|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Skaldyrs suppe Fra : Gert Knold
 | 
 Dato :  04-07-03 19:53
 | 
 |  | Hej
 
 Er der nogle der har erfaring med at lave skaldyrs suppe m. cream farise ?
 Jeg var med min forlovede på Chit Chat i KBH, og siden da har jeg ville give
 alt for at smage det igen, jeg bor i Jylland, hvor man ikke ved hvordan man
 laver sådan noget :(
 
 HJÆLP
 
 Hilsen Gert
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bente Clairrissa (05-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente Clairrissa
 | 
 Dato :  05-07-03 21:16
 | 
 |  | 
 "Gert Knold" <postmaster@gertk.dk> skrev i en meddelelse
 news:be4idn$1pa3$1@news.cybercity.dk...
 > Hej
 >
 > Er der nogle der har erfaring med at lave skaldyrs suppe m. cream farise ?
 > Jeg var med min forlovede på Chit Chat i KBH, og siden da har jeg ville
 give
 > alt for at smage det igen, jeg bor i Jylland, hvor man ikke ved hvordan
 man
 > laver sådan noget :(
 >
 > HJÆLP
 >
 > Hilsen Gert
 >
 >
 Hvorfor ringer du ikke til den pågældende kok og spørg om opskriften, evt.
 på licens hvis du vil lade andre få den ligeså. Blot et forslag i din
 længsel i det jyske.
 
 
 
 
 |  |  | 
  rasmus carlsen (04-07-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : rasmus carlsen
 | 
 Dato :  04-07-03 22:35
 | 
 |  | 
 "Gert Knold" <postmaster@gertk.dk> skrev i en meddelelse
 news:be4idn$1pa3$1@news.cybercity.dk...
 > Hej
 >
 > Er der nogle der har erfaring med at lave skaldyrs suppe m. cream farise ?
 > Jeg var med min forlovede på Chit Chat i KBH, og siden da har jeg ville
 give
 > alt for at smage det igen, jeg bor i Jylland, hvor man ikke ved hvordan
 man
 > laver sådan noget :(
 
 - rigeligt med smør i bunden af en gryde .. smelte, smelte ... i med at
 charlotteløg eller 2 ...svitse ... i med en skefuld mel og rør rumdt ... i
 med en glad hvidvin, i med fiskefond (omkring en halv liter med mindre den
 er meget kraftig) (køb det færdigt hos fiskehandleren eller lav det selv ...
 f.eks af rejeskallerne og diverse urter og hvidvin) ... spæd til med
 fløde/creme fraiche (og en anelse mælk måske) ... i med friske rejer, røgede
 lakserester ... krabbekød (ikke det imiterede men det ægte ... smid to hele
 krabbeklør i en gryde kogende vand i 15 minutter ... smadr skallen og pil
 køddet ud) og evt. lidt andre skaldyr ... kog op og smag til med fløde,
 mælk/vand hvis den er for fed, sat. pebber og meget vigtigt: et par tråde
 safran ...
 
 ras
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |