En simpel opskrift med løg:
http://www.hjerteforeningen.dk/index.php?pageid=27&rid=93
Ellers er der også en god egnret på siden Smuller nævner:
http://www.sildensdag.dk/opskrifter/opskrifter.htm#Pandesild fra Dragør - Egnsret
8 hele udbenede sild uden hoved og hale
6 store danske æbler (gerne Elstar)
4 store løg (samme størrelse som æblerne)
2 bdt. frisk timian
Mel
Salt
Ca. 25 gr. smør
¼ kop eddike
1 kop vand
Groft rugbrød
Fremgangsmåde
De rensede sild skæres i 3 cm. lange stykker og hvert stykke vendes i mel med lidt salt i.
Æblerne vaskes og kærnehus fjernes.
Løgene pilles.
Løg og æbler skæres i små terninger og blandes godt.
Smelt ca. 25 gr. smør i en dyb pande.
Anbring sildestykkerne på højkant og fordel æbler og løg mellem sildestykkerne.
Sæt i en lille klat smør på toppen af hvert sildestykke og drys med rigeligt frisk timian (gem lidt til serveringen.
Kom lidt vand ved (ca. 1 kop) og en smule eddike (ca. ¼ kop).
Læg et tætsluttende låg over og lad retten småsnurre i ca. 30 minutter på svag varme.
Når Pandesilden er færdig drysses resten af den friske timian - det pynter.
Serveres direkte fra panden med groft rugbrød til.
De gamle fiskere hævdede, at det ikke bare er æbler, løg og timian der giver retten den særlige smag, men at det er betinget af at det er de fede høstsild fanget i sundet ved Dragør.
Retten kan også tilberedes med ål, så det bliver til "Pandeål", men da fortalte den gamle fisker, at det skal være af de fede ålebasser, der fanges i høst i det stille lune vand, der ligger øst for Saltholm og kaldes "Sækken".