/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tørrede æbleringe/skiver bløde ?
Fra : smuller54
Vist : 2286 gange
200 point
Dato : 27-07-10 23:26

Hej

Jeg har idag tørret 3 plader med æbler, som jeg forinden har skrællet, skåret i tynde skiver.

Det skal bruges til müesli mv.

Efter jeg har tørret dem i 2 timer ved 100 grader, tog jeg dem ud og lagde dem på en rist.

Nu efter afkøling kan jeg mærke de stadig er en smule bløde- .

Nu er spørgsmålene : om jeg skal give dem mere tid i ovnen ? eller hvis det er ok, kan de så holde sig ? og hvor længe ?

 
 
Accepteret svar
Fra : pifo

Modtaget 200 point
Dato : 28-07-10 06:39

Når jeg laver tørrede æbler holder de kun en enkelt aften - så mine har meget kort holdbarhed
Det lyder umiddelbart som om dine æbler ikke er tørret nok, hvis de skal holde længe. En uges tid i køleskab skal de nok kunne klare, men du vil vist gerne gemme dem lidt længere? Og så er det "på den igen".


"Når frugt, grønsager, svampe osv. nedtørres, så de indholder maksimalt 15% vand, kan mikroorganismer ikke mere trives, og dermed ikke nedbryde de tørrede produkter.

Citat fra: http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/845.html



Kommentar
Fra : HUGO-BØRGE


Dato : 28-07-10 07:47

2 timer i ovnen er nok for lidt.
Du kan læse lidt mere her: http://arla.dk/opskrifter/Torrede-able--og-pareringe/


Med venlig hilsen
HUGO-BØRGE

Kommentar
Fra : takker


Dato : 28-07-10 09:22

Du må endelig ikke putte dem i køleskab som pifo skriver. Så suger de fugt fra køleskabet og bliver slatten.

Oh ja når man tørre æbler og pære skal det have en uendelighed i oven.

Kommentar
Fra : pifo


Dato : 28-07-10 10:05

Hvis du kigger på det link, jeg sendte i det første svar kan du læse mere om
Opbevaring:

Så snart det tørrede er kølet helt af, pakkes det i lufttætte glas og stilles mørkt og køligt. Selv om man gør sig umage med ens størrelse, så har stykkerne forskellig grad af tørhed. Den første uges tid fordeles fugten mellem stykkerne i glasset. Ryst den første uge glassene dagligt, så stykkkerne ikke klumper. Kommer der kondens på glassets inderside, er de ikke tørre nok, og de må eftertørres.



Godkendelse af svar
Fra : smuller54


Dato : 28-07-10 10:10

Tak for svaret pifo.

Jeg kan se, at der er noget længere tørretider i den artikel.



Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 28-07-10 10:30

også tak til HUGO-BØRGE, for det andet link


altså tørretiden var for kort

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 28-07-10 14:26

yes nu er de knasende sprøde

3 timer mere på varmluft og 70 grader.

Så nu kommer de på glas-

Kommentar
Fra : pifo


Dato : 28-07-10 15:15

lyder altså lækkert - tror måske at jeg selv skulle kaste mig ud i et tilsvarende weekendprojekt


Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 28-07-10 23:50

Du kunne anskaffe dig en æbleskræller. Jeg gav 100 kr i en Superkram, den skræller og skærer og udhuler.
Så står man med en lang spiral af et æble, så skærer man lige et enkelt snit hele vejen igennem og så har man æbleringe/skiver.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177428
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407943
Brugere : 218877

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste