|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Svinekam vs. ribbensteg Fra : AN
 | 
 Dato :  17-05-03 12:22
 | 
 |  | Hej
 
 Er svinekam og ribbensteg det samme?
 
 Hvis ikke.... kan man så lave en svinekam på samme måde som man laver en
 ribbensteg?
 
 Mvh.
 Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
  Inger Pedersen (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  17-05-03 12:39
 | 
 |  | 
 "AN" <tox@xot.denmark> skrev i en meddelelse
 news:yWoxa.236$vi1.66@news.get2net.dk...
 > Hej
 >
 > Er svinekam og ribbensteg det samme?
 Nej.
 Svinekammen er den lange muskel, der ligger på hver side af rygsøjlen (prøv
 at mærke på din egen ryg, når du strammer den tilbage   .
 Der er ingen fedtmarmoring i selv kødet, men et tyndt eller tykt lag mellem
 kødet og sværen.
 Ribbensteg laves af det tyndere kød med fedtstriber, der ligger uden på
 ribbenene (prøv at mærke på dine egne sideben)
 Her der der striber af kød lagvis med striber af fedt - ofte det samme kød,
 som bruges til bacon eller stribet flæsk.
 >
 > Hvis ikke.... kan man så lave en svinekam på samme måde som man laver en
 > ribbensteg?
 Ja.
 Den skal bare stege lidt kortere, da den ikke er så tyk.
 Men se dig godt for (kig på enden af kødstykket), når du køber ribbensteg,
 hvis du ikke ønsker den for fed.
 Hilsen Inger
            
             |  |  | 
  Hauge (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  17-05-03 12:55
 | 
 |  | 
 
            Hejsa
 "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote in message
 news:ba570o$c6h$1@sunsite.dk...
 > > Hvis ikke.... kan man så lave en svinekam på samme måde som man laver en
 > > ribbensteg?
 >
 > Ja.
 > Den skal bare stege lidt kortere, da den ikke er så tyk.
 > Men se dig godt for (kig på enden af kødstykket), når du køber ribbensteg,
 > hvis du ikke ønsker den for fed.
 Tror dit svar skulle være modsat    Mvh Hauge
            
             |  |  | 
   Inger Pedersen (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  17-05-03 14:36
 | 
 |  | 
 "Hauge" <4205622.hauge@spamfree.dk> skrev i en meddelelse
 >
 > Tror dit svar skulle være modsat    Ja, selvfølgelig.
 I tankerne var jeg stadig ved ribbenstegen - men det kan man jo ikke se på
 svaret.
 Godt, du opdagede det.
 Hilsen Inger
            
             |  |  | 
  AN (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : AN
 | 
 Dato :  17-05-03 12:56
 | 
 |  | 
 "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> wrote in message
 news:ba570o$c6h$1@sunsite.dk...
 >
 > "AN" <tox@xot.denmark> skrev i en meddelelse
 > news:yWoxa.236$vi1.66@news.get2net.dk...
 > > Hej
 > >
 > > Er svinekam og ribbensteg det samme?
 >
 > Nej.
 > Svinekammen er den lange muskel, der ligger på hver side af rygsøjlen
 (prøv
 > at mærke på din egen ryg, når du strammer den tilbage   .
 > Der er ingen fedtmarmoring i selv kødet, men et tyndt eller tykt lag
 mellem
 > kødet og sværen.
 > Ribbensteg laves af det tyndere kød med fedtstriber, der ligger uden på
 > ribbenene (prøv at mærke på dine egne sideben)
 > Her der der striber af kød lagvis med striber af fedt - ofte det samme
 kød,
 > som bruges til bacon eller stribet flæsk.
 >
 > >
 > > Hvis ikke.... kan man så lave en svinekam på samme måde som man laver en
 > > ribbensteg?
 >
 > Ja.
 > Den skal bare stege lidt kortere, da den ikke er så tyk.
 > Men se dig godt for (kig på enden af kødstykket), når du køber ribbensteg,
 > hvis du ikke ønsker den for fed.
 >
 Jeg takker for det hurtige og gode svar. Dog blev jeg lidt forvirret til
 sidst. Jeg troede jeg havde fået fat i en ribbensteg, men så da jeg kom hjem
 at det var en svinekam. Skal svinekammen have længere eller kortere tid end
 ribbenstegen?
 Mvh.
 Anders
            
             |  |  | 
   Hauge (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  17-05-03 13:02
 | 
 |  | 
 
            Hejsa
 "AN" <tox@xot.denmark> wrote in message
 news:7rpxa.239$nQ.15@news.get2net.dk...
 > Jeg takker for det hurtige og gode svar. Dog blev jeg lidt forvirret til
 > sidst. Jeg troede jeg havde fået fat i en ribbensteg, men så da jeg kom
 hjem
 > at det var en svinekam. Skal svinekammen have længere eller kortere tid
 end
 > ribbenstegen?
 En svinekam skal have noget længere tid end en ribben.
 Jeg gør sådan her:
 Indstil ovnen på 250 grader.
 Hæld ca. 1-2 cm vand i et ildfast fad og tilsæt 1-2 tsk. salt, og læg stegen
 med sværen nedaf.
 Stil den i ovnen ca. ½ times tid, efter at ovnen er nået de 250 grader.
 Vend stegen, og gnid den med salt/pebber og stik nogle laurbærblade mellem
 nogle af sværene, og læg nogle stykker i vandet.
 Skru ovnen ned på 160-180 grader, og sæt stegen tilbage, evt. tilsæt noget
 mere vand, må ikke tørre ud i fadet, da der jo så ikke er noget at lave sovs
 af.
 Et skud, en steg på et par kg, tager ca. 2 timer at stege, men stik en
 strikkepind i stegen når du tror den er færdig, og se om saften er helt
 klar, eller stadig lidt blod-rød, skal være helt klar.
 Når den er stegt, bruner du sværene i grill-mode, pas på at der ikke går ild
 i sværen    Mvh Hauge
            
             |  |  | 
    AN (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : AN
 | 
 Dato :  17-05-03 13:12
 | 
 |  | 
 "Hauge"  wrote in message
 > En svinekam skal have noget længere tid end en ribben.
 >
 > Jeg gør sådan her:
 >
 > Indstil ovnen på 250 grader.
 > Hæld ca. 1-2 cm vand i et ildfast fad og tilsæt 1-2 tsk. salt, og læg
 stegen
 > med sværen nedaf.
 > Stil den i ovnen ca. ½ times tid, efter at ovnen er nået de 250 grader.
 > Vend stegen, og gnid den med salt/pebber og stik nogle laurbærblade mellem
 > nogle af sværene, og læg nogle stykker i vandet.
 > Skru ovnen ned på 160-180 grader, og sæt stegen tilbage, evt. tilsæt noget
 > mere vand, må ikke tørre ud i fadet, da der jo så ikke er noget at lave
 sovs
 > af.
 > Et skud, en steg på et par kg, tager ca. 2 timer at stege, men stik en
 > strikkepind i stegen når du tror den er færdig, og se om saften er helt
 > klar, eller stadig lidt blod-rød, skal være helt klar.
 > Når den er stegt, bruner du sværene i grill-mode, pas på at der ikke går
 ild
 > i sværen    >
 > Mvh Hauge
 Takker for hjælpen... vil prøve din fremgangsmåde.
 Citat:
 "Stil den i ovnen ca. ½ times tid, efter at ovnen er nået de 250 grader."
 Jeg går ud fra at jeg bare kan stille stegen ind lige så snart ovnen er oppe
 på 250 grader   Mvh.
 Anders
            
             |  |  | 
     Hauge (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  17-05-03 13:16
 | 
 |  | 
 
            Hejsa
 "AN" <tox@xot.denmark> wrote in message
 news:EFpxa.240$iF1.62@news.get2net.dk...
 > Citat:
 > "Stil den i ovnen ca. ½ times tid, efter at ovnen er nået de 250 grader."
 >
 > Jeg går ud fra at jeg bare kan stille stegen ind lige så snart ovnen er
 oppe
 > på 250 grader   Haha, det danske sprog er sq en værre en    Held og lykke med stegningen    Mvh Hauge
            
             |  |  | 
 |  |