Kølevarer er meget følsomme overfor temperatur-svingninger, og skal opbevares ved temperaturer under 5ºC. Derfor skal de straks efter modtagelsen sættes i butikkernes kølerum.
På varme sommerdage kan opbevaring uden for køl i blot kort tid, betyde stigning af temperaturen i varerne på flere grader. Det kan betyde fordærv af varerne, og i værste fald give mulighed for vækst af sygdomsfremkaldende bakterier. Under alle omstændigheder forringes varernes holdbarhed væsentligt.
http://www.foedevarestyrelsen.dk/media/db/pm_detalje.asp?nr=1037
Helkonserves skal være holdbar ved stuetemperatur i mindst 12 mdr. Helkonserves er gjort holdbar med en kraftig varmebehandling.
Halvkonserves eller mere nutidigt betegnet kølekonserves skal være holdbar på køl og har fået en mildere varmebehandling f.eks. pasteurisering.
Fiskehalvkonserves er iøvrigt ikke det samme som halvkonserves, men skal også opbevares på køl.
Kølekonserves eller halvkonserves er gjort holdbar med varme, mens fiskehalvkonserves er gjort holdbar f.eks. med sukker, syre, salt og/eller konserveringsmiddel.
http://www.vom.dk/index.php?eid=556&id=1