|
|
Det med at fryse fonden ned har jeg prøvet, men så bliver den hård og ikke til at bruge.
Jeg leder efter en måde der kan gøre den brugbar i flydende form
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 28-10-09 08:55 |
|
Langtidsholdbar kun i fryseren umiddelbart efter det er lavet.
Og jeg ville så ikke bruge sådan noget hvis det havde stået 3 dage i et køleskab.
Min regel er, at ting jeg ved der ikke skal bruges inden for et døgn, det skal i fryseren med det samme.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-10-09 09:26 |
|
Citat men så bliver den hård og ikke til at bruge |
Hvad så med Dine isterninger ?
Planlæg madlavningen så alt ikke skal laves på få minutter, dvs tag fonden ud om morgenen og tø op i køleskabet......det sparer faktisk energi.
Eller også plopper Du bare klumpen i en gryde og sætter den på halv varme.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 28-10-09 09:30 |
|
Alternativet er et dagligt opkog, hurtig afkøling og køleskab til næste dag, hvor man koger op igen.
Ret besværlig, hvis der skal gemmes mere end 2 dage.
Lunken fond er superguf for alverdens bakterier. Det er sådan noget forskerne dyrker dem i.
Derfor kræver fond superhugiejne og hurtig afkøling.
Så en større gryde med fond, som får lov til at køle på komfuret over mange timer, bør kasseres.
Enten gemmes den kold under 5° i 24 timer, under -18° i år , eller over 80° i dagevis.
| |
|
Det med frysning er ikke en løsning. Når man kan købe fond der er flydende og som kan holde sig må man vel også selv kunne lave det ?
Så hvilken konserveringsmiddel skal man bruge ? Atamon måske ?
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-10-09 16:22 |
|
Vil Du virkelig bruge tilsætning for at slippe fryseren ?
Synd for maden, men det er Dit eget valg.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-10-09 17:25 |
|
Jeg har een gang købt færdig fond på en plastflaske a`la` ketchup.
Føj for satan
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 28-10-09 17:42 |
|
Egentlig har det undret mig et par år at fabrikker som Tulip eller Mou godt kan lave gode dybfrostsupper, men ikke har prøvet med dybfrostfond.
Men det skal jo sælges i en vis mængde før der er penge i det og til at betale.
Jeg lavede engang en fond, brunede nogle svine/kalveben i ovnen, op i en stor gryde, lidt grøntsager og 4 liter vand. Da den var kogt i 3 timer, siet og reduceret samt afkølet stod jeg med 1 liter i en skål som var helt stift..........MUUUUUUUMS
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 29-10-09 19:45 |
|
Det du køber på flaske er ikke ægte fond, uanset navnet. Så kan du ligesågodt bruge suppeterning.
Færdig mou suppe kan dagodt spises. Men den ægte fremstillede er da meget bedre, og dyrere.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 29-10-09 20:32 |
|
Ja, suppen er fin, men der mangler "piftet" fra den hjemmelavede.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 30-10-09 18:45 |
|
du kan ikke gemme en fond mere end 4 dage i køleskab hvis du ikke vil fryse. Og Atamon giver ikke nok- idet det er afpasset efter, at der skal sukker i eks. marmelade osv.
Og du vil vel ikke -komme sukker i din fond.
desværre du kan kun fryse eller acceptere at den kan holde optil 4 dage i køleskab. Jeg kan ikke forstå at du ikke vil fryse- det er den mest holdbare funktion vi har nutildags.
Adskellige eksperter udtaler, at det kan godt være vi havde flere muligheder i gamle dage, men mange af dem er overtaget af den mulighed vi har idag- nemlig frysning.
Som mange skriver herinde- hvad er problemet at fryser i portioner og putte isterningen i når man laver retten- svarer til at man putter en færdig boullionterning i - blot bedre. ?????
Du må eksperimentere- se hvor lang tid det kan holde i køleskab uden grøn lag. Og med Atamon hvor lang tid uden grønt lag
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|