Mandelecken, som jeg igen kun kan finde på tysk, er der mon en som her lyst til at hjælpe igen.

Mvh
Per

Mandelecken

Zutaten: Ergibt ca. 50-60 Stücke:

375 g Honig
250 g Zucker
125 g Butter oder Margarine
750 g Mehl
200 g Mandelsplitter
1 Prise Salz
1 Teel. Zimt
1/2 Teel. Kardamom
5 g Hirschhornsalz
2 Eier
2 EL Rum
5 g Pottasche
2 Pakete (8 100 g) dunkle Kuchenglasur
Mehl zum Ausrollen
Pergament- oder Backpapier
Holzspieße


Zubereitung: 1. Honig, Zucker und Fett in einen Topf geben und bei
schwacher Hitze erwärmen, bis sich der Zucker gelöst hat.
Dann die Honigmasse leicht abkühlen lassen.

2. Mehl, 100 g Mandeln und die Gewürze in eine große
Rührschüssel geben und die Honigmasse zufügen. Zum Schluß
die Eier und die in Rum aufgelöste Pottasche zugeben. Alle
Teigzutaten mit einer Küchenmaschine oder dem
Handrührgerät zu einem geschmeidigen Teig verarbeiten.
Teig ca. 24 Stunden im Kühlschrank ruhen lassen.

3. Den gut durchgekühlten Teig auf einem leicht bemehlten
Backbrett zu Rollen von ca. 3 cm Durchmesser formen.
Backblech mit Pergament- oder Backpapier auslegen, die
Teigrollen darauflegen und die Oberfläche mit den
restlichen Mandelsplittern spicken. Im vorgeheizten
Backofen (E-Herd: 175°/Gasherd: Stufe 2) ca. 20 Minuten
backen.

4. Teigrollen sofort vom Blech nehmen, auf ein Backbrett
legen und abkühlen lassen. Mit einem scharfen Messer in
ca. 4 cm breite Dreiecke schneiden.

5. Kuchenglasur im Wasserbad auflösen und in eine Schüssel
gießen. Nun jeweils eine Mandelecke auf einen langen
Holzspieß stecken und durch die Kuchenglasur ziehen. Zum
Trocknen auf ein Kuchengitter setzen. (Dieses Kleingebäck
kann über einen längeren Zeitraum in einer gut
verschlossenen Blechdose aufbewahrt werden).

Kalorien: Stck. 140 kcal.


Zubereitungszeit: 120 min.


 
 
Accepteret svar
Fra : arne.jakobsen

Modtaget 400 point
Dato : 12-12-05 07:02

Jeg kan da prøve:

Mandelhjørner(snitter)

Ca. 50-60 stk.

375 Honning
250 g Sukker
125 g Smør eller Margarine
750 g Mel
200 g Flækkede Mandler
1 smule Salt
1 Tsk Stødt Kanel
1/2 Tsk. Kardemomme
5 g Hjortetakssalt
2 Æg
2 dl. Rom
5 g Potaske
2 Pakker (80-100 g) mørk Køkkenglassur.
(Er bare hvad vi i danmark kalder chokolade glassur), laves af Flormelis og kakao.
Mel til at sprede ud på bordet under udrulningen
Pergament- elle Bagepapir
Træbræt(skærebræt)

Tilberedning:

1. Honning, Sukker og Fedtstof varmes op under svag varme til sukkeret har opløst sig.
Derefter lades honningmassen stå til afkøling.

2. Melet, 100 g Mandler og krydderierne hældes i en stor bowle og den nedkølede Honningmasse tilsættes. Slutteligt tilsættes æggene og Rommen, i hvilket potasken er opløst.
Alle de resterende ingredienser tilsættes og det hele blendes i køkkenmaskinen eller med håndmixeren.
Stil det hele i køleskabet i mindst 24 timer og lad det få ro.

3. Rul den godt nedkølede dej ud på et med mel overhældt bræt, i et ca. 3 cm. Tykt lag.
Med Pergament eller bagepapir ruller du nu dejen sammen til en rulle. Herunder tilsætter du de sidste 150 g mandler så disse findes på ydersiden af rullen.
Kagen bages i en ovn der er foropvarmet til 175° i ca. 20 Minuter
backen.

4. Tag derefter rullen ud af ovnen og skær den i ca. 4 cm. Tykke skiver.

5. Overtræk kagen(rullen) med chokoladeglassur og drys nogle mandelflager på.
Kagen kan holde sig længe i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Kalorieindhold pr. stk. 140 kcal.


Tilberedningstid i alt: 120 min.





Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 12-12-05 07:18

Ja, det var bare en oversættelse med enkelte snublefejl. Mængden af mandelflager passer jo ikke, køb lidt flere. Og tiden på de 120 minutter er KUN køkkentid, dertil skal lægges ét døgn i køleskab. Det er altså ikke en kage man bare lige gåt ud og laver. Håber alligevel at Du/I kan finde ud af det. Hilsen Arne

Kommentar
Fra : HHViborg


Dato : 12-12-05 09:39

Flot Arne.
Det kan vist ikke gøres meget bedre.


Kommentar
Fra : arne.jakobsen


Dato : 12-12-05 10:26

HHViborg - Tak

Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 12-12-05 10:53

Tak for svaret arne.jakobsen.
                        

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177426
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407927
Brugere : 218877

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste