|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Indbagt hvad-som-helst Fra : Klaus Petersen
 | 
 Dato :  12-06-03 13:46
 | 
 |  | Hejsa.
 
 Skulle nogle kende en opskrift på indbagt hvad-som-helst, hvor dejen *ikke*
 er butter-dej?
 
 pht.
 
 Klaus.
 
 
 
 
 |  |  | 
  Rømer (12-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rømer
 | 
 Dato :  12-06-03 14:22
 | 
 |  | Hamburgryg indbagt i rugbrød har jeg fået et par gange. Brødet bruges ikke
 til andet end at pakke kødet ind i - har fået det engang, hvor der var en
 skorsten, der blev brugt til indhældning af en marinade.
 Jeg har desværre ingen detaljeret opskrift.
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Nette (12-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  12-06-03 20:42
 | 
 |  | 
 "Rømer"  skrev i en meddelelse
 news:3ee87ecb$0$24670$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 > Hamburgryg indbagt i rugbrød har jeg fået et par gange. Brødet bruges ikke
 > til andet end at pakke kødet ind i -
 Det samme kan man gøre med saltdej. Jeg har prøvet det både med hamburgerryg
 og med kartofler,    Nette
            
             |  |  | 
  Lisbeth Jacobsen (12-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  12-06-03 21:39
 | 
 |  | "Rømer" <fupkonto@hotmail.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ee87ecb$0$24670$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 
 > Hamburgryg indbagt i rugbrød har jeg fået et par gange. Brødet bruges ikke
 > til andet end at pakke kødet ind i
 
 Det er ikke rigtig rugbrød heller... og kan ikke spises.
 
 Man ælter rugmel, salt og lidt olie sammen til den dej.
 Ruller den ud, lægger hamburgerryggen på og pakker dejen omkring.
 
 Ind i ovnen. Husker ikke tiden.
 
 Og så er det i øvrigt absolut bedst, hvis man ikke bruger en af de pumpede
 hamburgerrygge, der afgiver en hulens masse væske under processen. Køb og
 brug en GOD hamburgerryg.
 
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Benedikte Brisson (12-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Benedikte Brisson
 | 
 Dato :  12-06-03 14:51
 | 
 |  | 
 "Klaus Petersen" <ng@spectual.ra.bnaa.dk> skrev i en meddelelse
 news:bc9sli$s6j$1@sunsite.dk...
 > Hejsa.
 >
 > Skulle nogle kende en opskrift på indbagt hvad-som-helst, hvor dejen
 *ikke*
 > er butter-dej?
 
 Ih ja, indbagte frikadeller eller pølser i almindelig grov bolledej uden ret
 meget sukker.
 Det var fast ingediens i husets madpakker i årevis, men har måttet vige
 favoritpladsen til fordel for skolekantinens 'lille pastasalat med tun'.
 
 Sådan gør du:
 Lav frikadeller af et halvt kilo kød. Lav bolledej af 3 dl væske, ½ pakke
 gær samt hvad der ellers sådan skal i.
 Lad bolledejen hæve en halv times tid. Rul dejen ud (ikke for tyndt) og
 fordel frikadellerne strategiske steder. Skær med en kniv rundt om
 frikadellerne (der skal være plads til, at dejen kan foldes omkring dellerne
 og dække dem, selvfølgelig).
 Sæt delle-bollerne på plade med sammenføjningen nedad og bag dem som
 almindelige boller.
 
 Dikte (som har hørt følgende spørgsmål fra en voksen, der så en indbagt
 frikadelle: Jamen, hvordan fik du egentlig frikadellen til at blive stegt
 _inden i_ bollen)
 
 
 
 
 |  |  | 
  Niels Jacobsen (12-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Niels Jacobsen
 | 
 Dato :  12-06-03 17:11
 | 
 |  | Klaus Petersen <ng@spectual.ra.bnaa.dk> wrote:
 > Hejsa.
 >
 > Skulle nogle kende en opskrift på indbagt hvad-som-helst, hvor dejen
 > *ikke* er butter-dej?
 >
 Har i Portugal set en makrel lignende fisk blive indbagt i salt. Efter
 bagningen var saltet blevet til en hård skal, og tjeneren åbnede salt
 skallen og tilberedte fisken ved bordet.
 
 --
 M.v.h Niels
 
 
 
 
 |  |  | 
  Henrik Sass Krag (12-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henrik Sass Krag
 | 
 Dato :  12-06-03 19:16
 | 
 |  | "Klaus Petersen" <ng@spectual.ra.bnaa.dk> skrev i en meddelelse
 news:bc9sli$s6j$1@sunsite.dk...
 > Hejsa.
 >
 > Skulle nogle kende en opskrift på indbagt hvad-som-helst, hvor dejen *ikke*
 > er butter-dej?
 
 Jeg laver tit den samme dej som til pizza og putter alt muligt i, hvad jeg
 lige har i køleskabet.
 Det kan være pølsestykker, grønsager, kogte ris eller spaghetti sammenpisket
 med et æg, en dåse tun, noget ost, skinke osv osv... Helst flere ting mikset
 sammen... Det jeg går efter er, at inholdet ikke skal blive for vådt ellers
 bliver dejen ikke sprød.
 Jeg bager den ved samme tid og temperatur som en almindelig pizza.
 
 - Henrik...
 
 
 
 
 |  |  | 
  Hans Chr. Vang (12-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Chr. Vang
 | 
 Dato :  12-06-03 23:31
 | 
 |  | 25 gr usaltet smør
 250 gram mel
 en spiseske gurkemeje
 1 dl koldt vand.
 
 ælt til det er en blød dej.
 
 rul ud, og læg hvad du vil indeni og frituresteg.  - indholdet skal være
 færdigstegt\kogt da friturestegning af dejen går hurtigt.
 
 samosas f.eks..
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Bettina Madsen (13-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  13-06-03 08:45
 | 
 |  | Hans Chr. Vang wrote:
 > 25 gr usaltet smør
 > 250 gram mel
 > en spiseske gurkemeje
 > 1 dl koldt vand.
 >
 > ælt til det er en blød dej.
 >
 > rul ud, og læg hvad du vil indeni og frituresteg.  - indholdet skal
 > være færdigstegt\kogt da friturestegning af dejen går hurtigt.
 >
 > samosas f.eks..
 
 Er det en slags pirogger?
 Nå, men man kan også lave pirogger af en almindelig dej, evt med kerner i.
 Fyldet kan fx. være ost, tomater,
 peberfrugt, majs, tun. Desuden kan man indbage/stege ting og sager i
 filodej. Det kan fx. være til forårsruller (som både kan
 friture steges og steges i ovn)
 
 Bettina
 
 
 
 
 |  |  | 
    Klaus Petersen (13-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Klaus Petersen
 | 
 Dato :  13-06-03 08:59
 | 
 |  | 
 > Er det en slags pirogger?
 > Nå, men man kan også lave pirogger af en almindelig dej, evt med kerner i.
 > Fyldet kan fx. være ost, tomater,
 > peberfrugt, majs, tun. Desuden kan man indbage/stege ting og sager i
 > filodej. Det kan fx. være til forårsruller (som både kan
 > friture steges og steges i ovn)
 
 Det er godt, for hvis det skal friture steges går hele ideén af det, for
 ideén var at finde opskrifter til mere fedtfattig indbag (butterdej er ikke
 ligefrem fedtfattigt).
 
 
 
 
 |  |  | 
     Nette (14-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Nette
 | 
 Dato :  14-06-03 13:46
 | 
 |  | 
 "Klaus Petersen"  skrev i en meddelelse news:bcc08b$8db$1@sunsite.dk...
 > > Nå, men man kan også lave pirogger af en almindelig dej, evt med kerner
 i.
 > > Fyldet kan fx. være ost, tomater,
 > > peberfrugt, majs, tun. Desuden kan man indbage/stege ting og sager i
 > > filodej. Det kan fx. være til forårsruller (som både kan
 > > friture steges og steges i ovn)
 >
 > Det er godt, for hvis det skal friture steges går hele ideén af det, for
 > ideén var at finde opskrifter til mere fedtfattig indbag (butterdej er
 ikke
 > ligefrem fedtfattigt).
 
 Lavede lige pirogger i går, så smider lige opskriften ind til dig:
 
 25 g. gær
 1 revet gulerod
 1 æg
 2 dl. vand
 1 spsk olie
 1 dl.- rugmel
 275-300 g hvedemel.
 
 Det hele blandet sammen og hæver i ca. 20 min.
 Dejen deles i 14 stykker, udrulles til størrelsen af en stor
 desserttallerken. Dejstykkerne pensles med ren æg rundt i kanten og der
 kommes fyld på, hvorefter de lukkes og mases sammen rundt i kanten med en
 gaffel. De pensles og efterhæver i 10 - 15 min., hvorefter bages i ca. 15.
 min ved 220 grader.
 
