/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
fjordrejer
Fra : tpjevser
Vist : 565 gange
100 point
Dato : 23-06-07 13:38

jeg har fået et pund friske fjordrejer. hvad stiller jeg op med dem?
håber, en eller anden kan hjælpe mig!
hilsen runa

 
 
Accepteret svar
Fra : miritdk

Modtaget 110 point
Dato : 23-06-07 13:41

http://www.google.dk/search?hl=da&q=fjord+rejer+opskrift+&meta=cr%3DcountryDK

bon appetit når du er faldet over noget du kan lide

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 23-06-07 13:42

btw - kan du ikke få has på dem alle kan de fryses efter kogning

Godkendelse af svar
Fra : tpjevser


Dato : 23-06-07 13:52

Tak for svaret miritdk.

Kommentar
Fra : dabj


Dato : 23-06-07 13:54
Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 23-06-07 14:04

2 varianter kan anbefales.

Sæt en gryde med 1½-2 l letsaltet vand over for fuldt blus.

Åbn en flaske tør hvidvin, og skænk et glas op, flere hvis I er flere, nip til glasset.

Skær to skiver godt hvidt brød, find en god mayo frem.

Nu koger vandet, smid rejerne i, kog op et øjeblik, luk for blusset og hæld lidt koldt vand i efter 1 minut.

Egentlig skal de så trække i kogelagen mens de køler af, men det atger mindst en flaske hvidvins tid, så hæld hellere lagen fra læg rejerne i et tyndt lag så de køler hurtigt, mens du/i nipper til hvidvinen.

Så øver du finmotoriken ved at pille rejer, husk en kortærmet bluse og en dug/bord der gerne må dryppes rejesaft på, bl.a. fra albuerne. Jeg plejer at knække hovedet af rejen, vride skallen udad ved bensiden, trykke på halen, og det lykkes ind i mellem. Husk at nippe til glasset undervejs, ellers bliver det trist.

Når du har pillet alle rejerne har du ca 100 g af de lækreste fjordrejer, som du anretter på brøddet med lidt mayo, peber og evt. citronsaft, og så får du lidt at spise med det sidste glas hvidvin.

Den anden og mindre arbejdskrævende variant er at lave en rejesuppe (bisque), hvor du kun piller nogle få rejer til pynt, svitser resten af rejerne i olie i en stor gryde, koger dem ½ time i hvidvin med lidt løg, hvidløg, tomatpuré, persille mv, kværner dem så fint som muligt i en kraftig blender, sier det hele for skaldele, blander piskefløde og div. krydderier efter smag i, og serverer med mayo rørt med hvidløg og safran, og ristede brødcroutoner. Husk hvidvin også her.

Med 500 g rejer får du ikke brug for fryseren

God fornøjelse

vagnr

Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 23-06-07 15:13

haha det ser ud til du har fundet noget du kan bruge

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177417
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407867
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste