| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Pizza Fra : HL | 
  Dato :  23-06-04 17:01 |  
  |   
            Hvem har en god pizza opskrift ???
 
 Nu er jeg træt af at betale 55  kr for en kold pizza, så jeg vil nu prøve at
 lave dem selv. Jeg mangler desværre bare en opskrift.
 
 Hvem kan hjælpe ??
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Karina & Søren (23-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Karina & Søren | 
  Dato :  23-06-04 17:56 |  
  |  
 
              "HL" <HL@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 news:40d9a92e$0$460$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
   > Hvem har en god pizza opskrift ???
   >
   > Nu er jeg træt af at betale 55  kr for en kold pizza, så jeg vil nu
 prøve at
   > lave dem selv. Jeg mangler desværre bare en opskrift.
   >
   > Hvem kan hjælpe ??
   Min opskrift er nok ikke den mest inspirerende du får, men den er let,
 hurtig og god.
   Jeg køber en pose pizzamel i Aldi hvor man kun tilsætter gær. Der står på
 posen hvordan man gør. Så varmer jeg lidt sovs i en gryde, en dåse hakkede
 tomater og lidt koncentreret tomatpure tilsæt evt. oregano og hvidløg og
 blend evt. lidt med stavblender. Smør det på bunden og drys med
 skinkestrimler, løg, ost  eller hvad du nu foretrækker.
   Vi får en hel brædepande fuld som er mere end rigeligt til os(2 voksne og
 2 børn)+ der er nok til at vi også laver 6 store boller til madpakken   
  Det mætter langt mere end en købepizza så du skal nok hverken regne med en
 hel eller en halv per person.
   Karina
   >
   >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           martin (23-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : martin | 
  Dato :  23-06-04 21:17 |  
  |  
 
            "Karina & Søren" <karina.s@mail.dk> wrote in message
 news:40d9b654$0$171$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >   "HL" <HL@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 > news:40d9a92e$0$460$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >   > Hvem har en god pizza opskrift ???
 >   Jeg køber en pose pizzamel i Aldi hvor man kun tilsætter gær. Der står
 på
 > posen hvordan man gør.
 >   Karina
 >
 Det må blive en noget tør dej?
   Martin
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.708 / Virus Database: 464 - Release Date: 18-06-2004
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Signe Skov Andersen (23-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Signe Skov Andersen | 
  Dato :  23-06-04 18:45 |  
  |   
            > Hvem har en god pizza opskrift ???
 >
 > Nu er jeg træt af at betale 55  kr for en kold pizza, så jeg vil nu prøve
 at
 > lave dem selv. Jeg mangler desværre bare en opskrift.
 >
 > Hvem kan hjælpe ??
 >
 >
 
 Jeg blev også godt og grundig træt at de "lunkne" pizzaer og har
 eksperimenteret i et stykke tid for at finde en god måde at lave pizza på,
 så her er mine erfaringer.
 
 Jeg bruger Amo pizzamel og laver en portion dej efter opskriften på pakken.
 Jo længere den hæver jo bedre (min 1-1½ time). Så er mit trick at varme en
 plade op i ovnen på 250-280 grader mens jeg deler dejen i tre og ruller den
 så tynd som overhovedet muligt på et stykke bagepapir. Så smører jeg med
 pizzasovs (glasset til 6,- i Fakta er ganske fortræffeligt. Pastasove
 færdigkøbt kan også bruges). Herefter ligger jeg tynde skiver af frisk
 mozerella på bundene, lidt rød peber, tynde skiver tomater, tynde skiver løg
 og evt oliven. Det gode er at begrænse mængden af fyld, så pizzaen forbliver
 tynd og sprød. Bagepapiret ligges derefter på den varme plade og pizzaen
 bages ved 250-280 grader i ca 15 min, så er den rigtig sprød, men hold øje
 med den!!! Jeg plejer gerne at putte frisk salat, agurk, tomat eller
 lignende, så er der ellers bare serveret. Hvis du vil have kød på. kan det
 være et tyndt lag inden den kommer i ovnen ellers prøv at putte tyndt skåret
 italiensk skinke på lige når den kommer ud af ovnen - det er virkelig
 lækkert.
 
 Håber du kan bruge mine erfaringer.
 
 Hilsen Signe.
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           bb (23-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : bb | 
  Dato :  23-06-04 20:25 |  
  |   
            >> Hvem kan hjælpe ??
 >>
 >>
 >
 >Jeg blev også godt og grundig træt at de "lunkne" pizzaer og har
 >eksperimenteret i et stykke tid for at finde en god måde at lave pizza på,
 >så her er mine erfaringer.
 
 er der nogen der har prøvet de "bagesten" man kan købe til at lægge
 pizzaen på i ovnen?
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jesper (23-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper | 
  Dato :  23-06-04 22:12 |  
  |   
            jep jeg har investeret i en sådan bagesten og jeg syntes virkelig det gør en
 forskel, men det skal siges jeg ikke har forsøgt mig med at varme en plade
 op og bruge den som "bagesten" det er jo i principet det samme det sker, men
 jeg kunne forestille mig at stenen holder bedere på varmen
 
 Jesper
 
 "bb" <vakseviggoFJERN@DETTEvip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:a6mjd0hsde1eikuvh377tj3jcn031deu5p@4ax.com...
 > >> Hvem kan hjælpe ??
 > >>
 > >>
 > >
 > >Jeg blev også godt og grundig træt at de "lunkne" pizzaer og har
 > >eksperimenteret i et stykke tid for at finde en god måde at lave pizza
 på,
 > >så her er mine erfaringer.
 >
 > er der nogen der har prøvet de "bagesten" man kan købe til at lægge
 > pizzaen på i ovnen?
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Ralph (23-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  23-06-04 22:13 |  
  |   
            "bb" <vakseviggoFJERN@DETTEvip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
 news:a6mjd0hsde1eikuvh377tj3jcn031deu5p@4ax.com...
 > er der nogen der har prøvet de "bagesten" man kan købe til at lægge
 > pizzaen på i ovnen?
 
 Tja, i ovn med undervarme er de ligegyldige, i Weber er de perfekte,
 problemet her i familien er dog at vi normalt laver 4 pizzaer, så der skal
 byttes rundt mange gange for at udnytte "stenvarmen", personligt bruger jeg
 undervarme + varmluft 275 grader, og der er den nederste færdig først, sæt
 de andre forneden et par minutter. Fidusen er at plader/sten allerede ER
 varme når pizza kommer i ovn, bunden SKAL være NÆSTEN sort, så er pizza
 klar.
 
 Med andre ord: så varmt som muligt, plader/sten varme FØR pizza kommer i
 ovn, hvis lille familie, få pizzaer, så WEBER.
 
 
 -- 
 venligst
 Ralph
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             David Rasmussen (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : David Rasmussen | 
  Dato :  24-06-04 10:23 |  
  |   
            Ralph wrote:
 > 
 > Tja, i ovn med undervarme er de ligegyldige, i Weber er de perfekte,
 > problemet her i familien er dog at vi normalt laver 4 pizzaer, så der skal
 > byttes rundt mange gange for at udnytte "stenvarmen", personligt bruger jeg
 > undervarme + varmluft 275 grader, og der er den nederste færdig først, sæt
 > de andre forneden et par minutter. Fidusen er at plader/sten allerede ER
 > varme når pizza kommer i ovn, bunden SKAL være NÆSTEN sort, så er pizza
 > klar.
 > 
 > Med andre ord: så varmt som muligt, plader/sten varme FØR pizza kommer i
 > ovn, hvis lille familie, få pizzaer, så WEBER.
 > 
 
 Okay. Og hvordan får du så pizzaen over fra whatever til pladen i ovnen? 
 I pizzariaet bruger de en spatel og kan iøvrigt lave bunden ved at 
 svinge dejen rundt med hånden. Det kan jeg ikke. Pizzabunden hænger 
 næsten altid fast i hvad den nu rulles ud på, så derfor ruller jeg den 
 ud på en kold plade som så puttes ind. Har du nogle gode ideer?
 
 Og hvorfor snakker alle om "pizzamel"? Man kan få glimrende 
 durumhvedemel som er billigere end f.eks. Amos såkaldte "pizzamel". Man 
 kan få økologisk durum til samme pris som Amo...
 
 /David
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Splinten (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Splinten | 
  Dato :  24-06-04 10:51 |  
  |   
            
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
 news:40da9d8a$0$184$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Og hvorfor snakker alle om "pizzamel"? Man kan få glimrende
 > durumhvedemel som er billigere end f.eks. Amos såkaldte "pizzamel". Man >
 kan få økologisk durum til samme pris som Amo...
 >
 Du kan ikke bruge 100 % durumhvede til pizza, det bliver en hård tør satan
  
Man kan forbedre dejsmagen ved at tilsætte ca. 1 trediedel durum, max. 50 %.
 Pizza kræver masser af god gluten fra hvedemel for at blive ordentlig.
 Splinten
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               David Rasmussen (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : David Rasmussen | 
  Dato :  24-06-04 11:02 |  
  |  
 
            Splinten wrote:
 > 
 > Du kan ikke bruge 100 % durumhvede til pizza, det bliver en hård tør satan
 >   
> 
 > Man kan forbedre dejsmagen ved at tilsætte ca. 1 trediedel durum, max. 50 %.
 > Pizza kræver masser af god gluten fra hvedemel for at blive ordentlig.
 > 
 Jeg har nu lavet glimrende pizzabunde med ren durumhvedemel. Men normalt 
 bruger jeg cirka halvt af hver. Du kan stadig købe god durum og en god 
 økologisk hvedemel for de penge som Amos såkaldte pizzamel koster.
 /David
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Ralph (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ralph | 
  Dato :  24-06-04 22:03 |  
  |   
            "David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
 news:40da9d8a$0$184$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Okay. Og hvordan får du så pizzaen over fra whatever til pladen i ovnen?
 > I pizzariaet bruger de en spatel og kan iøvrigt lave bunden ved at
 > svinge dejen rundt med hånden. Det kan jeg ikke. Pizzabunden hænger
 > næsten altid fast i hvad den nu rulles ud på, så derfor ruller jeg den
 > ud på en kold plade som så puttes ind. Har du nogle gode ideer?
 
 Næh, JEG bruger en spatel, fulgte med da jeg fik en bagesten i julegave, men
 de KAN købes for billige penge, mindes en tråd her i gruppen, eller måske
 dk.forbuger.
 
 >
 > Og hvorfor snakker alle om "pizzamel"? Man kan få glimrende
 > durumhvedemel som er billigere end f.eks. Amos såkaldte "pizzamel". Man
 > kan få økologisk durum til samme pris som Amo...
 '
 Jada, bruger ALDRIG pizzamel, men ca 1/3 del durum + hvedemel, iøvrigt er
 min eneste måleenhed 4-5 dl vand til 4 pizzaer, resten er på slump.
 
 
 -- 
 venligst
 Ralph
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (23-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  23-06-04 22:09 |  
  |   
            
"HL" <HL@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 news:40d9a92e$0$460$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Hvem har en god pizza opskrift ???
 Vi plejer og lave følgende :
 Bunden er enten hjemmelavet eller en færdigblandning, alt efter hvor god tid
 vi har.
 Jeg plejer at bruge koncentreret tomatpure på bunden, i stedet for den
 normale sovs. Det smager bedre imo og så brænder man heller ikke ganen.
 Fyldet her er oksekød med diverse krydderier, stegt bacon i tern, majs, ost
 og evt. tomatskiver.
 Mvh.  www.tjekmig.dk
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Malene Nyberg (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Malene Nyberg | 
  Dato :  24-06-04 09:50 |  
  |   
            
 "HL" <HL@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 news:40d9a92e$0$460$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Hvem har en god pizza opskrift ???
 >
 > Nu er jeg træt af at betale 55  kr for en kold pizza, så jeg vil nu prøve
 at
 > lave dem selv. Jeg mangler desværre bare en opskrift.
 >
 > Hvem kan hjælpe ??
 
 
 Min bedste opskift ser sådan ud
 
 
 
 50 g gær
 
 1½ dl. lunkent vand
 
 1 stor spsk. god olie
 
 1 tsk. salt (groft)
 
 250 g mel
 
 
 
 Gæren røres ud i vand og salt olien tilsættes, og derefter melet - til en
 let og luftig dej.
 
 Hæves ca. 30 min
 
 
 
 derefter rulles den ud og kommes op en bageplade - og bages (inden fyldet
 kommer på ) 3-5 min ved 275 grader.
 
 
 
 Derefter kommes fyldet på, hakket tomater i bunden så frisk Mozzarellaost i
 skiver, også alt hvad min kan lide på toppen, så beges den i ca. 12-15 min -
 lige inden den er helt færdig kommes der revet ost oven på, så den lige nå
 at smelte uden at blive brændt.
 
 
 
 Ummmm - velbekomme!!!
 
 
 
 Mvh.
 
 Malene
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           David Rasmussen (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : David Rasmussen | 
  Dato :  24-06-04 10:25 |  
  |   
            Apropos pizza:
 
 Hvem kender nogle gode oste at putte på? Jeg synes som regel at sådan en 
 pose revet såkaldt mozarella er ret kedelig. Er frisk bøffelmozarella i 
 skiver en idé? Andre idéer?
 
 /David
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Malene Nyberg (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Malene Nyberg | 
  Dato :  24-06-04 10:44 |  
  |   
            
 "David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
 news:40da9e04$0$184$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Apropos pizza:
 >
 > Hvem kender nogle gode oste at putte på? Jeg synes som regel at sådan en
 > pose revet såkaldt mozarella er ret kedelig. Er frisk bøffelmozarella i
 > skiver en idé? Andre idéer?
 >
 > /David
 
 Jeg bruger altid frisk Mozzarellaost  alt efter hvad den lokale ostemand
 har!!
 
 Malene
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Hans Christian Vang (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hans Christian Vang | 
  Dato :  24-06-04 11:36 |  
  |   
            1 pose durum mel á 1kg.
 
 2 poser tørgær
 
 ca 500ml fingervarmt vand.
 
 1tsk salt
 1 tsk sukker
 
 evt. en smule kommensfrø (til at ælte ind i dejen - det gir en dejlig
 andeledes pizzabund).
 
 
 ud med posen's indhold på bordet, og lav et hul i den med hånden. ihæld gær,
 vand, sukker, og salt.
 
 bring det sammen med en gaffel indtil du kan ælte med hænderne. ælt dejen
 til en blød dej.
 
 Rul til en pølse, og lav 10 boller.. smid de 9 i film og i køleskab\fryser,
 og rul den ene ud til den tykkelse pizzabund du vil ha'.
 
 læg dejen på et stk. sølvpapir med en smule olie på, så det ikke brænder
 fast i ovnen.
 
 så skal der fyld på..
 
 fyld:
 
 tomatsauce:
 1ds. tomatpasta
 1tsk basilikum
 1tsk oregano
 1fed revet hvidløg
 1tsk salt
 
 ud med tomatpastaen i en skål\kop, whatever.. bland de øvrige ingredienser
 i, og hæld noget kogende vand over blandingen.. rør rundt.. bliv ved med at
 tilføje vand indtil du har den tykkelse sauce du vil ha'.. men lad være med
 at bruge den for tyk - så smager din pizza aaallltt for meget af tomat.
 
 andet fyld:
 
 køb noget pepperoni, skinke, whatever du vil ha' på, eller lav selv kødfyld
 og stil i køleskabet.. kyllinge strimler med fajita krydderi er altid godt,
 f.eks.
 
 oliven
 skårne peberfrugter
 
 mozarella ost - frisk eller fra pose.
 
 
 IND i ovnen med det, på øverste rille, og lad det stå der i fem minutter på
 HØJESTE varme.. ikke grill men højeste varme.
 
 hold øje med den..  ganske kort tid efter du smider den ind er den færdig.
 
 VUPTI...
 
 smid på hvad du vil.. bare sørg for at få væden sigtet fra evt. tomater,
 ananas, etc, hvis der kommer for mange 'våde' ting på, på én gang.. ellers
 får du en blødbundet pizza, og det gider vi jo ikke..
 
 HC
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           casper (24-06-2004) 
         
	
            | Kommentar Fra : casper | 
  Dato :  24-06-04 14:02 |  
  |   
            "HL" <HL@mail.tdcadsl.dk> wrote in message news:<40d9a92e$0$460$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>...
 > Hvem har en god pizza opskrift ???
 > 
 > Nu er jeg træt af at betale 55  kr for en kold pizza, så jeg vil nu prøve at
 > lave dem selv. Jeg mangler desværre bare en opskrift.
 > 
 > Hvem kan hjælpe ??
 
 
 
 Hej
 Her har du virkelig taget hul på en af klassikerne, og du finder næppe
 to, der kan enes om en god opskrift. Man skal først gøre sig klart, om
 man kan leve med den traditionelle rædsel, der består af en
 gærduftende tyk franskbrødsdej der fylder en hel bradepande og er
 belagt med majs, kødsovs, peperoni, skinke og diverse affaldsprodukter
 fra køleskabets gemmer for til sidst at få lagt Arlas såkaldte
 pizzaost over sig. Den slags serveres med (uforståelig) stor glæde
 over det ganske land. Vil du derimod have en pizza, der kan konkurrere
 med de bedste pizzeriaers, så se her:
 Man skal have en bagesten. Der er nogle, der mener dette er
 overflødigt, men de tager fejl/gør et eller andet forkert. Bagestenen
 er med til at bevare en høj ovnvarme (så høj som mulig, min. 275
 grader) og absorberer også fugt, hvilket sikrer en sprød og god bund.
 Pizzadejen skal være uden for megen gær og melet af typen "grano
 tenero 00" - ofte blot kaldet pizzamel. Durummel er til pasta, ikke
 pizza (man kan dog sagtens tilsætte ca. 1/4 durummel). Alm. hvedemel
 kan selvfølgelig benyttes, men ikke med samme resultat.
 Undgå overdreven brug af gær - 10 gram er RIGELIGT til et helt kilo
 mel. Ja, så tager det en anelse længere at hæve, min. tre timer. Brug
 fx. 5 gram gær, 3 dl. vand, 1 tsk salt, mel, lidt olie. Ælt grundigt.
 Sættes til hævning. Dejen slå ned efter et par timer. Deles i tre og
 hæver igen i et par timer. Rulles tyndt ud og bages i en ekstremt varm
 ovn - det kan nemt tage op til en time at få ovnen rigtigt varm. Det
 tager 5-6 minutter at bage pizzaen. Dejen kan laves dagen i forvejen
 og kan sagten holde sig et par dage i køleskabet med film over sig.
 Lav en tomatsovs (hvidløg, flåede tomater, løg, tomatkoncentrat, salt,
 oregano, timian - blendes og varmes op. Tisæt sukker efter behov). Lav
 rigeligt - frys ned.
 Put få, men gode råvarer på pizzaen.
 Brug frisk mozzarella, fx Galbani og ikke det frygtelige produkt fra
 Høng og Arla.
 
 Casper
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |