der tygges med gummerne og de små bitte tænder der er kommet og kommer og æltes med tungen. Som sagt skal de skæres så småt ud og kødet koges. evt bare pilles fra hinanden. De andre ting dampes.
Grød er jo også godt. bla
Hirsegrød
½ dl mælk - ½ dl vand - 1/4 dl hirseflager - 1/4 æble, skrællet og skåret i små tern.
Mælken varmes op til den koger. Hirseflager og æblestykker tilsættes. Grøden småkoger 3 - 4 min.
Tips: 1 spsk. hybensaft eller ren frugtsaft smager godt i stedet for æblet.
Eller:
Grød med valset havre
1 dl valset havre eller anden kornsort - 2 dl vand - ½ dl mælk
Kom vand og valset korn i en gryde, kog op og lad grøden simrekoge 5 minutter. Rør rundt undervejs. Rør mælk i og varm grøden til den har en passende konsistens.
Grød til morgenmad:
Rør 1 tsk smør per måltid i havregrøden og smagt ½ dl mælk - evt med lidt abrikosgrød (udblødte, kogte, blendede usvovlede abrikoser).
Grød til senere på dagen:
Lav ca. en dl grød jvf opskriften ovenfor. Damp gulerødder (eller anden rodfrugt) gerne oveni i familiens kartofler. Mos gulerødder med en gaffel rør grøden i. Hak kogt/bagt kød, lever eller fisk og rør det i sammen med 1 tsk tidselolie. Server straks.
Gode grøntsager :
Spinat, rødbede, fennikel og selleri.
Kød:
Svin, okse, lam, kalv, kalkun, kylling, and, torsk, makrel, rødspætte, lever, hjerte.
Blægfrugter: Brune/hvide bønner, kikærter samt linser i små mængder.
God fornøjelse
____________________________________________________________________________
Hvis du er i tvivl så køb nogen børnemadbøger, der er bla. en der hedder:
MAM af : Charlotte Nowak
den har vi været glade for