/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Agurkesuppe
Fra : scandinavia
Vist : 864 gange
100 point
Dato : 15-10-04 21:00

Hejsa

Jeg mangler en god opskrift på en varm agurke & porresuppe. Er der nogen der kan hjælpe mig med dette?

 
 
Kommentar
Fra : svampearne


Dato : 15-10-04 21:06

Her er så din agurkesuppe
Ingredienser:
1 løg
1 fed hvidløg
30 g smør
1 tsk mel
4 dl varm bouillon
1 salatagurk
1.5 dl fløde
lidt salt og sukker
friskmalet hvid peber
lidt sennepspulver
200 g kogte rejer m. skal
2 bundter dild
Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør. Mel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen. Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt. Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger. Agurketerninger koger i suppen 15 minutter. Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes. Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter. Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes. Resten af smørret varmes op på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri. Dild skylles, klippes fint og røres i suppen. Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i suppen. Hver portion garneres med en skive agurk.

Her er så porresuppen
Ingredienser:

½ kg porrer uden top
1 spsk olivenolie
6 dl hønsebouillon

2 fed hakket hvidløg
1 suppevisk (persillestilke, timian, selleritop, porretop)
1 spsk mild vineddike
½ dl fintsnittet persille

Tilbehør:
½ dl revet emmentaler
Brødcroutoner eller ristet brød


Fremgangsmåde:

Flæk porrerne på langs og vask dem grundigt. Skær dem i strimler og lad dem dryppe af. Sauter porrerne 5 min. i olivenolien for jævn varme. Tilsæt hønsebouillon, hvidløg og suppevisk. Lad suppen koge for svag varme i 20 min. Fjern suppevisken, smag til med vineddike, salt og peber og drys med persille.

Kærlig Hilsen SA


Kommentar
Fra : scandinavia


Dato : 16-10-04 12:09

Hejsa

Jeg har vist ikke været særlig præcis i min formulering

Det jeg gerne vil have opskriften på er en agurke- & porresuppe, eller en agurkesuppe med porrer om du vil... jeg har for ikke så længe siden fået netop denne suppe på en restaurant.

Håber der er nogen der kender den...

knus

m

Kommentar
Fra : Heinzen


Dato : 17-10-04 17:58

Hej

Prøv www.bager-kim.dk

mvh HeinZen

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177416
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407859
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste