/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
flødekartofler og langtidsstegt lam
Fra : momomo
Vist : 6148 gange
100 point
Dato : 02-04-10 16:07

har tænkt at lave langtidsstegt lammekølle 130º i 4-5 timer, men bliver flødekartoflerne gode ved den lave temperatur, de får normalt 1 time ved 200º.

 
 
Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 02-04-10 16:31

Det lyder lækkert, men jeg tror at flødekartoflerne vil "koge" ind og blive kedelige. Så jeg vil foreslå at du starter med køllen i 2½ - 3 timer. Tager den ud og lægger den i fadet med flødekartofler og så gir den en tur til sammen med kartoflerne til de er færdige

Accepteret svar
Fra : pifo

Modtaget 100 point
Dato : 02-04-10 17:12

Har du overvejet at stege køllen på en bund af kartofler med bouillon i stedet?
Så kan du sagtens langtidsstege køllen ovenpå kartoflerne, og kartoflerne smager skønt, selv om de koger noget ud.
Der findes masser af opskrifter på dette, og du kan bare stege køllen ved lavere varme og i lidt længere tid.
Se f.eks. http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=1323

eller søg på Google: lammekølle på kartoffelbund

Hvis du vil have flødekartofler, kan du jo vælge at lave dem næsten færdige dagen før eller om morgenen og så blot varme dem, mens stegen hviler. Flødekartofler egner sig efter min mening ikke til at lægge et stykke kød ovenpå under tilberedningen, men det er måske bare mig.....?

Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 02-04-10 18:43

Citat
Flødekartofler egner sig efter min mening ikke til at lægge et stykke kød ovenpå under tilberedningen, men det er måske bare mig.....?
Det har du ikke helt uret i pifo, men det kan da spises. Personligt foretrækker jeg osse "Boulangere" udgaven....men smag og behag

Men gør man, som du så viseligt skriver...laver kartoflerne dagen før - steger køllen og gør kartoflerne færdige mens køllen hviler sig, så er den fjong til mindst 2 Michelin-takker på een stjerne

Godkendelse af svar
Fra : momomo


Dato : 02-04-10 18:57

Tak for svaret pifo. Der kommer også en vegetar så jeg vil lave kartoflerne næsten færdige og så varme dem mens stegen hviler sig

Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 02-04-10 19:35

En vegetar...Hmmmm. Så husk at bruge grøntsagsbouillon til kartoflerne.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177428
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407936
Brugere : 218877

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste