|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Gode Bøffer? hvordan vælger man bedst? Fra : Silver
 | 
 Dato :  17-05-03 17:57
 | 
 |  | Jeg har efterhånden lavet det til en vane at købe mig et par engelske bøffer
 i føtex til weekenden, men nu er det så jeg ville høre hvad det bedste kød
 man kan købe er og som er godt mørt og minder om engelsk bøf?
 
 Det er sommetider svært at finde kød hvor der ikke lige er sener i og ser
 godt ud, jeg har fået fortalt at der engang var et indslag i rene ord for
 pengene hvad man skulle holde øje med mht kød man købte men jeg så det
 desværre ikke.
 
 Nogen som kan huske hvad det gik ud på?.
 
 Mvh
 Silver
 
 
 
 
 |  |  | 
  [2900] Jesper Haaber~ (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [2900] Jesper Haaber~
 | 
 Dato :  17-05-03 20:59
 | 
 |  | 
 
            Silver <dsl46016@vip.cybercity.dk> wrote:
 > Jeg har efterhånden lavet det til en vane at købe mig et par engelske bøffer
 > i føtex til weekenden, men nu er det så jeg ville høre hvad det bedste kød
 > man kan købe er og som er godt mørt og minder om engelsk bøf?
 > 
 > Det er sommetider svært at finde kød hvor der ikke lige er sener i og ser
 > godt ud, jeg har fået fortalt at der engang var et indslag i rene ord for
 > pengene hvad man skulle holde øje med mht kød man købte men jeg så det
 > desværre ikke.
 > 
 > Nogen som kan huske hvad det gik ud på?.
 Engelske bøffer ??! Sikke noget tørt noget. Find et par Ribeye - ikke
 med for store fedtklumper, men med en fin marmorering, så får du en bøf
 der smager af noget.
 -- 
 Med venlig hilsen Jesper
http://www.gylling.net/ ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
            
             |  |  | 
  Padmé Amidala (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé Amidala
 | 
 Dato :  17-05-03 21:15
 | 
 |  | 
 
            > Engelske bøffer ??! Sikke noget tørt noget. Find et par Ribeye - ikke
 > med for store fedtklumper, men med en fin marmorering, så får du en bøf
 > der smager af noget.
 Ja, jeg ville også hellere vælge nogle ribeyes eller I-bone steaks (den nye
 variation af T-bone...    VH
 Padmé Amidala
            
             |  |  | 
   Stefan Garvig (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stefan Garvig
 | 
 Dato :  18-05-03 11:45
 | 
 |  | 
 
            "Padmé Amidala" <gsagae@geagnhwo.com> skrev i en meddelelse
 news:3ec69841$0$48909$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > > Engelske bøffer ??! Sikke noget tørt noget. Find et par Ribeye - ikke
 > > med for store fedtklumper, men med en fin marmorering, så får du en bøf
 > > der smager af noget.
 >
 >
 > Ja, jeg ville også hellere vælge nogle ribeyes eller I-bone steaks (den
 nye
 > variation af T-bone...    >
 > VH
 > Padmé Amidala
 >
 Den bedste bøf, jeg kender, får jegfra højrebet. Jeg køber selv ofte 20-30
 cm højreb og skærer det ud til bøffer. Specielt fra skotsk højlandskvæg
 smager bøfferne himmelsk.
 Venligst
 Stefan Garvig
 Rødovre
 --
 **********
 For direct reply only:
 Remove GED in the email address
 sgdataGED@edb.dk
 **********
            
             |  |  | 
  tagaardsdal (20-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : tagaardsdal
 | 
 Dato :  20-05-03 10:24
 | 
 |  | 
 
            "[2900] Jesper Haaber Gylling" skrev d. 17-05-03 20:59 dette indlæg :
 > Silver <dsl46016@vip.cybercity.dk> wrote:
 > 
 > > Jeg har efterhånden lavet det til en vane at købe mig et par
 engelske bøffer
 > > i føtex til weekenden, men nu er det så jeg ville høre hvad det
 bedste kød
 > > man kan købe er og som er godt mørt og minder om engelsk bøf?
 > > 
 > > Det er sommetider svært at finde kød hvor der ikke lige er sener i
 og ser
 > > godt ud, jeg har fået fortalt at der engang var et indslag i rene
 ord for
 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
 <<Hej Silver
 <<Det bedste kød, synes jeg man får hos en økologisk slagter. Eller man
 kan vælge at <<købe en 1/4 ko, 1/2 gris osv. hos en økolandmand, hvor
 man så betaler en kilopris. <<her kan man også selv være med til
 udskæringen, og fortælle hvad som skal hakkes<<osv.
 <<Hvis du bor i KBH kan jeg anbefale økoslagteren på kultorvet!! Ud over
 du får det bedste kød, undgår du også medicinrester og ja- du får kød
 fra et dyr som har levet et værdigt liv. Og det mener jeg faktisk godt
 man kan smage!!!
 VH TAG
 > > pengene hvad man skulle holde øje med mht kød man købte men jeg så
 det
 > > desværre ikke.
 > > 
 > > Nogen som kan huske hvad det gik ud på?.
 > 
 > Engelske bøffer ??! Sikke noget tørt noget. Find et par Ribeye - ikke
 > med for store fedtklumper, men med en fin marmorering, så får du en
 bøf
 > der smager af noget.
 > 
 > -- 
 > Med venlig hilsen Jesper
 > 
 > http://www.gylling.net/ > ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
   Jan Bøgh (20-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  20-05-03 15:37
 | 
 |  | 
 
            "tagaardsdal" <tagaardsdal.news@kandu.dk> wrote in message
 news:3ec9f4b3$0$48889$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > <<Det bedste kød, synes jeg man får hos en økologisk slagter. Eller man
 Det ringeste kød jeg nogensinde har købt (køber altid en 1/4 af gangen) var
 en økologisk. Der er intet, der understøtter at økologisk kød skulle smage
 bedre end ikke økologisk.
 Til gengæld er jeg helt sikker på at fodring og race betyder noget.
 > <<Hvis du bor i KBH kan jeg anbefale økoslagteren på kultorvet!! Ud over
 > du får det bedste kød, undgår du også medicinrester og ja- du får kød
 > fra et dyr som har levet et værdigt liv. Og det mener jeg faktisk godt
 > man kan smage!!!
 Jeps - tro kan som bekendt flytte bjerge. Og det kan godt være at det smager
 bedre, når samvittigheden er i orden. Men det er mig bekendt endnu aldrig
 påvist i en blindsmagning at økologi og smag hænger sammen.
 Og inden jeg bliver flamet sønder og sammen: Ja, jeg køber også økologiske
 grøntsager og drikker økologisk mælk mv. Men ikke pga. af smagen. Men det er
 godt for selvfølelsen - hvem vil ikke gerne føle sig god?
 vh
 Jan
 > VH TAG
 > > > pengene hvad man skulle holde øje med mht kød man købte men jeg så
 > det
 > > > desværre ikke.
 > > >
 > > > Nogen som kan huske hvad det gik ud på?.
 > >
 > > Engelske bøffer ??! Sikke noget tørt noget. Find et par Ribeye - ikke
 > > med for store fedtklumper, men med en fin marmorering, så får du en
 > bøf
 > > der smager af noget.
 > >
 > > -- 
 > > Med venlig hilsen Jesper
 > >
 > > http://www.gylling.net/ > > ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET
 >
 > -- 
 > Leveret af:
 > http://www.kandu.dk/ > "Vejen til en hurtig løsning"
 >
            
             |  |  | 
  Silver (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Silver
 | 
 Dato :  18-05-03 14:56
 | 
 |  | Øh ok...ret advancerede svar vil jeg mene, sådan noget som selv at skære kød
 ud gør jeg slet ikke i, desuden har jeg en minifryser hehe.
 
 De ribeyes som omtales, hvordan steger man dem bedst?, jeg har ikke noget
 imod rødt kød men det skal ikke være RET meget rødt, kun meget lyserød i
 midten af kødet.
 
 Tak for svarene til alle.
 
 Mvh
 Silver
 
 
 
 
 |  |  | 
  Padmé Amidala (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé Amidala
 | 
 Dato :  18-05-03 15:03
 | 
 |  | 
 "Silver" <dsl46016@vip.cybercity.dk> wrote in message
 news:ba83c2$2i4b$1@news.cybercity.dk...
 
 > De ribeyes som omtales, hvordan steger man dem bedst?, jeg har ikke noget
 > imod rødt kød men det skal ikke være RET meget rødt, kun meget lyserød i
 > midten af kødet.
 >
 
 Efter min mening steges de bedst på en grillpande uden fedtstof. Krydret med
 salt og peber og afhængig af tykkelsen, steges de ca 3 min på hver side.
 Hvis det er for lidt sætter du bare stegetiden et min eller to op på hver
 side...men ellers prøv dig frem...
 
 VH
 Padmé Amidala
 
 
 
 
 |  |  | 
   Sabina Hertzum (19-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sabina Hertzum
 | 
 Dato :  19-05-03 08:00
 | 
 |  | 
 
            Padmé Amidala wrote:
 > "Silver" <dsl46016@vip.cybercity.dk> wrote in message
 > news:ba83c2$2i4b$1@news.cybercity.dk...
 >
 >> De ribeyes som omtales, hvordan steger man dem bedst?, jeg har ikke
 >> noget imod rødt kød men det skal ikke være RET meget rødt, kun meget
 >> lyserød i midten af kødet.
 >
 > Efter min mening steges de bedst på en grillpande uden fedtstof.
 > Krydret med salt og peber og afhængig af tykkelsen, steges de ca 3
 > min på hver side. Hvis det er for lidt sætter du bare stegetiden et
 > min eller to op på hver side...men ellers prøv dig frem...
 det er min erfaring at når man steger bøffer så kan man mærke sig frem til
 hvor stegte de er....
 jo blødere i midten jo mere rå er de......
 jeg plejer at hive dem af når de virker faste i kanten og giver blødt efter
 midt på, uden at man skal presse for hårdt.... så er de ca medium stegt
 (rosa i midten)....
 det er noget man lærer hen ad vejen, men praktisk erfaring er jo altid godt
 ;)
 en god retningslinie er også når kødsaften bliver klar, frem for rød......
 --
 Knus Sabina
www.MandeZonen.dk Danmarks førende mandeportal.
            
             |  |  | 
    Mads Thorning Peders~ (20-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  20-05-03 15:39
 | 
 |  | 
 "Sabina Hertzum" <sabina@SPAMmandezonen.dk> skrev i en meddelelse
 news:uh%xa.69929$y3.4953930@news010.worldonline.dk...
 > det er min erfaring at når man steger bøffer så kan man mærke sig frem til
 > hvor stegte de er....
 > jo blødere i midten jo mere rå er de......
 En tommelfingerregel (hvor ordet tommelfingerregel for en gangs skyld for
 alvor gi'r mening (-:  ) er, at sætte tommelfingerspidsen mod de øvrige
 fingerspidser med en lille bøjning i tommelfingerleddet og så mærke
 fastheden i "tommelfingerbalden" (det stykke af hånden der sidder lige inden
 selve tommelfingeren)
 Er bøffens konsistens som tommelfingerbaldens er når man sætter tommel- og
 pegefinger sammen, er bøffen rød. Jo længere over mod lillefingeren man
 kommer, jo mere stegt er kødet - og når kødet har konsistens som når man
 sætter tommel- og lillefinger sammen, er den gennemstegt    Har dog aldrig selv prøvet det, da jeg aldrig selv steger bøffer efter en
 sommer for nogle år siden hvor jeg fik liiiiige de otte-ti grillbøffer for
 meget til at jeg kan få dem ned nu....
 Mvh Mads
            
