|
| Middag til kæresten Fra : vandborg88 | Vist : 7347 gange 50 point Dato : 31-10-08 23:08 |
|
HJÆLP!
Jeg skal lave middag til kæresten i morgen.. Jeg er ikke den store kok, så skal ikke ud i noget, som er alt for svært og vovet.. Men det må gerne være noget lækkert... Nogle som kan hjælpe? Gerne med en forret og en hovedret???
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 31-10-08 23:14 |
|
Ja en anderledes måde at lave koteletter i fad.. Bønner i bunden af et ildfast fad, brun koteletterne på panden, læg dem ovenpå, skær nogle skiver tomat og lig oven på kotelletterne, og derefter en skive orange skive skåret ost på, serveres med hasselbagte kartoftler og smørsovs.
Vent med at ligge osten på til fadet med bønner og kotelletterne har været i ovnen i ca 30 min, og lad så bare osten smelte, mad færdig, kartoflerne skal ha ca 1 time.. det er bare lækker mad..
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 31-10-08 23:15 |
|
En forret der ikke kan brænde på, smager rigtig skønt og er lavet i en håndevending
Tun i vand (dåse), rørt op med 18% creme fraice, knust hvidløg, hakket dild, salt og pebber, citroner dertil serveres flutes
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 31-10-08 23:19 |
|
Ja hovedretten er her:
500 g svinesmåkød, 500 g perleløg og 2 pakke bacon (skæres i mindre stykker) brunes i en gryde, tages op og lægges i en ildfast skål. Der kommes 2 sp. mel i fedtet i gryden og der røres godt. Mælk hældes i til sovsen har en god konsistens. Der krydres med salt og pakrika. Paprika røres sammen med vand til en lind grød og kommes i sovsen. Sovsen skal være lyserød.
Nu hældes sovsen over kødet, der lægges låg på og det hele stilles i varm ovn ved 200° i 1 time. Der serveres ris til.
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 31-10-08 23:20 |
|
Måske jeg skulle beskrive det lidt bedre ss
Du skræller 10 kartofler, snitter dem, og smører olie med paprika på, og så bare ind i ovnen i en time, til du kan mærke at de er bløde.
Du tager optøede bønner og lægger dem i et ildfastfad, med lidt stegemargarine i bunden. Lægger de brunede koteletter ovenpå og 2-3 skiver tomat ovenpå koteletterne, og så bare ind i oven, de skal ha et sted mellem 30 og 40 min. Så ligger du osten ovenpå tomat/koteletterne, og så retur i ovnen. ca 5 min.
Og det er så det.. Den bedste ost til det, er den gode fra Samsø, den i orengepakning, af de skiveskårne. de giver den bedste konsistens.
Det er en nem stilfuld romantisk ret, og så evt en flaske hvidvin til og levende lys, og så er den hjemme..
Held og lykke..
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 31-10-08 23:23 |
|
Og som forret, går man aldrig helt galt i byen med en rejecocktail ss Men kan se at du nu har et par stykker at vælge i mellem, så måske skulle du prøve af 2 gange ss
Og det er bare lidt salat, rejer og thousand island dressing, og så lidt agurk og tomat ovenpå..
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 31-10-08 23:31 |
|
Citat Det er en nem stilfuld romantisk ret, og så evt en flaske hvidvin til og levende lys, og så er den hjemme.. |
Trille for fa.... LOOL Jeg er sikker på at den ret du angiver smager godt, men at kalde den stilfuld og romantisk er så grov en overdrivelse, at det kalder på smilemusklerne. Du fuldfører dit Goebbelske stunt med at servere en hvidvin til.
Helt ærligt Trille.... hvor i består det stilfulde, eller jeg skal nok spørge, hvad du mener med stilfuld i denne forbindelse. Romantikken....bob bob. Måske er jeg både blind og tonedøv, men hvad gør denne hverdagsret til en romantisk ret?? Lidt grøntsager, lidt fadkoteletter og en slat ost...that's it. Og så lige din hvidvin. Der er intet i vejen med hvidvin, men normalt ville man servere rødvin til en ret som denne, med mindre man på forhånd ved, at gæsten ikke bryder sig om hvidvin. De levende lys går rent ind
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 31-10-08 23:37 |
|
Hej klumme ss
Det er jo et spørgsmål om hvordan tingene serveres, og jo den er ekstrem lækker.. Og du får den ikke just til at lyde lækker, men jo det er en romantisk ret, da det er en der kan deles.. Men nu er det jo heller ikke dig der skal finde den romantisk og indbydende.. Og nej man serverer sjældent rødvin til svinekød, men går du fx på restuarent, så står den anbefalet som roamntisk middag for 2, hvis de har den på menukortet..
Men troede også at vi her skulle komme med ideer til ham/hende, ikke nedstemme andres ideer..
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 31-10-08 23:41 |
|
Oh nej, rødvin i denne her ret, vil ødelægge smagen, man skal helst ha' en sødlig hvidvin, alt afhængig af hvad jo selvfølgelig er til, men her i huset, er det den jeg anbefaler..
Og nu tror jeg ikke at der kommer flere P.P.P.s ss
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 31-10-08 23:47 |
|
granne01
Nej det jo det.. Og jeg synes aldeles ikke at det er en hverdagsret, men man må jo sige at klumme jo nok bare ikke kunne komme med et bedre forslag selv, eftersom at mit forslag blev affejet med det samme.. Men jeg ser såmænd også mig selv som en knag i et køkken, og jeg ved at den er simpel at lave, og det er svært at brænde den på ss Og det var jo lidt det der blev bedt om, noget lækkert, simpelt og godt..
Men vi har jo så ikke set klummes forslag endnu ss hvis der kommer et..
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 01-11-08 00:07 |
|
Citat eftersom at mit forslag blev affejet med det samme. |
Jeg har ikke affejet dit forslag, men stillet mig undrende over at du kalder retten for stilfuld. Jeg spurgte dig hvad du mener med dette...Kan du svare?? Romantisk...Hvad er det som gør denne ret romantisk, spurgte jeg dig. Vil du fortælle det. Hvorfor foreslår du hvidvin, når det almindeligvis for denne ret er typisk at drikke rødvin, med mindre det forholder sig som jeg før skrev. Du aner jo ikke hvad vandborg88's kæreste foretrækker
Hvorfor jeg ikke er fremkommet med et forslag er fordi, min erfaring siger mig, at sværhedsgrad ved madlavning er meget individuel. At vandborg88 fortæller han/hun ikke er den store kok, siger egentlig bare, at man ikke skal komme med en dybt indviklet opskrift fra det finere franske køkken. Lige såvel som det kan være, at den samme vandborg88 kun er kommet til niveau 1. "Kogning af markaroni".
Afslutningsvis...hvor stå det i reglerne for Kandu, at man skal komme med et svar når man deltager i en tråd? Kritik af et indlæg er vel lige så relevant, og kan være med til at åbne øjnene på spørgeren.
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 01-11-08 00:12 |
|
Ja da klumme ss
Det var heller ikke en hammer til dig.. Men jo som beskrevet for oven, en romantisk middag er en der kan deles.. Og som også skrevet for oven, rødvin og ost hænger ikke sammen, da osten fjerner smagen af vinen..
Men du har ret, det er ikke til at vi de om vandborg er typen der kan brænde ris på.. Derfor mente jeg at den her ret var go.. Og serverer du den fornuftigt er den stilfuld.. Punktum..
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 01-11-08 00:17 |
| | |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 01-11-08 00:19 |
|
Klumme..
Det behøver vi altså heller ikke at skulle være.. Som du selv skriver, vi aner ikke hvad de er til, rødvin, hvidvin eller noget så simpelt som en kold bajer.. Men helt ærligt, det var altså også min mening, og mit forslag.. ikke din.. Og basseret ud fra det, betyder din mening ikke noget, men derimod vandborgs..
Så skal vi ikke bare stoppe debatten her om hvorvidt det er et forslag der kan accepteres eller ej, det er ikke din beslutning, og heller ikke min, men derimod mit forslag til vandborg..
Men bortset fra det, så vil jeg gerne høre nærmere om dine børnefødselsdage, hvor der bliver serveret søde vine, det lyder ikke helt som noget jeg er enig med dig om at det bør gøres.. Men vil da gerne høre om børnenes reaktion på vine.. Hvor gamle de er når du starter med det at servere vinen, men vigtigst af alt, hvordan reagerer børnenes forældre på det..?? Eller er det kun når de overnatter..??
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 01-11-08 00:25 |
|
granne
Tak for opbakningen..
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 01-11-08 00:26 |
|
Så for at tage røven på dig vil jeg undtagelsesvis fremkomme med et forslag, som ingen forudsætninger kræves.
1. Forret
Parma skinke m. melon Så enkelt at en abe kan finde ud af det
2. Hovedret
Blandet ostebord med druer, peberfrugt, valnødder i acaciehonning til de stærke oste. Kræver kun at man kan kravle til en ostehandler. Hold dig fra supermarkederne, og husk tegnedrengen LOOL
1a Vin
Halvtør hvidvin. Må ikke være koldere end 12 - 15°
2a
Amarone
3.
Lambrusco hele vejen igennem
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 01-11-08 00:33 |
|
Tak for opbakningen...Hvad faen er det for noget lallende søstersolidaritet. Gud fader i skuret noget kællingebavl (det var ikke til dig granner).
Jeg er da fløjtende ligeglad hvad spørger vælger, men det ultra korte af det lange er, at din ret sikkert smager ok, men ikke har en skid med stilfuldhed eller romantik at gøre.
Skulle deleprincippet være et argument for at en ret er romantisk er havregrød det sgu da osse. Man deler jo en portion. Det er muligt at havregrød er ensbetydende med romantik i dit lille hjem, men men LOOL vist ikke mange andre steder.... Havregrød fører direkte til fodsex trala la la (eller fodsvamp)
God fornøjelse vandborg88
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 01-11-08 00:36 |
|
PS
vandborg88 ...Jeg glemte lige at du skal afslutte middagen inde foran pejsen på isbjørnen med en god Cafe solo og en æske fyldte kvalitetschokolader. Køber hun ikke den, er hun skabslebber øhhh hvis du ar en han
| |
| Kommentar Fra : Trille7 |
Dato : 01-11-08 00:42 |
|
Hvor er du da modbydelig.. Og manerer ejer du sq ikke.. Fatter ikke at du ikke bare kan acceptere andres meninger, det virker som om at det kun er dine ideer og ret der er noget værd, hvad fanden bilder du dig ind, det er da utroligt som du tror at det kun er din mening og din vurdering der korrekt.. Utroligt at noget så simpelt som min mening om ret, kan gøre dig til at være så led og modbydelig.. Kærlighed og roamntik i dine øjne er vel vold og ligegyldighed.. Undskyld mig, men for mig virker du altså som en komplet idiot.. Fik du ikke kærlighed med hjemmefra..
Hun anmodede om forslag og jeg gav hende det, og du skal fanme ikke fortælle mig at mim mening ikke dur, men hvorvidt den er romantisk, stilfuls osv rager fanme ikke dig, men den der skal lave retten.. Så gider du godt lukke arret nu, og så lad den stakkels kæreste som vil lave en ret til sin kæreste selv afgøre hvad der skal serveres, det er ikke din opgave at fortælle hvad der skal serveres. Du fremlægger det som om at intet i verden kan slå dit, og det kun er din mening der betyder noget..
Men i mine øjne er det en romantisk middag, som smager kanon godt, og det kan du ikke tillade dig at sige at det må jeg ikke mene.. For det mener jeg sq..
Så rend mig, og lad andre tænke selv..
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 01-11-08 06:38 |
|
Forret:
Grape-rejesalat
Rejer og småtskåret grapefrugt vendes i mayonnaise, let krydret med salt, en anelse peber og nogle dråber citronsaft.
Puttes tilbage i skallerne og dekoreres med dild.
Let, lækker og anderledes rejecoctail
Hovedret:
Solomillo en Jeréz
Brun en svinemørbrad hel på alle sider i en dyb pande i en go olivenolie, salt og peber på
Hæld 1 glas sherry eller en go hvidvin i og steg færdig og mør. Vend mørbraden ind i mellem.
Den er færdig, når lyst saft pibler ud, hvis du stikker en stegenål i det tykkeste sted.
Server et godt brød (det er ikke bare tilladt, men et "must" at tørre den gode sauce op med brødet) til samt salat.
Salat:
Masser af frisk grøn salat. Dressing: olivenolie, hindbæreddike, dijonsennep, salt og peber.
Drys valnødder over eller ristede pinjekærner.
Let at lave, anderledes, ligger ikke tungt i maven
Ha en rigtig go aften
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 01-11-08 06:42 |
|
Et fiskeforslag;
Trout in Times
1 forel (pr. person) saltes med groft salt og pakkes ind i et par avissider.
Avispakken gøres total våd under vandhanen.
Puttes i en 200 grader varm ovn ca. 20 min til avisen er tør.
Server avispakken.
Den klippes op med en saks og foldes ud.
Skindet fra fisken hænger fast på avisen.
Server brød og en god salat til.
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 01-11-08 08:31 |
| | |
| Kommentar Fra : akle |
Dato : 01-11-08 10:39 |
|
'molo' - !!!
VELBEKOMME!!! HER ER HUMOR SÅ DET BATTER! GODT GÅET!
Det var det bedste af det bedste i alt hvad hjertet måtte begære!
Både romantisk!!!
Delikat!!!
Lækkert!!!
og anderledes udfordrende!!!
Pokkers, at slagteren ligger så langt væk, for kæresten kommer jo i aften!
MVH Akle
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 01-11-08 10:43 |
|
Citat Rejer og småtskåret grapefrugt vendes i mayonnaise, let krydret med salt, en anelse peber og nogle dråber citronsaft.
Puttes tilbage i skallerne og dekoreres med dild.
Let, lækker og anderledes rejecoctail |
Kender den som Gripsholm salat. Dog er den med de russiske Chatka krabber og smager fantastisk. Men de er så splinterdyre... 100,- - 200,- pr. dåse, så rejer er en god erstatning.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 01-11-08 15:11 |
|
Hallå Klumpe dumpe... kan du ikke læse Citat Jeg er ikke den store kok, så skal ikke ud i noget, som er alt for svært og vovet. |
| |
| Kommentar Fra : m13ark |
Dato : 01-11-08 23:12 |
|
kære klumme dumme.
Har du slet ingen situationsfornemmelse. man behøver ikke megen kendskab til madlavning for at åbne et par østers, og er der noget mere simpelt, end at knalde et par bøffer på panden??hvem vil du glæde med dine negative udladninger?
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 02-11-08 01:59 |
|
Næeh.. Hør nu:
Forret:
Let ristet hvidt hvedebrød (..en TYK skive ) med tandsmør. Monteret med; et stort sprødt salatblad, overblagt med generøse skiver af lyng-røget grønlandsk hellefisk. Dette toppes med en god hjemmerørt mayornaise pålagt lakserogn og frisk dild.
Serveres med afkølet Champagne ...selvfølgelig
(Tilberedningstid for 2 personer = ca. 5. minutter)
Hovedret:
Kalkunbryst med indbagt hummer i kokos.
Hummerhaler vendes i koksmel og lægges i det 'flækkede kalkunbryst, som derefter snørres sammen med kød-snor. Bages og vendes i smør ..i ovnen ved 150 grader i henved 1½ time.
Garniture: Hvidvin's blancerede jordskokker og gullerødder ...sparsomt belagt med frisk timian.
Sauce: Afkog af stegesmøret fra kalkunen ..og en smule kokos, piskefløde i rigeligt mål, samt let afristede pinjekerner. Tilsmages kun med salt og pebber !
(Forarbejde og stegetid = 2. timer. Montering af sauce og servering = ca. 5 minutter)
Dessert:
Rødvindskogte pære med vanillie-råcreme. Sat på bund af chokoladeovertrukne, cognacs stænkede makroner. Pyntes med kandiceret vandmynte og violer.
(Tilberedning ca. ½ time, men kan laves i 'forvejen' og sættes på køl.)
Piece of cake...
..og RENT scoretrick
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : molokyle |
Dato : 02-11-08 02:04 |
|
Ps. Ga' vide hvor'n koksmel smager ???
KOKOSMEL ...for dælen da!
..og alle mulige andre stavefejl.
</MOLOKYLE>
| |
| Kommentar Fra : Flash77 |
Dato : 02-11-08 04:58 |
|
Forret:
Flute med smør (kan købes i Netto)
Hovedret:
Suppe (kan købes frosset i Netto)
Dessert:
3-farvet is (kan købes frosset i Netto)
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 02-11-08 07:36 |
|
Molo altså.....nu tar du dig sammen
Rødvin dskogte
gu llerødder
peb ber
kandi ceret
| |
| Kommentar Fra : mulberry |
Dato : 02-11-08 09:43 |
|
Hej
Hvis du gør dig den ulejlighed at lave medlemsskab(gratis) hos wagama, http://www.wagamama.dk/food/home/
kan du få adgang til nogle opskrifter, der til enhver tid er romantiske, yderst velsmagende, sunde og lette at lave. Og dejligt anderledes. Heller ikke tunge og der kan serveres både øl, vin og hjemmelavet juice, efter temperament til.
Men hvis det skal være rigtigt romantisk MÅ der nødvendigvis være en lille dessert.
Opskrifterne har muligvis mange ingredienser, men de er hurtige, enkle og spændende, at tilberede.
En anden mulighed er tapas.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|