Sambusi
Ingredienser:
Pandekager:
240 gram dej af mel, vand og en smule
salt
Fyld:
100 g hakket oksekød eller finthakket
kyllingkød,
30 g ris,
130 g porrer, løg og peberfrugter
Fremgangsmåde:
Pandekager: Dejen æltes til en masse, som kan rulles ud på et bord, til to ens store, runde og tynde pandekager.
Der kommes et tyndt lag olie på den ene pandekage, og den anden lægges derefter ovenpå. Den dobbelte pandekage skæres til fire lige store trekanter og vendes et par gange på en varm pande uden fedtstof.
De fire trekanter kan herefter skilles, så der nu er otte trekantede pandekager parat.
Fyld: Kødet steges på en tør pande, indtil kødet er frigjort for vandindhold.
Risene koges, indtil de stadig er sprøde.
Kød og ris blandes sammen med en blanding af 130 gram porrer, løg og peberfrugter.
Fyldet krydres efter behag med fx hvidløg, chili, koriander, spidskommen og paprika og røres nænsomt sammen.
Fyldet deles i otte lige store portioner og lægges midt på de otte pandekager. Disse lukkes ved at føre de tre spidser ind over hinanden. De er nemmest at lukke, hvis man bruger en smule 'melklister' (mel opløst i vand).
Når de otte Sambusi er helt lukkede, steges de i olie på en wok-pande eller i en tykbundet gryde, indtil de er gyldenbrune og sprøde.