/ Forside/ Interesser / Hus og have / Hus og have / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Eddikesyre 32 % og Lager-eddike
Fra : CharlotS
Vist : 5588 gange
43 point
Dato : 03-09-10 20:48

Hej

Er der nogen der kan fortælle mig om disse to i bund og grund er det samme, men i forskellig opløsning. Eddikesyre 32 %(kemisk ren) og Lager-eddike.

På lagereddiken står der, at det er:
'' Ren gæringseddike 5% (spriteddike fremstillet af vand og forgæret alkohol), krydderolier. Tilsat Konserveringsmiddel (E224 (kaliumsulfit)).''

Grunden til at jeg spørger er at jeg bruger det til at farve uld med og er nysgerrig, om det egentligt er det samme, men i forskellig opløsning, for så ville jeg i princippet kunne bruge 1dl Eddikesyre 32% eller 6 dl Lagereddike 5% hips om haps.

På forhånd tak for hjælpen, desværre har jeg ikke flere points end dette udbudte.


 
 
Accepteret svar
Fra : pifo

Modtaget 53 point
Dato : 03-09-10 20:56

Eddikesyre bruges til at opløse kalk i kaffemaskiner, elkedler og vandhaner. Ligesom natriumacetat må eddikesyre tilsættes til fødevarer - tænk bare på syltede agurker. Den eddikesyre, man bruger i madlavning, er fremstillet af eddikesyrebakterier, som omdanner alkohol (ethanol) til eddikesyre (fig. 2). Den eddikesyre, som du skal arbejde med, er kemisk fremstillet, og kan indeholde kemiske affaldsprodukter, så den skal man ikke sylte agurker i (fig. 3).

Citatet er taget fra http://static.sdu.dk/mediafiles//Files/Om_SDU/Fakulteterne/Naturvidenskab/Samarbejde/Undervisningstilbud/Explore_Science/Krystaller_med_Kemishowets_Koekken_Kemikalier%20pdf.pdf

Jeg vil tro, at du kan benytte lager eddike til dit formål, men som skrevet ovenfor, så skal du ikke bruge eddikesyre i madlavningen.

Kommentar
Fra : CharlotS


Dato : 03-09-10 21:05

Kilden er syddansk universitet, så jeg tror på det de siger. Jeg skal nok lade være med at spise syren p.g.a.eventuelle kemirester, men det er da meget rart at vide at der ikke er tale om to forskellige slags.

Man kunne jo ligepludselig løbe tør så er det da maget godt at kunne bruge lidt flere muligheder.

Tusinde tak for din hjælp.

Godkendelse af svar
Fra : CharlotS


Dato : 03-09-10 21:05

Tak for svaret pifo.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177429
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407950
Brugere : 218878

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste