Vi har et nyt fyrretræsgulv i køkkenet, som er oliebehandlet, og det er noget besværligt at holde, men det afviser i det mindste fedt og olie når bare det bliver fjernet rimeligt hurtig.
Vi har i mange år haft sæbeludede fyrretræsgulve, dog ikke i køkkenet og jeg har været godt tilfreds med holdbarheden da sæben har kunne afvise rødvin og andre farvede pletter. Fordelen ved sæbeludede gulve er, at det er let at rejse træet efter mindre skader. Det kan man også på hvidolierede gulve, der umiddelbart har en god afvisningsevne, men som kræver flere kræfter ved gulvvask.
Jeg har i tidernes morgen prøvet at lakere et fyrretræsgulv i et køkken og det gør jeg aldrig mere. Det holder sig flot et pænt stykke tid,men så bliver det bare grimmere og grimmere og eneste løsning er afslibning.
Til vores egetræs køkken, hvor der som nævnt er lyst fyrretræsgulv har vi valgt en sort bordplade med affaset egetræskant i noget der kan ligne sort granit.
Dette er jeg yderst tilfreds med og som du kan se på billedet fra Aubo så tager det sig godt ud (syntes vi)
http://www.aubo.dk/images/Koekken_bil/Firenze_Eg.jpg