|
| krebsefond Fra : boerges | Vist : 1082 gange 177 point Dato : 19-02-13 17:22 |
|
Jeg har lavet en del krebsefond af kinesiske flodkrebs.Det smager glimrende,Hvad kan jeg bruge det til? Gode ideer? boerges
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 19-02-13 18:46 |
| | |
| Kommentar Fra : boerges |
Dato : 20-02-13 10:08 |
|
Til pifo:mange tak for en seriøs og nyttig kommentar.Venlig hilsen boerges
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 20-02-13 10:16 |
|
Jeg er enig med pifo med suppe.
Hvis du får flere jomfruhummere har jeg et alternativ til fond, nemlig at stege skaller og andre rester i rapsolie.
Du får en smuk lyserød og duftende olie, der er lækker at stege fisk eller skaldyr i, jeg hælder også lidt i fiskesupper og andre fiskeretter.
Olien kan holde et pænt stykke tid i køleskabet, eller "uendeligt" i fryseren.
| |
| Kommentar Fra : boerges |
Dato : 22-02-13 14:03 |
|
Mange tak for jeres rigtig gode svar.Sjov "brevkasse" denne her. v.h. Børge
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 22-02-13 15:30 |
|
Simpelthen dette.
Krebs koges. Halekødet tages ud af krebsene (4 pr. pers.) Der laves krebsefond, Brun skaller med suppeurter, timian, krondild/dild stilke og tomatpure, kog ind med cognac, herefter hvidvin, derefter tilsættes en god kalve/oksefond til det dækker. Kog ½ time, blend skallerne let, kog igen 10 min. si fonden fra kog ind til ca. ¾ dl. Pr. pers.
Skallerne røres med smør, varmes op så smøret smelter fra, hæld smørret op i en skål og sæt på køl, smørret bruges til at montere suppen inden servering.
Quennelle, torskefilet køres i foodprossecor med salt og peber, tilsæt en æggehvide pr. 100 g. fisk og kør igen. Farsen formes til boller og koges i letsaltet vand. Div. Suppeurter skæres i små tern og tilsættes bisquen lige før servering.
| |
| Kommentar Fra : boerges |
Dato : 22-02-13 16:16 |
|
Hej piaskov.Lyder sørme´ lækkert.Tror jeg vil prøve det. v.h. boerges
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 22-02-13 17:48 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 22-02-13 18:35 |
|
Lige til piaskovs bisqueopskrift, jeg har lavet bisque en del gange, men aldrig set, endsige brugt, en opskrift hvor der skal kalve/oksefond i.
Det vil efter min opfattelse overdøve skaldyrssmagen, men hvidvin, cognac og vand er fint.
Bortset fra det ser det godt ud.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|