"netman77" <netman77.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:lYR47.1519$Qn.96378@news000.worldonline.dk...
> Efter at have anskaffet og læst Camilla Plums nye bog Et ordentligt
> brød (kan anbefales) er jeg blevet vældig lun på at male mit eget mel.
>
> Er der nogen der har erfaring med det og evt. kan anbefale et bestemt
> mærke?
Jeg havde i sin tid en, som jeg købte pr. postordre hos bageriet Aurion. Dte
var den mindste model af mærket Hawo. Se
http://www.aurion.dk/dansk/kvaerne.html. Den så anderledes ud en dem på
billedet (det er over 10 år siden), men den svarede nok til "Billy 100"
Jeg tror det vigtigste er at overveje hvor stor kapacitet den skal have. Den
jeg havde kunne rumme ca 1/2 kilo i skuffen, som det tog ca. 5 minutter at
kværne. Det ear okay, men faktisk lidt irriterende, fordi jeg oftest bagte
til fryseren af minimum 2 kilo mel ad gangen. Det vil sige, der skulle
fyldes på fire gange. Jeg ville købe en større i dag, prisforskellen ville
rigeligt kunne svare sig.
Jeg havde aldrig nogen problemer med den - jeg havde den i ca 2 år,
hvorefter jeg solgte den, hvilket jeg egentlig fortryder i dag. Jeg havde
møl i mit kornlager en enkelt gang, man skal ikke købe for stort ind.
Jeg savner den mest fordi en kværn giver mange muligheder for at
eksperimentere med kornsorter og finheder og mærkelige ingredienser i
brødet. Jeg kan ærlig talt ikke smage den store forskel mellem hjemmemalet
mel og det, man køber, og jeg synes heller ikke det endelige bageresultat er
væsentligt anderledes. Heller ikke når det gælder honning-salt brød, som de
troende ellers hævder kun kan laves med friskmalet, biodynamisk mel.
MVH
Peter