|
| Kommentar Fra : thulin |
Dato : 21-05-07 21:29 |
| | |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 21-05-07 21:54 |
| | |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 22-05-07 00:51 |
|
Det er ikke CaCO3 som hårdheden i ° refererer til
1 hårdhedsgrad svarer til 10 mg CaO pt liter.
Det kan man så omregne til hvad enten det opløste er hydogencarbonation eller en magnesiumion.
| |
| Kommentar Fra : thulin |
Dato : 22-05-07 06:34 |
|
Når man producerer forskellige levnedsmidler kan det være vigtigt at få analyseret hvor meget calcium og andre salte man har i vandet. Man kan enten vælge at lave en hurtig bestemmelse. En hurtigbestemmelse er en lille stik som dyppes i vandet og man få en tal med det samme, men så får man "kun" oplyst ca. hvor meget calcium carbonate der eri vandet, skal man have de helt nøjagtige værdier skal man lave en desideret analyse, som er dyr og tidskrævende, men så får man også et nøjagtigt tal helt ned i ppm (parts per million) for alle de salte som måtte være i vandet.
Grunden til at man regner i CaCo3 er at det som regelt er nok når man snakker kemiske reaktioner i levnedsmidler f.eks. reaktionen med pektin eller andre fortykninksmidler som er afhængige af calcium.
http://www.thulinsite.dk/water_hardness.pdf
Er taget fra en indlægsseddel til en hurtiganalyse fra firmaet Merck.
| |
| Kommentar Fra : thulin |
Dato : 22-05-07 12:03 |
|
Når man snakker ppm så indikerer man at der arbejdes med større måle nøjagtighed.
ppm er "parts per million" om du er i Danmark eller i USA.
Man ville aldrig opgive en analyse af f.eks. tungmetaller i mg (når vi snakker levnedsmidler, er det ikke på nogen måde er accepteret i mg doser) men altid i ppm da der som regelt vil kunne analyseres 2 ppm, hvilket ville blive 0.0000xxxxx mg.
Men det var jo egentlig ikke det tråden gik på.
Men blot hvad dH, omregnes til mg Caco3 pr liter.
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 22-05-07 13:21 |
|
Den forstod jeg ikke
mg/l er da mg/l. I USA (Eterhånden også i resten af verden) bruger man ppm , som er det samme.
| |
| Kommentar Fra : lyngballe |
Dato : 22-05-07 13:31 |
|
Jeg takker for alle indlæg; mest tak til thulin, der oven i købet svarede præcist på, hvad jeg spurgte om.
Og hvorfor jeg spurgte:
Ikke noget med storvask,
men noget med at vi får tudet ørerne fulde af hvor vigtigt det er for vores kalktilførsel at vi drikker mælk.
Og nu ser det for mig ud som om der er stort set lige så meget kalk i vand som i mælk.
Er mælkens funktion som "kalkforsyner" da så bare et stort Arla-reklamenummer???
Vl h
Lyngballe
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 22-05-07 13:42 |
|
:-?
Selfølgelig er det noget sludder- lige så meget kalk i vand som i mælk :-?
| |
| Kommentar Fra : lyngballe |
Dato : 22-05-07 15:22 |
|
Valde, hvad bygger du det "selvfølgelige" på??
Hvilke tal for mg/l for henholdsvis mælk og vand er du selv kommet til som udgangspunkt for din vurdering?
Vl h
L
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 22-05-07 16:20 |
|
når man har arbejdet med at analysere mælk og vandprøver i adskillige ar. så bliver det selvfølgeligt!
Jeg har også vist at de tal thulin snakker om er forkerte med en faktor 10.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
| |
|
|