/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
18års fødselsdag - fransk menu
Fra : Superfreak
Vist : 900 gange
40 point
Dato : 16-02-12 14:04

Hej alle sammen. Jeg hedder Danielle, og jeg skal holde 18års her til august. Da jeg ikke kunne få sushi, og det er min totale livret, så tænkte jeg fransk - eftersom mit navn er fransk.

Jeg er ret vild med Ratatouille og det kunne jeg godt tænke mig at servere, men hvad passer til?
Desserten skal gerne være Gateau Au Chocolat - selvom der dog skal være en rigtig fødselsdagslagkage også (måske).
men hvordan skal jeg sammensætte en fransk menu? og er der nogen der har bedre forslag end mit Ratatouille og Gateau Au Chocolat?

På forhånd tak
Danielle

 
 
Kommentar
Fra : dogvillestar


Dato : 16-02-12 15:00

Franske hotdogs m. franske kartofler?

Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 16-02-12 15:02

Ja, start med fransk løgsuppe, med en tør fransk hvidvin til,
og så en god antrecote, med en fin bourgogne til,
til desserten, Gateau Au Chocolat er Ok, kan du servere en let souterne...





Kommentar
Fra : vic200


Dato : 16-02-12 15:05

Kan du også annullerer spørgsmål på fransk?


Spørgsmål
- Ubesvarede   3
- Besvarede   1
- Annullerede   5
- Slettede   0
Ialt   9


vic200

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 16-02-12 15:10

Ratatouille er et fint tilbehør til mange ting, fransk mad er jo så meget dejligt, det hele skal vel også passe til årstiden.

Men, hvor mange skal I være, skal du/i selv lave maden eller kommer der folk på, hvad må det koste, skal det være tag-selv-bord eller med servering, osv?



Kommentar
Fra : EA_HS


Dato : 16-02-12 16:41

Ja,. utroligt hvad man kan få unge mennesker til at æde, for at følge moden,
USA McDonalds, Italiensk Pizza, og rå fisk efter Japanske forbilled,
mon det næste 'hit' bliver rå fåreøjne som er en delikatesse i Mongoliet,
det fik man aldrig børn til at proppe i sig for 20 år siden,
det gl. Danske køkken er nok noget af verdens bedste til Danskernes smagsløg,
bare kik i gamle danske opskrifter,.. det vrimler med dem,

jeg bor pt i et land hvor det er ikke er unormalt at æde rottekød, hundekød, levende larver,
ristede fårekyllinger, og meget andet 'godt',.. ganske vist under andre navne,
(og selvfølgelig står det ikke direkte på spisekortet)
joo nogle kan skam vænne sig til meget,... jeg siger nu pænt nej tak, og tænker (føj for s....)

men hvis det absolut skal være ægte Fransk mad,
vil lave en fin og ægte gl. Fransk middag, bestående af 5 retter, sikkert begejstre / imponere,
eller det modsatte,... !!

men prøv at se / læse om retterne, som er kendt fra en gl. Dansk film, "Barbettes Gæstebud"
hvor mddagen blev serveret under særlige omstændigheder,
gæsterne måtte intet sige under indtagelse af måltidet.

1) Skildpaddesuppe (ægte)
2) Blinis Demidoff med kaviar (se billede)
3) Vagtler i sarkofag med foie gras og trøffelsauce (se billede)
4) Oste fra Auvergne
5) Baba (formkage) med rom og frisk glaceret frugtsalat (se billede)

http://da.wikipedia.org/wiki/Babettes_g%C3%A6stebud_(film)


Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 16-02-12 16:47

Ja, fy for...., rå fisk, det skal man da være japaner eller så'n for at spise

Nej, marinerede sild, gravad laks og østers, det ved vi da hvad er, ik'

Kommentar
Fra : Eyvind


Dato : 16-02-12 18:47

Husk et par lange stænger Flutes.

Kommentar
Fra : frieda


Dato : 16-03-12 13:42

Ferme ta question, SVP!



Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177428
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407944
Brugere : 218877

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste