|
| Måge - opskrift Fra : SEPPE | Vist : 4080 gange 196 point Dato : 08-09-04 17:59 |
|
Er der nogle der har en opskrift på måger? Jeg har fundet frem til en 7 stykker på www.dk-kogebogen.dk, men er der mon ikke nogle af jer andre der ligger inde med en anden??
På forhånd tak....
| |
| Kommentar Fra : jakjoe |
Dato : 08-09-04 18:20 |
| | |
| Kommentar Fra : rosekamp |
Dato : 08-09-04 20:33 |
|
Nu har jeg ikke lige set de opskrifter du har linket til - men da jeg førhen lavede mågebryster lånte jeg en oldgammel bor på biblioteket med vildtopskrifter i. Engang ville man jo gerne spise det. (der var også opskrift på ræv...hmm...)
Bortset fra det, har jeg bare haft lavet dem ligesom edderfuglebryster. Og jeg kan varmt anbefale at du får røget nogle stykker - det smager ligesom edderfugl. Men husk for alt i verden at vande dem ud først ved alle opskrifter.
Jeg fik vores lokale Brugsmand til at smide dem i røgovnen når han alligevel skulle ryge og eller gør slagtere og fiskehandlere det som regel også.
Rosekamp
| |
| Kommentar Fra : itgrafen |
Dato : 08-09-04 21:41 |
|
Hej Seppe
Måger skal tilberedes ligesom snepper, så hvis du finder en opskrift på sneppe, så kan du også bruge den til mågerne.
Det er forresten kun mågeungerne (de grå unger) der smager godt, når de bliver voksne er den trannede.
vh dorthe
| |
| Kommentar Fra : rosekamp |
Dato : 11-09-04 14:08 |
|
Nu har jeg ikke smagt sneppe men som sagt synes jeg at det smager hen ad edderfugl, men det kommer jo også an på, hvordan du tilbereder dem. Hvis du har de grundlæggende koge-/stegetider kan du jo tilsætte hvilke krydderurter, krydderier, grøntsager samt tilbehør man har lyst til.
Rosekamp
| |
| Kommentar Fra : Vaks. |
Dato : 30-09-04 23:02 |
|
Kære Seppe. Her opskrift på ung-ældre måger.Unge måger pilles, rengøres og udtages.Ombind dem med tynd-
skåret bacon og steg dem gyldenbrune i lidt smør.Når fuglene er brune, kommes et bundt persille ved mågerne
samt en sjat vildtbouillon og en god sjat fløde.Lad det snurre under låg ca. 30-40 min. Tag fuglene op fjern
bomuldsgarnet.Smag til med salt og peber og sigt sausen over fuglene.Server løse ris til.Lige før risene er møre
kan der koges lidt havtang, som vendes i den færdigkogte ris sammen med lidt smør og reven skalotteløg.Husk
tangen skal stå natten over i koldt vand, inden den kan anvendes. Ældre måger sal flåes brystkødet er anven-deligt til frikadeller.Rør de hakkede brystfileter sammen med fløde,æg,lidt mel,løg og en sjat danskvand,steg dem i rigeligt smør.På groft hjemmebagt rugbrød med surt, er det en himmerigsmundfuld.
Hilsen og god fornøjelse fra Vaks.
| |
| Kommentar Fra : rosekamp |
Dato : 02-10-04 08:35 |
|
Du siger noget Vaks.
Jeg har faktisk lavet frikadeller af måge og så brugte jeg indmaden (kråse, hjerte, lever) til at lave vildt-paté af. Det smagte kanongodt, men jeg havde lige glemt det. - det skulle du prøve Seppe.
Rosekamp
| |
| Kommentar Fra : Vaks. |
Dato : 02-10-04 18:19 |
|
Hej Itgrafen. Jeg har aldrig hørt, at man kan bruge samme opskrift til (måge-sneppe )
Sneppen er vores KONGELIGE fugl. Ifølge gammel tradition blev den først kudte sneppe sendt til hoffet og
jægeren fik en belønning. Hvis du mangler en opskrift på snepper , så kontakt mig.
Hilsen Vaks og ha en god dag.
| |
| Kommentar Fra : SEPPE |
Dato : 03-10-04 12:52 |
|
Hej Vaks, tak for indlægget.
Kan unge måger også bruges til frikadeller, eller er det bedst med de ældre?
| |
| Kommentar Fra : Vaks. |
Dato : 03-10-04 22:02 |
|
Hej Seppe. Nyd de unge fugle som delikatesse. Lav frikadeller af de gamle (ældre)
Hej fra Vaks.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|