/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Point til dova, for madopskrifter: Herli~
Fra : Franksp
Vist : 453 gange
100 point
Dato : 01-08-05 19:05

Kære dova

Jeg har ledt med lys og lygte efter en opskrift på "Brunch-æggekage", med løg og kartofler. Min kone og jeg har lige været på ferie i London (desværre i uge 27) Det var ikke rart, da det skete meget tæt på hvor vi boede. Nå men, tilbage til sagen. På hotellet, hvor vi boede, var der netop denne "Brunch-æggekage" til vores morgenmad. Den smagte "himmelsk".

Venlig hilsen
franksp

 
 
Kommentar
Fra : dova


Dato : 01-08-05 19:27

Måske er det denne her:

Czarens æggekage
er et måltid i sig selv, men kan også sagtens begå sig på et frokostbord. Opskriften er fra Czarens hus i Nykøbing Falster, som i flere kokkegenerationer har været kendt viden om for sin æggekage. På Czarens æggekage lægges et lag bittesmå, hjemmelavede frikadeller. De skal selvfølgelig laves i forvejen – lav en ordentlig portion, når du er i gang, de holder fint i fryseren. Som måltid-i-sig selv beregnes tre æg pr portion. Mindre, hvis der er andre retter på bordet. Æggekagen forsteges på blusset og bager færdig i ovn.
To små løg hakkes groft og snurres gyldne på en stegepande i smør sammen med 100 gram kogte kartofler i tern. Pisk 12 æg let sammen med en halv liter piskefløde, salt og peber.
Hæld æggeblandingen på panden, og lad den sætte sig i bunden. Stil den i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter – til den er souffleret op. Hold øje med den! Imens: varm frikadellerne og steg baconen. Skær tomater i skiver. Læg nu tomatskiverne på æggekagen og sæt den ind i ovnen igen i fire-fem minutter. Dæk til sidst æggekagen helt til med bacon, småbitte frikadeller og små cocktailpølser og stil den i ovnen igen et minut, så det hele samler sig. Tag den ud og klip rigeligt med purløg over. Serveres med godt, groft rugbrød og sennep.


mvh dova

Kommentar
Fra : dova


Dato : 01-08-05 19:30

Eller måske denne her

http://food4u.dk/opskrift/default.asp?id=514

Det var da godt I kom hjem i god behold.
Det må have været en grim oplevelse at være så tæt på den tragiske begivenhed.

mvh dova

Accepteret svar
Fra : dova

Modtaget 110 point
Dato : 01-08-05 19:32
Kommentar
Fra : CLAN


Dato : 01-08-05 19:57

Som tillæg
En lille samling på min side http://www.86325578.dk/articles.php?lng=da&pg=143
Hygge...
Søren

Kommentar
Fra : Franksp


Dato : 01-08-05 20:54
Godkendelse af svar
Fra : Franksp


Dato : 01-08-05 20:56

Tak for svaret dova.
Denne ret, laver jeg på søndag.

De venligste hilsener
Frank
                        

Kommentar
Fra : dova


Dato : 01-08-05 22:46

Selv tak

Og god appetit til æggekagen

mvh dova

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177427
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407931
Brugere : 218877

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste