/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frugtsalat opskrift søges
Fra : mc.feast
Vist : 3887 gange
50 point
Dato : 21-12-04 15:19

Jeg søger en opskrift på frugtsalat til 15 personer den skal være med råcreme.
Så hvem har den bedste frugtsalat, og hvordan laver man den råcreme.

 
 
Kommentar
Fra : memuel


Dato : 21-12-04 15:28

Kilde: http://www.alletiders-kogebog.dk
Et alternativ til Råcreme...

Frugtsalat i citroncreme
Retten er: Frugtsalat

Ingredienser:
1ds. henkogte ferskner
1ds. abrikoser
3-4 ananasringe
50 g nøddekerner

creme:
4 æggeblommer (varmebehandlede)
reven skal og saft fra 1 citron
1 dl.sukker
2 dl.piskefløde

Skær frugten i mindre stk.bland den i skål.Hæld lidt af dåsevæden ved. Frugten skal trække koldt m/låg over eet par timer Pisk blommer sammen m/sukker pisk det over vandbad, til det er luftigt og skummende.Pisk reven citronskal og saft i.Lad cremen svale, inden den piskede fløde kommes i og server til salaten

Tips:

ananas kan være friske eller på dåse IKKE FRYSEEGNET

God fornøjelse



Memuel


Kommentar
Fra : memuel


Dato : 21-12-04 15:29
Kommentar
Fra : memuel


Dato : 21-12-04 15:32
Accepteret svar
Fra : Axelise

Modtaget 50 point
Dato : 21-12-04 17:40

Det er selvfølgelig en smagssag, men personligt synes jeg, at en frugtsalat af friske frugter smager bedst. Om sommeren er det udpræget lettere, da der er mange solmodne frugter. Men nedenstående burde du kunne finde også om vinteren.
Jeg plejer at bruge:
appelsiner
pærer
bananer
kiwi
æbler (f.eks. cox orange)
frisk ananas
Beregn ca. ½ frugt af hver samt 1 skive ananas pr. person. Kog 2 dl. vand med 4 spsk rørsukker og evt. ½ vaniliestang. Lad sukkerlagen koge op og stil den derefter til afkøling. Hældes over frugterne, som er skåret småt og lagt i en skål. Vend det hele, så sukkerlagen fordeler sig, og lad det stå i køleskab et par timer.
Råcreme:
Pisk 3 pasteuriserede æggeblommer med 3/4-1 dl. sukker. Pisk LÆNGE så æggesnapsen bliver helt lysegul og fløjlsblød og alle sukkerkorn er smeltede. Vendes i flødeskum pisket af 1 l piskefløde. Så har du råcreme. Lad den ikke stå mere end 1-2 timer i køleskab. Pisk evt. fløden for sig og æggesnapsen for sig og bland lige inden servering.
Drys lidt hakket mørk chokolade over frugtsalat og råcreme, så kan det ikke blive meget bedre!



Godkendelse af svar
Fra : mc.feast


Dato : 21-12-04 21:29

Tak for svaret Axelise.UHMMM - mine tænder løber i vand.
                        

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177414
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407844
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste