|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Græsk Musakka Fra : B. Nielsen
 | 
 Dato :  02-06-03 07:29
 | 
 |  | 
 
            Hejsa
 Jeg var til en fest i lørdags hvor vi fik en kanon musakka, (hade aldrig
 smagt det før)
 Så derfor er der nogen der ligger inde med en kanon opskrift, og evt.
 hvilken ost de
 putter oven på, da det jeg plejer at bruge til lagsane (?) og pizza bliver
 helt hårdt og tørt.
 (jeg plejer at bruge reven mozarella, det fra en pose)
 På forhånd tak.
 Marlene  =|   |  |  | 
  kim rasmussen (02-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kim rasmussen
 | 
 Dato :  02-06-03 08:59
 | 
 |  | hej Marlene
 Her er en kanon opskrift på Moussaka:
 
 
 
 3 Auberginer
 500 g hakket okse- eller lammekød
 500 g modne tomater
 Hakket persille
 2 fed hakket hvidløg
 2 dl hvidvin
 Olivenolie
 2 skiver franskbrød
 1 dl revet ost
 Salt, Peber og Oregano
 
 
 Sauce
 2 spsk smør
 3 spsk mel
 Mælk
 Salt, Peber og revet muskat
 
 
 
 
 Tilberedning
 Auberginer
 Skær auberginerne i tynde skiver. Salt dem og lad dem hvile.
 Skyl og vrid skiverne fri for salt. Smør dem med olivenolie og rist dem i
 ovnen på 200 grader til de er sprøde.
 
 
 Kødsauce
 
 Skold, flå og hak tomaterne. Brun hvidløg og det hakkede kød i
 olivenolie, rør konstant så kødet ikke klumper. Hæld hvidvin ved, kog op og
 tilsæt hakkede tomater, salt, peber og persille. Lad kødblandingen simre
 over svag varme til væden er fordampet, rør af og til i gryden.
 
 Bechamel Sauce
 
 Smelt smør til saucen, rør mel i og lad det syde uden at brune.
 Spæd med varm mælk lidt ad gangen og kog op under omrøring mellem hver
 tilsætning. Når saucen er passende jævn, koges den 5 min. under omrøring og
 smages til med krydderier.
 
 Tilberedning
 
 Læg halvdelen af aubergineskiverne i et smurt ovnfast fad. Rør
 halvdelen af brødkrummerne og halvdelen af den revne ost i kødsaucen og bred
 det ud over aubergineskiverne i et jævnt lag. Dæk med resten af auberginerne
 og hæld bechamel-saucen over. Drys resten af brødkrummerne og osten på
 overfladen, dryp med smeltet smør og bag retten ca. 35 min. ved 200-210
 grader. Servér direkte fra ovnen
 
 
 
 --
 Mvh
 Kim Rasmussen
 
 
 begin 666 transparent.gif
 K1TE&.#EA`0`!`/ ``````/___R'Y! $```$`+ `````!``$```("3 $`.P``
 `
 end
 
 
 
 |  |  | 
  Stefan Garvig (04-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stefan Garvig
 | 
 Dato :  04-06-03 03:02
 | 
 |  | > Her er en kanon opskrift på Moussaka:
 >
 >
 >
 >            3 Auberginer
 >            500 g hakket okse- eller lammekød
 >            500 g modne tomater
 
 <SNIP>
 
 Prøv også med Squash i stedet for auberginer. Det giver også en himmelsk
 Moussaka.
 
 
 Venligst
 
 Stefan Garvig
 
 --
 **********
 For direct reply only:
 Remove GED in the email address
 sgdataGED@edb.dk
 **********
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lene (05-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lene
 | 
 Dato :  05-06-03 14:55
 | 
 |  | 
 > da det jeg plejer at bruge til lagsane (?) og pizza bliver
 > helt hårdt og tørt.
 > (jeg plejer at bruge reven mozarella, det fra en pose)
 >
 > På forhånd tak.
 >
 > Marlene  =|   Det er velkendt, at den danske revne mozzarella på pose er et skodprodukt,
 der har meget lidt med mozzarella at gøre. Brug i stedet den udenlandske og
 ferske (fx Galbani), som man selv kan rive -det er usammenligneligt meget
 bedre og efterhånden ikke meget dyrere (er ofte på tilbud).
 Mvh
 Casper
            
             |  |  | 
  Jan Bøgh (06-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  06-06-03 18:36
 | 
 |  | "Lene" <lsh@oncable.dk> wrote in message
 news:3edf4bdc$0$97177$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 
 > Det er velkendt, at den danske revne mozzarella på pose er et skodprodukt,
 
 Enig - jeg foretrækker langt at man kalder produktet for pizzaost eller
 gratineringsost el.lign.
 
 > der har meget lidt med mozzarella at gøre. Brug i stedet den udenlandske
 og
 > ferske (fx Galbani), som man selv kan rive -det er usammenligneligt meget
 > bedre og efterhånden ikke meget dyrere (er ofte på tilbud).
 
 Prøv en /rigtig/ mozzarella en gang - dvs. en, der er lavet på bøffelmælk
 (bufalo på it.).
 Galbani er i den sammenhæng kun et billigt industriprodukt, som man i
 Italien får smidt i nakken til meget lave priser (svjh noget med en 2-3-4 kr
 for en lille pakke med et par kugler).
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
   Lene (06-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lene
 | 
 Dato :  06-06-03 22:34
 | 
 |  | 
 > Prøv en /rigtig/ mozzarella en gang - dvs. en, der er lavet på bøffelmælk
 > (bufalo på it.).
 > Galbani er i den sammenhæng kun et billigt industriprodukt, som man i
 > Italien får smidt i nakken til meget lave priser (svjh noget med en 2-3-4
 kr
 > for en lille pakke med et par kugler).
 >
 > vh
 > Jan
 
 Hej Jan
 Galbani er et udmærket (industri)produkt, men man kan altid bevæge sig opad
 i kvalitet, fx til rigtig bøffelmælksmozzarella. Nu var trådens udgangspunkt
 det helt elendige revne produkt, og derfor syntes jeg, at man skulle nøjes
 med et trit af gangen og anbefale et nemt tilgængeligt produkt, som immervæk
 er en del bedre.
 Mvh
 Casper
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jakob Bock (06-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jakob Bock
 | 
 Dato :  06-06-03 18:57
 | 
 |  | Jan Bøgh skrev:
 
 > Prøv en /rigtig/ mozzarella en gang - dvs. en, der er lavet på bøffelmælk
 > (bufalo på it.).
 
 Hvor kan en sådan mozzarella købes her i landet og findes der en
 udgave lavet af økologisk mælk?
 
 --
 Venlig hilsen
 Jakob Bock
 
 
 |  |  | 
  Jan Bøgh (06-06-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  06-06-03 19:47
 | 
 |  |  |  |  | 
 |  |