Hej.
Du kan lave en rabarberkage ligesom du laver en æblekage.
Skal den være fedtfri og sukkerfri, så dropper du makronerne og æblekageraspen - i stedet gør du sådan:
Hæld almindelig rasp på en tør pande ved god varme, rør i det HELE tiden, med din paletkniv, det brænder hurtigt på!
Undervejs hælder du ca. en spiseskefuld strø sødemiddel ned i raspen, så det bliver blandet godt. Når det hele har fået en lækker lysebrun farve, er det klart til at bruge - nøjagtig som du normalt bruger æglekagerasp.
Hvis du vil gøre det ekstra lækkert, kan du hælde en smule kokosmel på panden, til raspen og sødestoffet.
Rabarberne laver du jo som når du laver kompot - i en gryde uden vand ved men med nogle sødetabletter eller hvad du nu bruger.
På en æblekage pynter man jo med flødeskum, det kan man osse gøre ved rabarberkagen.
Hvis fedtet i fløden skal erstattes, kan du evt. bruge en mager Creme Fraiche tilsat lidt sødemiddel og vanillesukker, server det ved siden af kagen så man selv tager hvad man vil have og så du kan bruge resten af kagen dagen efter, hvis noget levnes
Ovenstående er jo ikke opskriften til en tærte MEN du kan købe færdige tærtebunde eller nem tærtedej og så bruge samme ingredienser som ovenstående
Du kan så, til tærten, evt. lave et 'låg' af marcipan - meeen....det er nok ikke det du efterlyser.
Bon appetit.
Venlig hilsen Dorthe.