/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Persille.
Fra : prio
Vist : 1431 gange
100 point
Dato : 03-06-12 15:21


Er det korrekt, at der ikke er jordbakterier i frysetørret persille?

I så fald, hvorfor? - persillen er vel frysetørret frisk, og der kan vel have siddet bakterier på, som overlever frysningen?

 
 
Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 03-06-12 16:03

De bliver jo ikke bare tørret i en hjemmefryser, så hvis endelig nogen bliver syge kan det være mug fra fugt.

Men hvad angår smagen kan man lige så godt stikke tungen ud af vinduet

Nogle steder kan man købe dybfrosne krydderurter, de er rimelige i en håndevending, da jeg elsker grønne krydderurter har jeg altid et par pakker i fryseren.

Kommentar
Fra : webm


Dato : 03-06-12 16:15


Persillen er selvfølgelig renset og skyllet før frysetørringen...

Accepteret svar
Fra : skytten49

Modtaget 100 point
Dato : 03-06-12 16:41

Nu har jeg googlet frysetørret persille jordbakterier. Jeg har ikke fundet nogen sider, hvor professionelle der har forstand på bakterier påstår at frysetørring dræber jordbakterier. Det er påstande der er kommet på kandu.dk. Men hvis du bruger en skål til at skylle persillen i og ælter godt rundt og skifter vand et par gange. så bliver faren ikke stor. Når man laver persilesovs skal persillen koges med i sovsen, så er det ikke noget problem at gemme sovs i køleskabet til næste dag. kogning dræber bakterier, men frysning for dem til at ligge i dvale og ved optøning begynder bakterier at formere sig igen. Mellem 10 og 50 grader og derover går det stærkt, derfor skal man altid optø i køleskab og varm mad der skal gemmes nedkøles i køleskab.

Kommentar
Fra : granner01


Dato : 03-06-12 17:41



Har ingen tænkt på nitrit? Det er derfor man ikke genopvarmer grønkål og persille. Og ikke jordbakterier.

Kommentar
Fra : EA_HS


Dato : 03-06-12 18:06

Citat
Har ingen tænkt på nitrit? Det er derfor man ikke genopvarmer grønkål og persille. Og ikke jordbakterier.


.. sku' lige til at skrive det samme,
mange tør ikke spise genopvarmet persillesovs (og grønkål)

andre påstår at ved grundig / langvarig (gen) opvarmning, bliver det 'giftige' uskadeliggjort,
personlig har jeg spist det mange gange.. (genopvarmet)
med største velbehag, og lever fortsat.




Kommentar
Fra : katekismus


Dato : 03-06-12 18:47

Som der skrives, er det vigtiste at skylle grundigt.....

Nogle mener, at persille ikke bør genopvarmes på grund af det høje nitratindhold, idet bakterier kan omdanne nitrat til nitrit, men persille indeholder generelt ikke mere nitrat end f.eks. rødbeder, spinat og rucola, og der sker ikke nogen bakteriel omdannelse, medmindre der er mulighed for bakteriel vækst. http://www.foodoflife.dk/Leksikon/opslag/persille_regler.aspx

Er det farligt at varme persille op? http://www.dr.dk/sundhed/dinsundhed/Myter_om_kost_og_motion/2009/0205114414_3.htm





Kommentar
Fra : granner01


Dato : 03-06-12 20:48



Og her kan man læse om nitrat og nitrit.

http://www.viivaa.dk/Nitrat-og-nitrit.aspx

Kommentar
Fra : skytten49


Dato : 03-06-12 21:00

granner selv om nitrit er noget skidt, siger artiklen jo intet om persille. det er en myte, at genopvarmet persillesovs indeholder meget nitrit. hvis persillen koges i sovsen, er der ingen fare. Læs katekismus første link.

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 03-06-12 21:13

Citat
mange tør ikke spise genopvarmet persillesovs (og grønkål)

andre påstår at ved grundig / langvarig (gen) opvarmning, bliver det 'giftige' uskadeliggjort,
personlig har jeg spist det mange gange.. (genopvarmet)
med største velbehag, og lever fortsat.


Man kan jo skylle sovsen under vandhanen hvis man er usikker.

Godkendelse af svar
Fra : prio


Dato : 06-06-12 14:19


Tak for svaret skytten49.

Citat
Jeg har ikke fundet nogen sider, hvor professionelle der har forstand på bakterier påstår at frysetørring dræber jordbakterier. Det er påstande der er kommet på kandu.dk.

Ajjj, er alle oplysninger her på Kandu ikke korrekte??? - det må komme bag på mange!!??

Kommentar
Fra : skytten49


Dato : 06-06-12 18:10

selv tak.
der er gode brugbare svar på kandu.dk. men vi er jo næsten alle lægmænd, så derfor må man nogen gange prøve at finde sider hvor folk der har specifik viden skriver.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177414
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407849
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste