| "Ditte" <dittehansen@---tamuin.dk> skrev i en meddelelse
 news:4308a2de$0$18640$14726298@news.sunsite.dk...
 > Hvad er jeres bedste og afprøvede opskrift?
 
 Flg. er MEGET afprøvet, laves næsten hver aften før en skoledag.
 
 > Må gerne være så sund som brød nu kan blive.
 
 Derfor små portioner så man slipper for olien, men de er kun gode ca. een
 dag:
 
 4 dl lunken vand (evt udskift een dl. med yoghurt eller kærnemælk)
 ½ pakke gær udrøres i væsken
 1 spsk. sukker
 1-1½ dl. durummel (den grove kornede) evt. ½-delen groft majsmel eller
 sesamkerner
 røres sammen,
 2-3 dl. mel
 4-5 tsk. salt
 røres sammen tilføj mel til det passer (nogle synes dejen skal være for
 "våd" så man kan komme mel i når den er efterhævet, det synes jeg er for
 tidskrævende, spørg ikke hvorfor, men dejen "suger" melen til sig meget
 langsommere - sådan føles det )
 
 hæve min. 2 timer, gerne flere, jeg laver som regel dej inden aftensmad og
 laver så bollerne så de er færdige ved 22-tiden.
 
 efter hævning laves en tyk flute, gøres våd og drysses med durum, majs,
 sesam eller....
 skæres i trekanter med en skarp kniv (12-14 stk.), placeres på
 bagepapirplade.
 
 tænd ovnen på 250 gr (ja, det ER rigtigt) helst med undervarme og varmluft
 hvis muligt, bollerne bages i maks 10 min.. men begynd at kig til dem efter
 6-7 min..
 
 Lækker sprød skorpe, og sønnerne står i kø kl. 22 for at få en natmad.
 
 
 --
 venligst
 Ralph
 
 
 
 
 |