|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Kartofler på glas og kartoffelmos Fra : J
 | 
 Dato :  15-06-03 18:01
 | 
 |  | Hej
 
 Jeg har lyst til kartoffelmos i aften, men er kun i nærheden af kartofler på
 glas.
 
 Er der nogen, som har prøvet at lave kartoffelmos af dem og kan fortælle mig
 om smagen/konsitensen/oplevelsen af det?
 
 J
 
 
 
 
 |  |  | 
  Tina (15-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tina
 | 
 Dato :  15-06-03 18:21
 | 
 |  | 
 "J" <bla@bla.bla> skrev i en meddelelse
 news:UD1Ha.94$rd3.71@news.get2net.dk...
 > Hej
 >
 > Jeg har lyst til kartoffelmos i aften, men er kun i nærheden af kartofler
 på
 > glas.
 >
 > Er der nogen, som har prøvet at lave kartoffelmos af dem og kan fortælle
 mig
 > om smagen/konsitensen/oplevelsen af det?
 Kartofler på glas egner sig IKKE til kartoffelmos... Det smager mildest talt
 meget underligt.
 Spis glaskartoflerne i dag, og lav kartoffelmos i morgen, når du har fået
 fat på nogle ordenlige kartofler    Tina
            
             |  |  | 
  Inger Pedersen (15-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  15-06-03 19:04
 | 
 |  | 
 "Tina" <misstinadk@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 >
 > Kartofler på glas egner sig IKKE til kartoffelmos... Det smager mildest
 talt
 > meget underligt.
 >
 Nej, det kan jeg heller ikke forestille mig.
 Hvad egner de sig overhovedet til, ud over brunede kartofler i en meget
 snæver vending?
 > Spis glaskartoflerne i dag, og lav kartoffelmos i morgen, når du har fået
 > fat på nogle ordenlige kartofler    Og så er det ved at være sidste udkald - du kan ikke bruge nye kartofler,
 men må have fat i nogle gamle.
 Hilsen Inger
            
             |  |  | 
   sune vuorela (15-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  15-06-03 19:29
 | 
 |  | En der kalder sig "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev:
 
 
 >Nej, det kan jeg heller ikke forestille mig.
 >Hvad egner de sig overhovedet til, ud over brunede kartofler i en meget
 >snæver vending?
 
 Campingferier når man kommer sent til en camperingsplads om aftenen og
 skal have hurtig mad.
 
 --
 Sune
 
 
 |  |  | 
   Hauge (15-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  15-06-03 20:21
 | 
 |  | 
 
            Hejsa
 "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote in message
 news:bciceq$nq2$1@sunsite.dk...
 > > Spis glaskartoflerne i dag, og lav kartoffelmos i morgen, når du har
 fået
 > > fat på nogle ordenlige kartofler    >
 > Og så er det ved at være sidste udkald - du kan ikke bruge nye kartofler,
 > men må have fat i nogle gamle.
 Øhhm, det vil jeg da fortælle mine nye kartofler, næste gang de blir til mos
   Mvh Hauge
            
             |  |  | 
   Rene' Hjorth (15-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  15-06-03 21:08
 | 
 |  | 
 
            [Inger Pedersen | Sun, 15 Jun 2003 20:04:07 +0200]
 >Hvad egner de sig overhovedet til, ud over brunede kartofler i en meget
 >snæver vending?
 Hvis de SKAL bruges, kan de også dryppes GODT af - skæres i mindre
 stykker og kommes i en god mayonaise/senneps dressing til en kold
 kartoffelsalat.
 Dog vil en god salat af nykogte pillede aspargeskartofler være milevidt
 bedre :)
 René
www.rene.hjorth.com &  www.lowcarb.dk |  |  | 
   Gitte Sørensen (17-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gitte Sørensen
 | 
 Dato :  17-06-03 19:35
 | 
 |  | 
 
            Sun, 15 Jun 2003 20:04:07 +0200, skrev "Inger Pedersen"
 <inger@pedersen.tdcadsl.dk> :
 >Hvad egner de sig overhovedet til, ud over brunede kartofler i en meget
 >snæver vending?
 Som nødløsning i andre snævre vendinger, hvor der er brug for kogte
 kartofler. f.eks.:
 - Svensk Pølseret
 - Varm Kartoffelsalat
 - Biksemad
 I alle tilfældene hælder jeg lagen fra, skyller kartoflerne grundigt i
 koldt vand og drypper dem godt af bagefter.
 -- 
 Gitte Sørensen
 Hjemmeside med bl.a. Galleri:     http://home.tiscali.dk/cgsorens Webshop med kosmetik & undertøj:  http://kosmetik-tak.dk Homeparty (kosmetik & undertøj):  http://gittes.dk |  |  | 
    Felix (17-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Felix
 | 
 Dato :  17-06-03 20:50
 | 
 |  | On Tue, 17 Jun 2003 20:35:20 +0200, Gitte Sørensen wrote:
 
 >Som nødløsning i andre snævre vendinger, hvor der er brug for kogte
 >kartofler.
 >I alle tilfældene hælder jeg lagen fra, skyller kartoflerne grundigt i
 >koldt vand og drypper dem godt af bagefter.
 
 De par gange om året hvor jeg finder brugen nødvendig, skylles
 kartoflerne, der tilsættes en håndfuld havsalt, glasset
 efterfyldes med vand, og det får lov til at hvile i "passende"
 tid ( 10 min. til 10 timer) med jævne omrystelser. Kartoflerne
 skylles grundigt før anvendelse.
 
 Det giver 'tålelige' resultater; men så heller ikke mere.
 
 Jeg har aldrig brugt metoden til katoffelmos, fordi det på
 forhånd er dømt til fiasko. Måske har andre andre erfaringer?
 
 m. v. h.
 
 
 |  |  | 
 |  |