|
| Kommentar Fra : akle |
Dato : 31-03-08 10:06 |
|
Hej!
Her er et link med flere opskrifter fra Norge: http://www.maduniverset.dk/sog.phtml?search=fiskefrikadeller&Submit.x=34&Submit.y=11 . Ordet fiskefrikadeller eksisterer egentlig ikke i Norge, men kaldes der i mod for; Fiskekaker, Seikaker, Makrellkaker, - alt efter ingredienserne, man bruger. Jeg har en norsk kogebog, så hvis du er interesseret i original norsk opskrift, så kan jeg sende dig opskrift på en af overnævnte opskrift.
Danske fiskefrikadeller er da forøvrigt eminente i smag!
MVH Akle
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 31-03-08 10:43 |
|
"norsk fars" har stadig butikker rundt omkring - prøv at søge så tæt du kan i nærheden af hvor du bor
ellers - superbest forhandler rent faktisk fiskefars fra norsk fars - og det er helt ok - jeg ville nok finde en butik trods alt
en let google søgning gav dette:
http://www.google.dk/search?hl=da&q=norsk+fars&meta=cr%3DcountryDK
| |
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 31-03-08 11:00 |
|
Hej
Min opskrift er ellers en velbevaret hemmelighed,men siden du presser så hårdt kommer den her:
500 gram groft hakket torsk (sej)
1lille revet løg
1-2 æg
3 spsk mel eller havregryn
1 skvat mælk ( kun så meget at farsen ikke bliver for tynd,den skal mærkes som frikadellefars )
salt og peber
og det hemmelige ingrediens
2 tsk Engelsk sauce.
Bland det hele sammen og steg i rigeligt smør og god varme.
God fornøjelse
| |
|
Jeg bliver helt nostalgisk, fiskefars fra Norsk Fars, det var mums Det de sælger under navnet norsk fars i supermarkederne, kan slet ikke måle sig med "det rigtige".
Jeg bruger en opskrift, der ligner denne:
1 kg grofthakket fiskekød (f.eks. torsk eller lyssej)
1 spsk. hvedemel
2 æg
1 dl fløde 13 %
1/2 fintrevet løg
2 spsk. hakket dild (kan udelades)
1 spsk salt
1 spsk. stærk dijonsennep (kan udelades)
1 tsk. stødt hvid peber
Rør fisken godt sammen med de øvrige ingredienser og lad farsen hvile i 1/2 time på køl.
Form farsen med en spiseske og steg fiskefrikadellerne i lige dele smør og olie.
Skeen dyppes i koldt vand mellem hver formning.
Tips: Hvis fiskefrikadellerne ikke skal falde sammen efter stegning, tilsættes 2 tsk bagepulver pr. 1/2 kg fiskefars og 2 stiftpiskede æggehvider vendes i farsen.
Sommetider putter jeg store rejer i, stikker dem ned i hver frikadelle ( når de er på panden) lige inden de bliver vendt.
Velbekomme
| |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 31-03-08 11:28 |
|
500 g lyssej
250 g laks
60 g bacon
1 løg
3 syltede agurker
40 g mel
1 æg
2,5 dl piskefløde
½ dl mælk
½ bdt. dild
salt og peber
50 g fedtstof
De syltede agurker hakkes i en kødhakker og dryppes af. Laks, sej, bacon og løg hakkes i kødhakker og røres sejt med salt. Hviderne røres ind i farsen og melet tilsættes. Der røres piskefløde i alt efter behov. Hakket dild, agurker og peber tilsættes og farsen hviler en time inden stegningen.
Frikadellerne kan serveres på flere måder. Prøv f.eks at anrette dem med ris og tomatsauce, eller til frokost med hjemmelavet remoulade , rugbrød og salat.
Opskriften er herfra og er enorm lækker
http://www.maduniverset.dk/sog.phtml?search=fiskefrikadeller
I stedet for kødhakker bruger jeg blender da det er mere børnevenligt
Bon Appetit Fra SunoFisken Som kun har en profil
| |
| Kommentar Fra : vil.du |
Dato : 31-03-08 11:36 |
|
Fiskedeller er en lækker og populær middagsret men kun hvis det er laksefars, efter min mening.
Hvis du finder en helt almindelig fiskeforretning (sjældent syn efterhånden ) så kan du prøve at bestille en portion laksefars til f.eks. dagen efter, hvis de altså ikke lige har det.
'Norsk Fars' har ikke så mange butikker længere, de er vel, som så mange andre småbutikker, bukket under for 'stormagterne'.
Men prøv i en almindelig fiskeforretning.
Det er lidt dyrere men...det smaaager
Bon appetit!
Mvh. Dorthe.
| |
|
Inspireret af vil.du får du lige min opskrift på laksefrikadeller.Det er "rart i en fart"
1 pakke laksefars, ja jeg køber den i Superbrugsen
saft fra ½ limefrugt
2 spsk Kikkoman soy sauce
2 spsk sød chilli sauce
½ bakke karse
Steges i en god olie. Serveres med en wokblanding m/nudler (evt. China Wok fra Coop) + brød
| |
|
Du kunne da prøve at kontakte butikken her, og høre om de vil give dig opskriften på deres fiskefars, men det er måske en forretningshemmelighed
Adresse:
Norsk Fars
Værnedamsvej 10
1619 København V
Åbningstider:
man-fre 9:00-17:30
Kontaktinformation:
Tlf: 33 21 41 42
| |
|
Citat Hvis fiskefrikadellerne ikke skal falde sammen efter stegning, tilsættes 2 tsk bagepulver pr. 1/2 kg |
øh piaskov
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 31-03-08 14:28 |
|
HOVSA .
Havde ikke set det men kun opskriften.
Jeg tror jeg skal op og ligge lidt . Har været i fitniscentet før første gang i 4 år .
Av Av Av hvor er jeg mørbanket
| |
|
sunofisk - pas på du ikke bliver lavet til fiskefars
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 31-03-08 16:07 |
|
Hej
Her på min blog kan du se min udgave af min mors fiskefrikadeller.
De smager så englene synger.
http://strikinge.blogspot.com/2008_02_01_archive.html
Hemmeligheden er de daggamle mosede kartofler og at fiskekødet - ligegyldigt hvad - bare det er lyst groft kød, lige dampes i let saltet vand, så det ikke er råt fiskekød man arbejder med. Konsistensen skal gerne bevares, så frikadellerne bliver grovere end de almindelige købefrikadeller, som måske indeholder "hvad som helst". Jeg rører massen sammen med en grydeske. Som du kan se på billedet, holder de pænt faconen. Fiskefrikadeller skal være aflange - sagde min mor!
Du kan bruge alle fiskesorter, lige fra torsk, sej, Pollock (købes dybfrossen i Føtex og andre supermarkeder til en rimelig pris) lidt vildlaks - bare kødet er lidt trevlet, når det er kogt og der ikke er ben i. Allerbedst bliver de, hvis de steges i fedtet fra bacon.
Hos os går de som "varmt brød" og børnebørnene er vilde med dem.
Mange hilsner Ingelein
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 31-03-08 19:59 |
|
Hvorfor går der altid point-sjov i det?
Opretter snart mit eget pointløse "real help" Forum
Ingelein
| |
|
Der går ikke point-sjov i det. Den der kommer med opskriften på Norsk Fars får mine points.
| |
|
Jeg har selvfølgelig fået fiskefrikadeller til aften af en af de foreslåede opskrifter - det var desværre ikke den rigtige, selvom de absolut var spiselige.
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 31-03-08 20:40 |
|
Citat 500 gr. hakket torskefilet eller anden filet.
1 løg.
½ rød peber.
½ grøn peber.
2 små æg.
4 store spsk. maizena.
½ dl. creme fraiche (18%).
1 spsk. smør.
½ spsk. olie. |
Fik denne af en fisker jeg kender. Han har boet i både Norge og Grønland.
Påstår at det er den de bruger ??
Jeg ville nok udelade pebberfrugterne
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 31-03-08 21:34 |
|
hej Piaskov
Tror du ikke at han har bundet dig en på ærmet ?
De nævnte frugter er absolut ikke hverdagsgrønt - hverken i Norge eller i Sverige og slet ikke, hvis opskriften er gammel.
@Amandakandu
Så kan det da heldigvis ikke være mine frikadeller, som ikke var tilfredsstillende. Kartoflerne skulle nemlig være fra i går - medmindre du altså gemmer kartofler fra dag til dag.
Hilsen Ingelein - som sætter flueben, fordi jeg ikke kan komme med den rigtige opskrift - og jeg har ikke brug for andre.
| |
| Kommentar Fra : charley01 |
Dato : 15-04-08 14:41 |
|
Måske har jeg overset det.
Men der er 2 ting i alle disse gode opskrifter der mangler.
Den ene er at nordenfjords skal mindst 5 forskellige slags fisk i farsen.
Den anden det lille proffi-triks at putte en knivspids bagepulver i farsen.
Venlig ment
| |
|
ja, det med bagepulver er jeg også nået frem til er godt, men jeg mener at vide at Norsk Fars kun består af torsk.
| |
|
Torskefars
2 æg (uden skal) hehe ej driller bare )
en kvart DL mælk
1tsk. Læsø salt
lidt peber
det skulle række.
Kan ikke lige huske hvor mange gram fars.
severes med persillesouce (skal svømme i det) nye kartofler
smid lidt grofhakket persille på frikadellerne for øjets fryd )
Bon Appetite
| |
|
Hvis de er lidt for smattet så tilsidt lidt mel
| |
| Kommentar Fra : mikdk |
Dato : 22-05-08 07:08 |
|
Hej Amande...
Jeg kan huske forretningen... men har ikke deres opskrift...
MEN... min opskrift er da også super...
fx. 1kg groft fiskefars, ½bdt. forårsløg, 1 helt æg, 2 tsk. m top bagepulver... evt kapers...
salt & peber... olie & smør til stegning (jorenødde el. sesam olie er super godt)
How to do:
Snit forårsløget i fine ringe... bland i farsen sammen med ægget & krydderier...
og rør så bagepulveret i....
Stil på køl ½ time... derefter steges i en blanding af smør & olie...
mvh Michael
| |
|
Hej Michael,
bruger du slet ingen mel?
| |
| Kommentar Fra : mikdk |
Dato : 22-05-08 09:22 |
|
Hej Amanda...
Nej da.... det skal jo ikke være kanonkugler... men... Du kan kpmme et par håndfulde rasp i... det givre en lækker sprød overflade og smager godt...
mvh Michael
| |
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 22-05-08 13:28 |
|
Hej
Nu må de deller da snart være uddebateret
hilsen Mcloud
| |
| Kommentar Fra : wiking |
Dato : 22-05-08 15:15 |
|
Den originale opskrift på fiskefrikadeller fra Hirtshals:
2 pund torskefilet (1 kg
2 løg
2 spsk katoffelmel
2 spsk mel
2 æg
2 tsk salt
2 knsp peber
Steges i halvt smør og halvt palmin
| |
|
Det ser rigtig godt ud wiking. Den tror jeg skal prøves i morgen i mindre størrelsesorden og + lidt bagepulver.
jeg ved godt at dette spørgsmål har kørt i lang tid, men jeg vil så gerne have den rigtige opskrift på Norsk Fars
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|