| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Jeg bliver snart rund - hjælp ;o). Fra : Mette Nylander Sørup | 
  Dato :  14-10-05 16:32 |  
  |  
 
            Hejsa
 Jeg må vist erkende, at jeg snart runder et skarpt hjørne, derfor skal jeg
 holde en fest for cirka 30 mennesker. Jeg vil gerne selv lave maden, men
 jeg
 gider jo ikke stå i køkkenet på min fødselsdag, så jeg skal have forberedt
 noget i god tid. Det er egentlig forretten, der er et problem. Til
 hovedret
 skal vi have rødt oksekød, marineret og grillet med smørstegt små
 kartofler
 og en endnu ikke defineret salat (evt. gode bud ønskes gerne   . Til
 dessert skal vi have Ostebord og frossen ostkage med hindbær, hvid
 chokolade
 og mandelbund. Hvad søren skal vi have til forret - gerne noget spændende
 som ikke skal portionsanrettes. Hjælp.
 Mvh.
 Mette
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 2480 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kitti Egevang (14-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kitti Egevang | 
  Dato :  14-10-05 17:52 |  
  |  
 
            Hej Mette.
 Hvad med tunmousse??
 Jeg plejer at lave den aftenen før, stiller den så i køleskab natten over.
 Når den så tages ud, skal den bare pyntes.
 Hilsen Kitti.
 "Mette Nylander Sørup" <bio_freak1@hotmail.com> wrote in message 
 news:MbQ3f.89$xD2.36@news.get2net.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg må vist erkende, at jeg snart runder et skarpt hjørne, derfor skal jeg
 > holde en fest for cirka 30 mennesker. Jeg vil gerne selv lave maden, men
 > jeg
 > gider jo ikke stå i køkkenet på min fødselsdag, så jeg skal have forberedt
 > noget i god tid. Det er egentlig forretten, der er et problem. Til
 > hovedret
 > skal vi have rødt oksekød, marineret og grillet med smørstegt små
 > kartofler
 > og en endnu ikke defineret salat (evt. gode bud ønskes gerne   . Til
 > dessert skal vi have Ostebord og frossen ostkage med hindbær, hvid
 > chokolade
 > og mandelbund. Hvad søren skal vi have til forret - gerne noget spændende
 > som ikke skal portionsanrettes. Hjælp.
 >
 > Mvh.
 > Mette
 >
 >
 > ----------------------------------------
 > Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 > Den har indtil videre sparet mig for at få 2480 spam-mails.
 > Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 > Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
>
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Mette Svangren Gutte~ (14-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Svangren Gutte~ | 
  Dato :  14-10-05 18:37 |  
  |   
            
"Mette Nylander Sørup" <bio_freak1@hotmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:MbQ3f.89$xD2.36@news.get2net.dk...
 > Hejsa
 .. Hvad søren skal vi have til forret - gerne noget spændende
 > som ikke skal portionsanrettes. Hjælp.
 >
 Hej Mette
 Jeg har ved flere lejligheder haft stor succes med en lakseterrine (som jeg 
 også flere gange har nævnt her i gruppen   . Den skal bages i vandbad, 
 består i bund og grund bare af laks (eller ørred), fløde, æg og krydderier. 
 Den kan fryses og arrangeres på fad eller skiveskåret i portionsanretning. 
 Og så kan den varieres med et lag rejer, muslinger, asparges eller lign. i 
 midten, eller med fx hakkede, soltørrede tomater eller kapers blandet i 
 fiskemassen.
 Den er meget nem at lave, smager skønt og fremstår noget mere "sofistikeret" 
 end sværhedsgraden reelt beretter den til.
 Sig til, hvis du vil have den præcise opskrift.
 MVH Mette 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Mette Nylander Sørup (18-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup | 
  Dato :  18-10-05 20:09 |  
  |  
 
            > Hej Mette
 >
 > Jeg har ved flere lejligheder haft stor succes med en lakseterrine (som
 > jeg også flere gange har nævnt her i gruppen   . Den skal bages i
 > vandbad, består i bund og grund bare af laks (eller ørred), fløde, æg og
 > krydderier. Den kan fryses og arrangeres på fad eller skiveskåret i
 > portionsanretning. Og så kan den varieres med et lag rejer, muslinger,
 > asparges eller lign. i midten, eller med fx hakkede, soltørrede tomater
 > eller kapers blandet i fiskemassen.
 > Den er meget nem at lave, smager skønt og fremstår noget mere
 > "sofistikeret" end sværhedsgraden reelt beretter den til.
 >
 > Sig til, hvis du vil have den præcise opskrift.
 >
 > MVH Mette
 Hej Mette
 Jeg vil meget gerne have opskriften på lakseterrine, jeg har faktisk ledt
 lidt efter noget i den stil. Tak for hjælpen.
 Mvh.
 Mette
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 2532 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Mette Svangren Gutte~ (21-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Svangren Gutte~ | 
  Dato :  21-10-05 09:19 |  
  |   
            
 >
 > Hej Mette
 >
 > Jeg vil meget gerne have opskriften på lakseterrine, jeg har faktisk ledt
 > lidt efter noget i den stil. Tak for hjælpen.
 >
 
 Hej igen
 
 Her er den:
 
 250 g rå meget frisk lakse-eller ørredfilet
 2 æg
 1/4 l piskefløde
 en anelse cayennepeber, fint salt, hvidt stødt peber
 
 Det hele køres til en fin masse i blender eller foodprocessor og kommes i en 
 smurt ovnfast skål - selv plejer jeg at bruge en rugbrødsform m. bagepapir. 
 Bages i vandbad 45 min ved 190 grader.
 Det er basisopskriften, derefter sætter kun fantasien grænser; der kan 
 lægges et lag rejer, dampede fiskefiletter, hvidvinsblancherede muslinger 
 el.lign. i midten. I bunden af formen kan lægges papirtynde skiver citron 
 eller en dildgren, som så ses på toppen, når terrinen vendes ud.
 Man kan også blande fx kapers eller hakkede soltørrede tomater i massen. Til 
 min mands og mit bryllup lavede jeg til ca. 80 personer, naturel, med kapers 
 og med tomater. Det blev anrettet med en tynd skive af hver slags på en bund 
 af salat - stor succes.
 Terrinen kan serveres både lun og kold, den kan laves dagen før eller endda 
 fryses. En rest er godt som en slags pate til pålæg.
 
 MVH Mette 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Mette Nylander Sørup (21-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup | 
  Dato :  21-10-05 21:49 |  
  |  
 
            >
 > Hej igen
 >
 > Her er den:
 >
 > 250 g rå meget frisk lakse-eller ørredfilet
 > 2 æg
 > 1/4 l piskefløde
 > en anelse cayennepeber, fint salt, hvidt stødt peber
 >
 > Det hele køres til en fin masse i blender eller foodprocessor og kommes
 i
 > en smurt ovnfast skål - selv plejer jeg at bruge en rugbrødsform m.
 > bagepapir. Bages i vandbad 45 min ved 190 grader.
 > Det er basisopskriften, derefter sætter kun fantasien grænser; der kan
 > lægges et lag rejer, dampede fiskefiletter, hvidvinsblancherede
 muslinger
 > el.lign. i midten. I bunden af formen kan lægges papirtynde skiver
 citron
 > eller en dildgren, som så ses på toppen, når terrinen vendes ud.
 > Man kan også blande fx kapers eller hakkede soltørrede tomater i massen.
 > Til min mands og mit bryllup lavede jeg til ca. 80 personer, naturel,
 med
 > kapers og med tomater. Det blev anrettet med en tynd skive af hver slags
 > på en bund af salat - stor succes.
 > Terrinen kan serveres både lun og kold, den kan laves dagen før eller
 > endda fryses. En rest er godt som en slags pate til pålæg.
 >
 > MVH Mette
 Hej Mette
 Mange tak for opskriften.
 Go' weekend.
 Mvh.
 Mette
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 2547 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Aksel Petersen (19-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Aksel Petersen | 
  Dato :  19-10-05 09:11 |  
  |   
            
"Mette Svangren Guttesen" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:434feb33$0$11674$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
 >
 >
 > Jeg har ved flere lejligheder haft stor succes med en lakseterrine (som
 > jeg også flere gange har nævnt her i gruppen   . Den skal bages i
 > vandbad, består i bund og grund bare af laks (eller ørred), fløde, æg og
 > krydderier. Den kan fryses og arrangeres på fad eller skiveskåret i
 > portionsanretning. Og så kan den varieres med et lag rejer, muslinger,
 > asparges eller lign. i midten, eller med fx hakkede, soltørrede tomater
 > eller kapers blandet i fiskemassen.
 > Den er meget nem at lave, smager skønt og fremstår noget mere
 > "sofistikeret" end sværhedsgraden reelt beretter den til.
 >
 > Sig til, hvis du vil have den præcise opskrift.
 >
 > MVH Mette
 >
 Hej Mette!
 Det lyder spændende. Men jeg har kikket forgæves efter den detaljerede
 opskrift.
 Kan du ikke give den her i gruppen - til de tumper, der ikke har set den
 tidligere.
 Venlig hilsen
 Aksel
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 111 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Mus (15-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mus | 
  Dato :  15-10-05 11:21 |  
  |   
            
"Mette Nylander Sørup" <bio_freak1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:MbQ3f.89$xD2.36@news.get2net.dk...
 > Hejsa
 >
 > Jeg må vist erkende, at jeg snart runder et skarpt hjørne, derfor skal jeg
 > holde en fest for cirka 30 mennesker. Jeg vil gerne selv lave maden, men
 > jeg
 > gider jo ikke stå i køkkenet på min fødselsdag, så jeg skal have forberedt
 > noget i god tid. Det er egentlig forretten, der er et problem. Til
 > hovedret
 > skal vi have rødt oksekød, marineret og grillet med smørstegt små
 > kartofler
 > og en endnu ikke defineret salat (evt. gode bud ønskes gerne   . Til
 > dessert skal vi have Ostebord og frossen ostkage med hindbær, hvid
 > chokolade
 > og mandelbund. Hvad søren skal vi have til forret - gerne noget spændende
 > som ikke skal portionsanrettes. Hjælp.
 >
 > Mvh.
 > Mette
 >
 >
 > ----------------------------------------
 > Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 > Den har indtil videre sparet mig for at få 2480 spam-mails.
 > Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 > Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
>
 Lidt traditionelt, men altid et hit.
 Hvad med et fad med tunmouse(bruger selv opskriften på laksemouse fra
 karolines køkken - den er let og luftig.)
 Oven på tunmoussen kan der lægges rigeligt med rejer og rundt om helt
 tunmoussen halve citroner. Det hele kan pyntes med stenbidderrogn og
 skalrejer, samt feks dild og citron skiver.
 Det er rigtig dekorativt og smager super.
 Alternetaivt cappachio(hvordan det end staves)
 LN
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Mette Nylander Sørup (18-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup | 
  Dato :  18-10-05 20:10 |  
  |  
 
            Hejsa
 Tak for jeres svar.... det var dejligt med lidt inspiration. Undskyld jeg
 først reagerer nu   .
 Mvh.
 Mette
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 2532 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Frank Løkkegaard (19-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Frank Løkkegaard | 
  Dato :  19-10-05 15:26 |  
  |   
            "Mette Nylander S¯rup" <bio_freak1@hotmail.com> on fredag 14. oktober 2005
 at 17:31 +0100 wrote:
 >Hvad søren skal vi have til forret - gerne noget spændende
 >som ikke skal portionsanrettes. Hjælp.
 
 Hvad med lidt nipse-mad?
 
 Nogle gode fade med lidt af hvert:
 Lidt store rejer, nogle gode pølsebidder, små udhulede cherrytomater med
 fyld af tunrørt med creme frauiche og krydderurter, god parmaskinke rullet
 om  asparges, et lille udvalg af oliven, ostefyldte peberfrugter, lidt
 forskellige røgvarer som røget dyrekølle, røget lam osv osv. Dertil
 grønsagstave og lidt brød. Det er let at lave og erfaringsvis vækker det
 altid glæde.
 
 -- 
 Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre, 
 mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
 Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311 
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Mette Nylander Sørup (20-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Mette Nylander Sørup | 
  Dato :  20-10-05 21:23 |  
  |  
 
            > Hvad med lidt nipse-mad?
 >
 > Nogle gode fade med lidt af hvert:
 > Lidt store rejer, nogle gode pølsebidder, små udhulede cherrytomater med
 > fyld af tunrørt med creme frauiche og krydderurter, god parmaskinke
 rullet
 > om  asparges, et lille udvalg af oliven, ostefyldte peberfrugter, lidt
 > forskellige røgvarer som røget dyrekølle, røget lam osv osv. Dertil
 > grønsagstave og lidt brød. Det er let at lave og erfaringsvis vækker det
 > altid glæde.
 Hej Frank
 Hmm.... det var måske værd at overveje. Det lyder lækkert, også er der
 lidt
 for en hver smag. Takker.
 Mvh.
 Mette
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 2545 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Frank Løkkegaard (21-10-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Frank Løkkegaard | 
  Dato :  21-10-05 08:35 |  
  |   
            "Mette Nylander S¯rup" <bio_freak1@hotmail.com> on torsdag 20. oktober
 2005 at 22:23 +0100 wrote:
 >Det lyder lækkert, også er der
 >lidt
 >for en hver smag. Takker.
 
 Det er lækkert - jeg laver det ind i mellem som forret når jeg er gået
 helt tør for ideer - og laver det tit når mine store døtre kommer hjem. De
 elsker at sidde og nippe til lækkerierne, drikke lidt god hvidvin -
 faktisk er den portugisiske Vino Verde fremragende til - fås i Brugsen for
 omkring 30 kr. flasken - let sød/syrlig vin med en flot grønlig farve. 
 Ellers passer en god riesling eller noget belgisk øl fint til.
 
 -- 
 Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre, 
 mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
 Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311 
 
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |