|
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 20-02-11 22:19 |
| | |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 20-02-11 22:47 |
| | |
| Kommentar Fra : Christa.N |
Dato : 20-02-11 23:26 |
|
Den kage opskrift jeg søger hedder Lise Nørgaard kage
Jeg er bange for at 100 års-kagen ikke er den jeg søger
- men jeg vil da undersøge det !!!
Jeg har fået det indtryk at Lise Nørgaard kagen ikke har noget at gøre med Matador serien, men simpelthen er en kage opkaldt til ære for Lise Nørgaard.
Foreløbig tak til jer begge - jeg vender tilbage , når jeg har tjekket Lauras gæstebud.
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 21-02-11 13:59 |
|
Eller også måske en anden omvej
En Matthias fra en kageklub SAK har på et tidspunkt lavet en Lise Nørgaard-kage
han har sikkert opskriften
http://www.imada.sdu.dk/~svalle/Kageordning/
Rul et lille stykke ned på siden..overskrift:Tidligere tiders kager
Og der kan du klikke på navnet lidt nede og se oplysninger
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 22-02-11 19:43 |
|
Her er den som du omtaler fra Lauras gæstebud- den skulle være næsten autentisk:
Savarinkage
10 personer
2 dl mælk
25 g gær
1 spsk sukker
50 g smør
3 æg
500 g mel
6 æggeblommer
Varm mælken op til kogepunktet og hæld evt krydderier i. Lad den køle af til den er fingerlunken. Jeg sætter bare et termometer i skålen og venter til det viser 37 grader. Hvis du har brugt hele krydderier, kan de sigtes fra nu. Gæren opløses i mælken og ca halvdelen af melet tilsættes. Det dækkes til og hæver en times tid. Smørret røres blødt med sukker og et af æggene. Det røres i dejen. Resten af æggene og æggeblommerne tilsættes sammen med det sidste mel, og dejen røres glat. Lad dog være med at røre for meget, for så får du et lige lovlig frisky indhold af gluten i dejen og det gør kagen sej. Smør en randform, eller en savarinform, med smør og fordel dejen i. Det er en meget tyktflydende, klistret dej. Fordel den så godt du kan med en grydeske og lad den så hæve til den er 1 cm fra kanten. Det tog en time her. Formen må kun være fyldt 1/3 op før hævning, så har du dej til overs kan du sætte det i køleskabet et par timer. Så er den hård nok til at du kan forme boller af resterne og vupti er der ingen spildt dej.
Varm ovnen op til 200 grader og bag kagen i ca 20 minutter. Tag den ud og lad den køle af i formen.
Når kagen er helt kold, prikkes der huller overalt på overfladen med en gaffel.
Der koges sirup af 350 gram sukker og 250 ml vand. Kog den til 120 grader og rør så 1,5 dl spiritus efter eget valg i. Rom er populært. Hæld straks siruppen over kagen og lad den trække et kvarters tid, før den vendes ud på et fad og trækker 3 timer før den serveres. Server med frugt i midten og flødeskum ved siden.
Hvis du undlader at hælde sirup over, kan kagen fryses. Hæld da sirup over når den er tøet op, max 3 timer før servering.
| |
| Kommentar Fra : Christa.N |
Dato : 23-02-11 10:45 |
|
Hej i 3, i går aftes skrev jeg til professoren og sørme, jeg har fået svar i dag
- desværre havde han købt og ikke bagt den ....
(her er hvad han svarer mig)
Citat Hej Christa,
I am afraid that my danish is not good enough yet for a reply, although it served already well for getting that you are asking for instructions.
However, this was one of the rare occasions where, due to lack of time, I had to literally interpretate the cake club's rule that asks for just *bringing* a cake:
That is, I invested part of my salary at Wendorff's in the city center.
Since I think that's one of their (Wendorff's) very successful cakes, I doubt that they'll give any instructions - but maybe you'll get an idea of what is in there if you try it out!
Med venlig hilsen
- Matthias - |
| |
| Kommentar Fra : burhenne |
Dato : 15-03-11 10:54 |
|
Hej Christa
Jeg har ikke en opskrift på Lise Nørgaard kagen, men der er et konditori i København der har en kage der hedder Lise Nørgaard.
Konditoriet hedder:
Amadeus og ligger på Store Kongensgade 62 i København
Vores friske flødekager er lavet af ren fløde og uden tilsætningsstoffer. Prøv eksempelvis vores Elvis-kage eller Lise Nørgaard-kagen
Venlig hilsen Brian
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|