             |  |  | 
    Mads Thorning Peders~ (20-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  20-05-03 20:24
 | 
 |  | 
 "Sabina Hertzum" <sabina@SPAMmandezonen.dk> skrev i en meddelelse
 news:uh%xa.69929$y3.4953930@news010.worldonline.dk...
 > det er min erfaring at når man steger bøffer så kan man mærke sig frem til
 > hvor stegte de er....
 > jo blødere i midten jo mere rå er de......
 En tommelfingerregel (hvor ordet tommelfingerregel for en gangs skyld for
 alvor gi'r mening (-:  ) er, at sætte tommelfingerspidsen mod de øvrige
 fingerspidser med en lille bøjning i tommelfingerleddet og så mærke
 fastheden i "tommelfingerbalden" (det stykke af hånden der sidder lige inden
 selve tommelfingeren)
 Er bøffens konsistens som tommelfingerbaldens er når man sætter tommel- og
 pegefinger sammen, er bøffen rød. Jo længere over mod lillefingeren man
 kommer, jo mere stegt er kødet - og når kødet har konsistens som når man
 sætter tommel- og lillefinger sammen, er den gennemstegt    Har dog aldrig selv prøvet det, da jeg aldrig selv steger bøffer efter en
 sommer for nogle år siden hvor jeg fik liiiiige de otte-ti grillbøffer for
 meget til at jeg kan få dem ned nu....
 Mvh Mads
            
             |  |  | 
     Mads Thorning Peders~ (21-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  21-05-03 20:52
 | 
 |  | 
 "Mads Thorning Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en
 meddelelse news:badvbv$1to4$1@news.cybercity.dk...
 > En tommelfingerregel (hvor ordet tommelfingerregel for en gangs skyld for
 Okay, selv en nok så god tommelfingerregel behøver ikke at blive gentaget
 tre gange   ...sorry, ved ikke helt hvad der gik galt    Mvh Mads
            
             |  |  | 
    Mads Thorning Peders~ (20-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mads Thorning Peders~
 | 
 Dato :  20-05-03 20:24
 | 
 |  | 
 "Sabina Hertzum" <sabina@SPAMmandezonen.dk> skrev i en meddelelse
 news:uh%xa.69929$y3.4953930@news010.worldonline.dk...
 > det er min erfaring at når man steger bøffer så kan man mærke sig frem til
 > hvor stegte de er....
 > jo blødere i midten jo mere rå er de......
 En tommelfingerregel (hvor ordet tommelfingerregel for en gangs skyld for
 alvor gi'r mening (-:  ) er, at sætte tommelfingerspidsen mod de øvrige
 fingerspidser med en lille bøjning i tommelfingerleddet og så mærke
 fastheden i "tommelfingerbalden" (det stykke af hånden der sidder lige inden
 selve tommelfingeren)
 Er bøffens konsistens som tommelfingerbaldens er når man sætter tommel- og
 pegefinger sammen, er bøffen rød. Jo længere over mod lillefingeren man
 kommer, jo mere stegt er kødet - og når kødet har konsistens som når man
 sætter tommel- og lillefinger sammen, er den gennemstegt    Har dog aldrig selv prøvet det, da jeg aldrig selv steger bøffer efter en
 sommer for nogle år siden hvor jeg fik liiiiige de otte-ti grillbøffer for
 meget til at jeg kan få dem ned nu....
 Mvh Mads
            
             |  |  | 
  Soren Lindholt (21-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Soren Lindholt
 | 
 Dato :  21-05-03 12:53
 | 
 |  | 
 Silver <dsl46016@vip.cybercity.dk> wrote in article
 <ba83c2$2i4b$1@news.cybercity.dk>...
 > Øh ok...ret advancerede svar vil jeg mene, sådan noget som selv at skære
 kød
 > ud gør jeg slet ikke i, desuden har jeg en minifryser hehe.
 > 
 > De ribeyes som omtales, hvordan steger man dem bedst?, jeg har ikke noget
 > imod rødt kød men det skal ikke være RET meget rødt, kun meget lyserød i
 > midten af kødet.
 > 
 > Tak for svarene til alle.
 Slagteren har afsløret det for mig:
 Steg på den ene side til kødsaften pibler frem. Vend bøffen. Steg til
 saften pibler frem. Så er den rød. 
 Man kan så justere tiden efter hvor stort område saften kommer frem.
 Simpelt og effektivt osv osv
 -- 
 Soren
http://motortosse.dk |  |  | 
 |  |