 Fyldes kan være forskelligt fintskåret/hakket grøntsager, skinkerester,
 oksekød svitset med krydderier og flåede tomater,  og så altid lige en halv
 skive ost på.
 Vi plejer at spise friskt salat og nye kartofler vendt i lidt olie og lidt
 krydderier, men i går fik vi kartoffelsalat til.
 
 Det kan godt tage lidt tid at lave, indtil man lige har taget ordentligt på
 dem. Jeg plejer at lave fyldet klar imens dejen hæver og når jeg er klar til
 at gå i gang med udrulningen, tænder jeg ovnen, så den er klar.
 
 
 Nette
 
 
 
 
 |  |  | 
  Sv. Aage Jensen (13-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sv. Aage Jensen
 | 
 Dato :  13-06-03 16:35
 | 
 |  | 
 "Klaus Petersen" <ng@spectual.ra.bnaa.dk> skrev i en meddelelse
 news:bc9sli$s6j$1@sunsite.dk...
 > Hejsa.
 >
 > Skulle nogle kende en opskrift på indbagt hvad-som-helst, hvor dejen
 *ikke*
 > er butter-dej?
 >
 > pht.
 >
 > Klaus.
 >
 >
 Se under www.karoline.dk   - indbagt mørbrad.
 Den kan jeg varmt anbefale.
 Mvh. Margit
            
             |  |  | 
  Hans Chr. Vang (14-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Chr. Vang
 | 
 Dato :  14-06-03 09:55
 | 
 |  | Skal det være fedtfattig dej, kan du bruge filodej.
 
 HC
 
 
 
 
 |  |  | 
   Mads Thorning Peders~ (14-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  14-06-03 14:14
 | 
 |  | 
 "Hans Chr. Vang" <hcvang@coolcomics.dk> skrev i en meddelelse
 news:3eeae2ce$0$13252$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Skal det være fedtfattig dej, kan du bruge filodej.
 
 Jeg spørger lige dumt, ik'...er filodej ikke det samme som butterdej? Hvis
 nej, må du da i øvrigt gerne poste en opskrift her (hvis du altså ligger
 inde med én)
 
 
 --
 Mvh Mads
 ----
 Fjern sletmig fra mailadressen ved besvarelse
 
 
 
 
 |  |  | 
    Hans Chr. Vang (15-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Chr. Vang
 | 
 Dato :  15-06-03 08:53
 | 
 |  | jeg ved det faktisk ikke... det bruges på restauranter som et fedtfattigt
 aleternativ, så jeg tror det ikke.. men det er meeeeget tyndt og skørt at
 arbejde med.
 
 hc
 
 
 
 
 
 |  |  | 
    Lisbeth Jacobsen (15-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  15-06-03 10:57
 | 
 |  | "Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
 meddelelse news:bcf73k$2i1h$1@news.cybercity.dk...
 
 > Jeg spørger lige dumt, ik'...er filodej ikke det samme som butterdej? Hvis
 > nej, må du da i øvrigt gerne poste en opskrift her (hvis du altså ligger
 > inde med én)
 
 Nej.. filodej er ikke det samme som butterdej. Filodej er fedtfattigt - det
 er butterdej (oversat betyder det smørdej!) bestemt ikke.
 
 MEN...... I Tyrkiet og Balkan-området bruges Filo-dej dog som regel i flere
 lag, der smøres med (rigeligt) olie mellem lagene. Gør man det, er det ikke
 mere en fedtfattig løsning, men nok tæt på butterdej, hvad fedtindhold
 angår.
 
 Men skal det være fedtfattigt, kan man jo bare bruge dejen som den en.
 
 Jeg har kun en filo-opskrift på engelsk. Ville dog ikke selv binde an med at
 lave filodej. Køber det i supermarkedet.
 
 
 5 cups of plain white flour
 5 spoonful of oil
 2-1/2 cups of water
 A little of salt
 2 spoonfuls of vinegar
 
 Keep back part of the flour for flouring the pastry board on which the
 pastry will be rolled out and with the rest of the flour combine the oil and
 add the salt along with the vinegar and water. Knead well and form dough
 into a ball. Allow the dough to stand for about 1 hour in a cool place. On a
 very well floured surface roll out the dough into a flat sheet as thin as
 desired.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |