/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
krebsefond
Fra : boerges
Vist : 1082 gange
177 point
Dato : 19-02-13 17:22

Jeg har lavet en del krebsefond af kinesiske flodkrebs.Det smager glimrende,Hvad kan jeg bruge det til? Gode ideer? boerges

 
 
Kommentar
Fra : pifo


Dato : 19-02-13 18:46

Lav en dejlig skaldyrssuppe, tilsæt fennikel, gulerødder ell. andre grøntsager.
Legér (liér) suppen med et par æggeblommer, gerne rørt med lidt citronsaft for at give lidt friskhed til suppen.
Tilsæt lidt rejer, muslinger eller fisk


Læs evt mere om legering: http://leksikon.arla.dk/Teknikker/Legere



Alternativt kan du bruge fonden til sauce, som du kan servere til fisk.

Du k an også bruge din fond til en opskrift i stil med denne: http://www.madkogebogen.dk/content.php?subaction=showfull&id=126



Kommentar
Fra : fun2


Dato : 19-02-13 18:56

Altruisme er det nye sort, forstår godt du vil med på vognen med egen fond. For os (ny)rige er det største problem med fonde at finde et godt uegennyttigt formål. Da du allerede har navngivet din fond, vil jeg forslå noget med hav, så hvorfor ikke støtte marehalmens udbredelse?

Kommentar
Fra : boerges


Dato : 20-02-13 10:08

Til pifo:mange tak for en seriøs og nyttig kommentar.Venlig hilsen boerges

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 20-02-13 10:16

Jeg er enig med pifo med suppe.

Hvis du får flere jomfruhummere har jeg et alternativ til fond, nemlig at stege skaller og andre rester i rapsolie.

Du får en smuk lyserød og duftende olie, der er lækker at stege fisk eller skaldyr i, jeg hælder også lidt i fiskesupper og andre fiskeretter.

Olien kan holde et pænt stykke tid i køleskabet, eller "uendeligt" i fryseren.

Kommentar
Fra : katekismus


Dato : 21-02-13 18:25
Kommentar
Fra : boerges


Dato : 22-02-13 14:03

Mange tak for jeres rigtig gode svar.Sjov "brevkasse" denne her. v.h. Børge

Kommentar
Fra : piaskov


Dato : 22-02-13 15:30

Simpelthen dette.
Krebs koges. Halekødet tages ud af krebsene (4 pr. pers.) Der laves krebsefond, Brun skaller med suppeurter, timian, krondild/dild stilke og tomatpure, kog ind med cognac, herefter hvidvin, derefter tilsættes en god kalve/oksefond til det dækker. Kog ½ time, blend skallerne let, kog igen 10 min. si fonden fra kog ind til ca. ¾ dl. Pr. pers.

Skallerne røres med smør, varmes op så smøret smelter fra, hæld smørret op i en skål og sæt på køl, smørret bruges til at montere suppen inden servering.

Quennelle, torskefilet køres i foodprossecor med salt og peber, tilsæt en æggehvide pr. 100 g. fisk og kør igen. Farsen formes til boller og koges i letsaltet vand. Div. Suppeurter skæres i små tern og tilsættes bisquen lige før servering.


Kommentar
Fra : boerges


Dato : 22-02-13 16:16

Hej piaskov.Lyder sørme´ lækkert.Tror jeg vil prøve det. v.h. boerges

Kommentar
Fra : pifo


Dato : 22-02-13 17:48

piaskov glemt at påføre kilden til opskriften, så den kommer her, så kan du få vinforslag med også:

http://www.koegevinhandel.dk/pi/Krebsebisque_med_Krebsehaler_quenelle_med_urter_krondild_og_krebsesmør_2579_233.aspx

Og ja, det lyder som en god opskrift

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 22-02-13 18:35

Lige til piaskovs bisqueopskrift, jeg har lavet bisque en del gange, men aldrig set, endsige brugt, en opskrift hvor der skal kalve/oksefond i.

Det vil efter min opfattelse overdøve skaldyrssmagen, men hvidvin, cognac og vand er fint.

Bortset fra det ser det godt ud.

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177429
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407945
Brugere : 218878

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste