Man kan finde en del opskrifter på WW's hjemmesider (både den danske og de forskellige internationale). Ikke alle er efter min personlige mening lige gode... jeg poster lige et par af dem, som jeg har fundet på nettet, som jeg har haft stor succes med - både ift. mig selv og andre:
General Tsao's kylling
Portioner: 4
Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 10 min
Point per portion: 6
Ingredienser:
2 dl. stærk kyllingebouillon
2 spsk. Maizena
2 spsk. sukker
2 spsk. sojasauce
1 spsk. hvidvinseddike
½ tsk. stødt ingefær
2 tsk. jordnøddeolie
2 mellemstore skalotteløg, hakket fint
2 mellemstore hvidløgsfed, knust
½ tsk. knust tørret rød chilipeber (eller ½ tsk. røde chiliflager)
1 rød og 1 grøn peberfrugt – renset og skåret i grove firkanter (ca. 2x2 cm)
500 g kyllingebryst – skåret i tynde skiver (ca. 3 mm) på den korte led
Serveres over 1½ dl kogte, hvide ris
Fremgangsmåde:
1. I en skål blandes bouillon, Maizena, sukker, sojasauce, vineddike og ingefær. Blandingen sættes til side.
2. Varm olien i en wok eller en stor gryde over mellemvarme. Tilsæt løg, hvidløg og chili og steg i 2 minutter. Tilsæt kyllingen og steg indtil kyllingen er gennemstegt – ca. 5 minutter. Tilsæt til sidst peberfrugterne og steg i yderligere et par minutter til disse er varme.
3. Hæld sauce-blandingen over i wokken og rør rundt i blandingen indtil saucen er tyk – ca. 3 minutter.
4. Server kyllingen og saucen over kogte ris. Pynt evt. med finskårede forårsløg.
----------------------------
Coq au vin
Portioner | 4
Forberedelse | 15 min
Tilberedning | 45 min
Point pr. portion: 4,5
Ingredienser
1 spsk. olivenolie
2 skiver kalkunbacon, skåret i små bidder
8 skalotteløg, pillet og halveret
2 fed hvidløg, knust
4 x 150 gram kyllingebryst (uden skind)
125 ml. rødvin
300 ml. kyllingebouillon
175 g. champignon, renset og halveret
1 laurbærblad
1 spsk. hakket frisk persille
1 spsk. maizena
salt og friskkværnet peber
Persille – til pynt
Fremgangsmåde
1. Varm olien i en stor sauterpande og sauter bacon, løg og hvidløg i ca. 5 minutter, til det begynder at brune. Tag indholdet ud af panden og sæt det til side.
2. Læg kyllingebrysterne i panden og forsegl dem hurtigt på alle sider. Tilsæt vinen til panden og bring det i kog og lad det boble i et par sekunder. Hæld herefter kyllingebouillonen på panden.
3. Returner bacon, løg og hvidløg til panden og tilsæt blandingen champignon, laurbærblad og persille. Læg låg på og lad det simre i ca. 30 minutter til kyllingen er mør.
4. Bland Maizenaen med 2 spsk. koldt vand og rør det i blandingen. Varm igennem til saucen er tyk og jævn. Lad simre i 2-3 minutter og check om der skal tilsættes salt og peber. Fjern laurbærbladet og server strøet med den ekstra persille.
------------------
Minestronesuppe
Portioner | 4
Forberedelse | 10 min
Tilberedning | 35 min
Point per portion: 2
Ingredienser
1 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
1 gulerod, hakket
125 g. grønne bønner, skåret i stykker
1 courgette, skåret i firkanter
2 terninger grønsagsbouillon, opløst i 300 ml. kogende vand
600 ml tomatjuice
2 tsk. blandede italienske tørrede krydderurter (fx oregano, basilikum og timian)
40 g. suppepasta (meget små pastastykker)
50 g. røde kidneybønner på dåse, skyllet og drænet
2 tomater, hakket
50 g. kål, fint skåret
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
1. Varm olivenolien i en stor gryde. Tilsæt løg, gulerødder, grønne bønner og courgette og sautér i ca. 5 minutter indtil grøntsagerne er møre.
2. Tilsæt grønsagsbouillonen, tomatjuicen og de tørrede krydderurter. Bring i kog og reducer varmen. Tildæk og lad simre ved lav varme i ca. 15 minutter.
3. Tilsæt suppepastaen, de røde kidneybønner og tomaterne og lad det simre i 5 minutter eller til pastaen er mør. Tilsæt kålen og kog i yderligere 2-3 minutter. Smag til med salt og peber.
---------------------------
Kyllinge ”Curry”
Portioner | 4
Forberedelse | 10 min
Tilberedning | 55 min
Point pr. portion: 5,5
Ingredienser
2 tsk. vegetabilsk olie (ikke oliven)
1 stort løg, hakket
1 mellemstort æble, skrællet, udkernet og hakket
2 fed knust hvidløg
1 stor gulerod i skiver
1 mellemstor pastinak, hakket
1 spsk. thailandsk karrypasta (fx rød)
450 g. kyllingebryster skåret i tern
450 ml. kyllingebouillon
25 gram sultanas
1 spsk. hakket frisk mynte
150 g. ukogte basmatiris
1 mellemstor, fast banan
salt og friskkværnet sort peber
4 spsk. cheasy 0,1% yoghurt naturel (til servering)
Fremgangsmåde
1. Varm olien i en stor slip-let gryde og sautér løg og æble i 3-4 minutter. Tilsæt herefter hvidløg, gulerod, pastinak og karrypasta og lad det koge i 1 minut til.
2. Tilsæt kyllingetern og lad det koge med i nogle minutter under omrøring indtil kyllingen er forseglet på alle sider.
3. Tilsæt kyllingebouillon, sultanas og den hakkede mynte. Rør godt rundt og bring det i kog og reducer herefter varmen. Tildæk delvist og lad det simre over lav varme i ca. 40 minutter.
4. Ca. 20 minutter inden kogetiden for curry’en er slut sættes risene over og tilberedes efter instruktionerne på pakken.
5. Når curry’en har simret i de 40 minutter skæres bananen i skiver og røres i curry’en. Check om den er krydret nok og snag til med salt og peber.
6. Server curry’en i portioner over den varme kogte ris og med 1 spsk yoghurt øverst på hver portion og evt. lidt ekstra hakket, frisk mynte.
-------------------------
Mexicansk farsbrød
Point per portion: 4
Til personer: 8
700 gram fedtfattigt hakket oksekød
2½ dl havregryn
1 løg, finthakket
½ tsk hvidløgspulver
125 gram milde grønne chilipebre på glas, hakket
1 stort æg
1 spsk chilipulver
2 tsk stødt spidskommen
240 gram tomatsauce på glas (fedtfattig – kig på glasset)
Opvarm ovnen til 200 grader.
Spray en rugbrødsform med oliespray.
Bland alle ingredienserne - med undtagelse af halvdelen af tomatsaucen – i en stor skål og hæld blandingen i rugbrødsformen. Glat toppen med en ske.
Sæt formen i ovnen og bag i ca. 60 minutter. Hæld resten af tomatsaucen over toppen og bag i yderligere 5 minutter. Skær i 8 stykker.
Serveres med salat.
Kan sagtens fryses ned.
--------------------
Håber, at det gav lidt inspiration