/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vindruegele
Fra : TanteAnne
Vist : 16865 gange
100 point
Dato : 16-10-07 13:11

Jeg har mange blå vindruer i min have og kunne godt tænke mig at koge gele af dem.
Gele opskrifter er der masser af , men alle starter med at fortælle hvor meget saft man skal bruge.
Det jeg vil vide er hvordan laver jeg den saft .
Er det ligesom med ribs hvor man koger stilk og det hele eller skal jeg pille druerne af ranken og kun koge druerne til saft ?
Kunne godt tænke mig at høre fra nogen der har prøvet at lavet drue gele.

 
 
Kommentar
Fra : netper


Dato : 16-10-07 13:20

Hejsa

Det er ikke nødvendigt at koge saft af vindruer, du skal blot mase dem gennem en sigte, jeg syntes dog at det var lidt besværligt sidst jeg prøvede, så måske man kan kører dem igennem blenderen og så sigte massen bagefter.

Per


Kommentar
Fra : tjasse


Dato : 16-10-07 13:36

Lige et link:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=13429

Ingredienser: 1 liter usødet vindruesaft
6 spsk. citronsaft/Citrus Nekta
1 brev Gul Melatin (40 g)
750 g sukker


Vindruesaft, citronsaft og Gul Melatin bringes i kog og koges 1 min.

Gryden tages fra varmen. Sukkeret røres i. Geléen bringes i kog og koges 1 min.

Skummes og kommes i Atamonskyllede glas, der lukkes dagen efter.





Kommentar
Fra : tjasse


Dato : 16-10-07 14:24

UPS... skulle måske lige læse spørgsmålet igennem først


Accepteret svar
Fra : akle

Modtaget 100 point
Dato : 16-10-07 17:40

Hej!
Jeg har også blå vindruer, og selvom jeg i år laver vin af dem, så har jeg de andre år lavet gelé. Jeg synes det enkleste er at safte druerne, dvs. koge dem uden sukker og så si det hele gennem et klæde. Kun vand i gryden, så det knap dækker druerne. Fjern lige det groveste af stilkerne ellers er det egentlig lige meget. Der efter bruger du gelé opskrift når du har opmålt antal liter saft.
Det smager knippelgodt også til kød ála tyttebær- eller ribsgelé! Husk gelé i små glas!
God arbejdslyst!
MVH Akle

Godkendelse af svar
Fra : TanteAnne


Dato : 16-10-07 22:39

Tak for svaret akle.

Kommentar
Fra : akle


Dato : 16-10-07 23:32

Selv tak 'Tante Anne'
and good luck!
MVH Akle

Kommentar
Fra : netper


Dato : 16-10-07 23:35

hvis du vælger at koge saft, så er det altså ikke nøvendigt at komme så meget vand ved, der skal blot lidt i bunden og så start ved svag varme, så bærrene brister, så har du hurtigt væde nok til at koge saften, og så bliver den ikke fortyndet så meget.



Kommentar
Fra : akle


Dato : 16-10-07 23:49

Ja, sidste kommentar er da rigtig nok, men personligt synes jeg geléen bliver ret så stram eller stærk i smagen med "for lidt vand" - så mit bud er fremdeles den mængde vand, som jeg har nævnt og benyttet i flere år.
MVH Akle

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177429
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407948
Brugere : 218878

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste