| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | erstatte smør i kage Fra : Christina S | 
  Dato :  09-01-05 18:56 |  
  |   
            Hej gruppe,
 jeg skal bage en kage til i morgen, men har ikke nok smør (og heller ikke 
 magarine) til det. kan jeg bare erstatte de 300g smeltet smør med 300g olie?
 
 Christina 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Inger Pedersen (09-01-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Inger Pedersen | 
  Dato :  09-01-05 21:22 |  
  |   
            
 "Christina S" <christina-g@nospam.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 
 > jeg skal bage en kage til i morgen, men har ikke nok smør (og heller ikke 
 > magarine) til det. kan jeg bare erstatte de 300g smeltet smør med 300g 
 > olie?
 
 15% af smørret er vand, så der skal lidt mindre olie til.
 
 Hilsen Inger 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Tomas Christiansen (09-01-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tomas Christiansen | 
  Dato :  09-01-05 23:43 |  
  |   
            Inger Pedersen skrev:
 > 15% af smørret er vand, så der skal lidt mindre olie til.
 
 Kan det også passe at olie (f.eks. vindruekerne) har en bedre evne til at
 holde på bagværkets fugtighed efter bagningen end smør har?
 
 -------
 Tomas
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Klaus Alexander Seis~ (10-01-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  10-01-05 00:34 |  
  |   
            Tomas Christiansen skrev:
 
 >> 15% af smørret er vand, så der skal lidt mindre olie til.
 >
 > Kan det også passe at olie (f.eks. vindruekerne) har en bedre
 > evne til at holde på bagværkets fugtighed efter bagningen end
 > smør har?
 
 De færreste planteolier størkner ved stuetemperatur, og det kan
 vel osse indvirke på konsistensen?
 
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Peter Westh (10-01-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Peter Westh | 
  Dato :  10-01-05 19:02 |  
  |   
            "Christina S" <christina-g@nospam.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:41e1702c$0$51245$14726298@news.sunsite.dk...
 > Hej gruppe,
 > jeg skal bage en kage til i morgen, men har ikke nok smør (og heller ikke
 > magarine) til det. kan jeg bare erstatte de 300g smeltet smør med 300g
 olie?
 
 Det afhænger af kagen, men hvis det er en røredej, så kan det godt lade sig
 gøre. Om det smager godt afhænger af, hvor vigtig smørsmagen er for det
 endelige resultat - en pundskage er dødkedelig med olie, en krydder- eller
 gulerodskage kan være fin nok. Brug ca. 250 g olie. og evt. lidt mere
 vædske. Og husk lidt salt, det indeholder olie, modsat smør, jo ikke.
 
 MVH
 
 Peter
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |