Her er så din agurkesuppe
Ingredienser:
1 løg
1 fed hvidløg
30 g smør
1 tsk mel
4 dl varm bouillon
1 salatagurk
1.5 dl fløde
lidt salt og sukker
friskmalet hvid peber
lidt sennepspulver
200 g kogte rejer m. skal
2 bundter dild
Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør. Mel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen. Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt. Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger. Agurketerninger koger i suppen 15 minutter. Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes. Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter. Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes. Resten af smørret varmes op på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri. Dild skylles, klippes fint og røres i suppen. Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i suppen. Hver portion garneres med en skive agurk.
Her er så porresuppen
Ingredienser:
½ kg porrer uden top
1 spsk olivenolie
6 dl hønsebouillon
2 fed hakket hvidløg
1 suppevisk (persillestilke, timian, selleritop, porretop)
1 spsk mild vineddike
½ dl fintsnittet persille
Tilbehør:
½ dl revet emmentaler
Brødcroutoner eller ristet brød
Fremgangsmåde:
Flæk porrerne på langs og vask dem grundigt. Skær dem i strimler og lad dem dryppe af. Sauter porrerne 5 min. i olivenolien for jævn varme. Tilsæt hønsebouillon, hvidløg og suppevisk. Lad suppen koge for svag varme i 20 min. Fjern suppevisken, smag til med vineddike, salt og peber og drys med persille.
Kærlig Hilsen SA