/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dagens ret: Ph.d. i molekylesovs
Fra : Kurt Hansen


Dato : 31-05-11 05:56

http://videnskab.dk/kultur-samfund/sadan-laver-du-den-perfekte-sovs

Afhandlingen er på GB'sk:
http://curis.ku.dk/portal-life/files/32448394/PHD.0111.pdf
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

Søges: En person der kan passe heste, som ikke ryger eller drikker.

 
 
Emil (06-06-2011)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-06-11 01:03

Kurt Hansen wrote:

>http://videnskab.dk/kultur-samfund/sadan-laver-du-den-perfekte-sovs
>Afhandlingen er på GB'sk:
>http://curis.ku.dk/portal-life/files/32448394/PHD.0111.pdf


Tak for henvisningerne.

Det er velkendt viden, som er indpakket i et videnskabeligt og vådt
viskestykke.
Afhandlingens budskab kan udtrykkes i et par korte afsnit. Men lad det
nu ligge.


Jeg saver nogle nye dele (kapitler), hvor f.eks trykkogning
<www.kvalimad.dk> af kød til fond indgår.
Her kan der varmholdes i mange timer, uden at noget smagsstof
'fordufter' - man kan jo også simre i en trykkoger ved 80ºC.

Ligeledes frysedestillation af en fond (ingen link, men titlen var
noget i retning af "The taste of everything").
Her fryses en fond, optøes i et kaffefilter, hvorved fonden løber fra,
så der næsten kun er iskrystaller og fedt tilbage i kaffefilteret, og
ingen aromastoffer er 'forduftet'.

En kombination af ovenstående to metoder, vil give "Det perfekte"
resultat - Ok ikke videnskab, blot erfaring, hvor resultatet langt
overgår den videnskabelige afhandling, både hvad angår udbytte,
tilgængelighed, smag og arbejdsindsats - sådan cirka


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177415
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407855
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste