|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Grillbøffer, æggehvide.. Fra : Carsten Finn Rasmuss~
 | 
 Dato :  17-05-03 11:42
 | 
 |  | 
 
            Hej alle i grillglade mennesker. Jeg håber i nyder starten på sæsonnen....
 Med risiko for at være OT, vover jeg alligevel at stille et madspørgsmål her
 i gruppen. I ved jo næsten alt    Jeg skal snart på en primitiv campingferie. Masser af bål, masser af gri
 llmad    I den forbindelse kan jeg huske noget om æggehvider i oksefars til
 grillbøffer. Det skulle gøre at bøfferne 'hang bedre sammen' . Jeg vil gerne
 lave mine egne bøffer, jeg synes ikke at de færdigkøbte tilhører kategorien
 'fødevarer'    Er der nogen der kender tricket? I givet fald, hvor mange hvider til vor
 meget kød?
 Et godt råd til hvad man bruger de overskydende blommer til er også
 velkomment    Med grilhilsen
 Carsten
 -- 
 -- HELD er noget der indtræffer når grundige forberedelser
 -- mødes med en gunstig lejlighed....
            
             |  |  | 
  Inger Pedersen (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  17-05-03 12:31
 | 
 |  | 
 "Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.dk> skrev i en meddelelse
 
 
 
 > Er der nogen der kender tricket? I givet fald, hvor mange hvider til vor
 > meget kød?
 
 Du kan bruge en æggehvide til ca. ½ kg fars.
 Du kan også blande finthakket løg, salt, paprika og lidt cornflakes (gerne
 det sidste snuldrede fra posen) i farsen.
 Hvis du så pakker det på en pind ligesom snobrød og alu-folie udenom, har du
 "trommestikker", der kan steges over bål eller grill.
 
 Under ALLE omstændigheder kalder kombinationen af hakket kød, æg, grill,
 tvivlsomme kølemuligheder og udendørs-hygiejne på ekstra påpasselighed!
 Det ville være træls med dårlig mave i teltet, så:
 - helt frisk fars
 - pasteuriserede æg (så behøver du heller ikke spekulere på blommerne)
 - ekstrem påpasselighed med, at det bliver helt gennemstegt
 - det rå kød fuldstændig adskilt fra den færdige mad
 - håndvask, når du har rørt ved det rå kød.
 
 God tur!
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  Calle. (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Calle.
 | 
 Dato :  17-05-03 21:56
 | 
 |  | Inger Pedersen wrote:
 > "Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.dk> skrev i en meddelelse
 >
 >
 >
 >> Er der nogen der kender tricket? I givet fald, hvor mange hvider til
 >> vor meget kød?
 >
 > Du kan bruge en æggehvide til ca. ½ kg fars.
 > Du kan også blande finthakket løg, salt, paprika og lidt cornflakes
 > (gerne det sidste snuldrede fra posen) i farsen.
 > Hvis du så pakker det på en pind ligesom snobrød og alu-folie udenom,
 > har du "trommestikker", der kan steges over bål eller grill.
 >
 > Under ALLE omstændigheder kalder kombinationen af hakket kød, æg,
 > grill, tvivlsomme kølemuligheder og udendørs-hygiejne på ekstra
 > påpasselighed!
 > Det ville være træls med dårlig mave i teltet, så:
 > - helt frisk fars
 > - pasteuriserede æg (så behøver du heller ikke spekulere på blommerne)
 > - ekstrem påpasselighed med, at det bliver helt gennemstegt
 > - det rå kød fuldstændig adskilt fra den færdige mad
 > - håndvask, når du har rørt ved det rå kød.
 >
 Det er noget flere helt har misforstået!
 Som tidligere spejder og stadig frilufts-menneske, har jeg, og får
 stadig mad over bål/grill. Alt jeres passen på med hygiejnen er
 overdreven. Når man som spejder laver mad over bål, kommer der ofte
 jord, aske, og andre uønskede ting med i maden. Men temperaturen på et
 bål, gør, at alle bakterier bliver dræbt. Jeg har endnu aldrig har det
 dårligt efter bålmad, og jeg har da spist af det hver gang. Nej det er
 folks imunforsvar der er svækkes, fordi at alt hvad der foretages "skal"
 være sterrilt.
 
 --
 Calle
 
 
 
 
 |  |  | 
   Carsten Finn Rasmuss~ (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~
 | 
 Dato :  17-05-03 23:46
 | 
 |  | 
 
            Af en eller anden grund kan jeg ikke se Ingers oprindelige indlæg, men så
 kan jeg da fange det her fordi Calle lod det stå    > Inger Pedersen wrote:
 > >
 > > Du kan bruge en æggehvide til ca. ½ kg fars.
 Det prøver jeg.
 > > Du kan også blande finthakket løg, salt, paprika og lidt cornflakes
 > > (gerne det sidste snuldrede fra posen) i farsen.
 > > Hvis du så pakker det på en pind ligesom snobrød og alu-folie udenom,
 > > har du "trommestikker", der kan steges over bål eller grill.
 Kender dem godt, men synes de er bedre med flæskefars.
 > >
 > > Under ALLE omstændigheder kalder kombinationen af hakket kød, æg,
 > > grill, tvivlsomme kølemuligheder og udendørs-hygiejne på ekstra
 > > påpasselighed!
 > > Det ville være træls med dårlig mave i teltet, så:
 > > - helt frisk fars
 > > - pasteuriserede æg (så behøver du heller ikke spekulere på blommerne)
 > > - ekstrem påpasselighed med, at det bliver helt gennemstegt
 > > - det rå kød fuldstændig adskilt fra den færdige mad
 > > - håndvask, når du har rørt ved det rå kød.
 Det er ikke noget problem, der er adgang til en fryser ca. 1 km væk.
 Det er derfor jeg har brug for æggehviderne. Bøfferne bliver lavet herhjemme
 af frisk fars og går direkte i fryseren med mellemlægspapir imellem. Når jeg
 griller herhjemme af frisk fars, har jeg ingen problemer med at få dem til
 at hænge sammen, men når de har været i fryseren bliver de lidt løse i det.
 Så derfor æggehviderne. Ellers mange tak for din bekymring for mit velfærd
  )
 > >
 > Det er noget flere helt har misforstået!
 > Som tidligere spejder og stadig frilufts-menneske, har jeg, og får
 > stadig mad over bål/grill. Alt jeres passen på med hygiejnen er
 > overdreven. Når man som spejder laver mad over bål, kommer der ofte
 > jord, aske, og andre uønskede ting med i maden. Men temperaturen på et
 > bål, gør, at alle bakterier bliver dræbt. Jeg har endnu aldrig har det
 > dårligt efter bålmad, og jeg har da spist af det hver gang.
 >    Calle
 Jeg er enig med Calle. Der er ikke mange bakterier der overlever en varm
 grill eller et godt bål.
 Jeg takker for hjælpen, og glæder mig til Pinsen   )
 Carsten
            
             |  |  | 
    Frederiksen (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Frederiksen
 | 
 Dato :  18-05-03 21:15
 | 
 |  | 
 
            > Det er derfor jeg har brug for æggehviderne. Bøfferne bliver lavet
 herhjemme
 > af frisk fars og går direkte i fryseren med mellemlægspapir imellem. Når
 jeg
 > griller herhjemme af frisk fars, har jeg ingen problemer med at få dem til
 > at hænge sammen, men når de har været i fryseren bliver de lidt løse i
 det.
 Du tør dem vel ikke op først? Hvis du kommer dem frosne på grillen, så har
 du ingen problemer - men det kræver lidt omhyggelighed at få dem helt stegte
 uden at de svider uden på    Mvh Maria
            
             |  |  | 
     Carsten Finn Rasmuss~ (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~
 | 
 Dato :  18-05-03 22:19
 | 
 |  | 
 "Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ec7ebc3$1$32508$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Du tør dem vel ikke op først?
 Tør og tør... hmm
 Som nævnt ligger fryseren ca. 1 km væk. Systemet fungerer sådan at
 frostvarer dagligt overflyttes til køleboks, hvor de sammen med
 køleelementer hjælper med at holde pålæg og bajere nedkølede. Hen under
 aften er de så næsten optøede.
 Systemer fungerer fint og har gjort det hver pinse i tyve år. Problemet er
 blot at kokken, der plejer at stå for forberedelserne hjemmefra, er rendt af
 pladsen i utide, så derfor det med æggehviderne.
 > Hvis du kommer dem frosne på grillen, så har
 > du ingen problemer - men det kræver lidt omhyggelighed at få dem helt
 stegte
 > uden at de svider uden på    Netop...
 Som du selv nævner er (halv)rå fars ikke af det gode. Jeg kan godt lide lidt
 tykke bøffer, og synes det er svært at få dem gennemstegt når de kommer
 direkte fra fryseren.
 Carsten
            
             |  |  | 
   Inger Pedersen (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Inger Pedersen
 | 
 Dato :  18-05-03 11:24
 | 
 |  | 
 "Calle." <Calle@fjernjyde.dk> skrev i en meddelelse
 
 > Det er noget flere helt har misforstået!
 > Som tidligere spejder og stadig frilufts-menneske, har jeg, og får
 > stadig mad over bål/grill. Alt jeres passen på med hygiejnen er
 > overdreven. Når man som spejder laver mad over bål, kommer der ofte
 > jord, aske, og andre uønskede ting med i maden.
 
 Det er sørme heller ikke jord eller aske, jeg er bekymret for.
 Her er jeg enig: skidt med det.
 Min bekymring gælder de bakterier, der trives så glimrende i hakket kød i
 sommertemperatur.
 Det er derfor jeg skriver: vask hænder EFTER man har rørt ved kødet.
 Nu viser det sig jo så, at der er adgang til fryser, og så er problemet
 næppe så stort.
 
 > Men temperaturen på et
 > bål, gør, at alle bakterier bliver dræbt.
 
 Ja, på overfladen - og hvis det er hakket kød: er gennemstegt. Netop ved
 hakkebøf er bakterier jo INDEN i bøffen i modsætning til helt kød, hvor de
 kun er på overfladen.
 Og nej, jeg er såmænd heller ikke blevet syg af grill- eller bålmad.
 Men er er så gammel, at køleskabe ikke var hvermandseje, da jeg var barn, og
 jeg kan godt huske, hvordan det var at have "sommersyge". Det er ikke nogen
 ny opfindelse.
 Og man vidste godt dengang, at det var på grund af varmen i spisekammeret.
 Og man vidste også, at man skulle være ekstra omhyggelig med hakket kød -
 det er heller ikke nogen ny opfindelse.
 
 Hilsen Inger
 
 
 
 
 |  |  | 
  SB (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : SB
 | 
 Dato :  18-05-03 00:02
 | 
 |  | 
 "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
 news:ba56ho$9cq$1@sunsite.dk...
 >
 > "Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.dk> skrev i en meddelelse
 >
 >
 >
 > > Er der nogen der kender tricket? I givet fald, hvor mange hvider til vor
 > > meget kød?
 >
 > Du kan bruge en æggehvide til ca. ½ kg fars.
 > Du kan også blande finthakket løg, salt, paprika og lidt cornflakes (gerne
 > det sidste snuldrede fra posen) i farsen.
 > Hvis du så pakker det på en pind ligesom snobrød og alu-folie udenom, har
 du
 > "trommestikker", der kan steges over bål eller grill.
 
 > God tur!
 > Hilsen Inger
 
 Nok mig der gør forkert så, men med tanken på en rå bøf med en æggeblomme
 på, har jeg altid kommet en blomme i pr. ½ kg. fars, når jeg skulle grille.
 Virker fint og smager ganske godt
 
 /Søren
 
 
 
 
 |  |  | 
   Carsten Finn Rasmuss~ (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~
 | 
 Dato :  18-05-03 00:11
 | 
 |  | 
 "SB" <sfb(slet-dette)@privat.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ec6bf66$0$24685$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 >>
 > Nok mig der gør forkert så, men med tanken på en rå bøf med en æggeblomme
 > på, har jeg altid kommet en blomme i pr. ½ kg. fars, når jeg skulle
 grille.
 > Virker fint og smager ganske godt
 >
 > /Søren
 
 Hvis det virker og smager godt, kan det jo ikke være helt forkert...
 Jeg vil prøve næste gang jeg griller herhjemme.
 Carsten
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  zigge (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : zigge
 | 
 Dato :  17-05-03 13:03
 | 
 |  | 
 "Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.dk> wrote in message
 news:3ec611ed$0$32522$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Er der nogen der kender tricket? I givet fald, hvor mange hvider til vor
 > meget kød?
 Tricket er ikke æggehvider men salt. Du skal ælte kødet med lidt salt, lige
 som når du i øvrigt laver bøffer (?), indtil farsen bliver sej. Så hænger de
 fint sammen og kanten revner heller ikke når du hakker dem.
 Mvh
 //zigge
 Er der da ingen der lære at lave mad længere?    |  |  | 
  Keld Nygaard (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Keld Nygaard
 | 
 Dato :  17-05-03 13:24
 | 
 |  | 
 
            > Mvh
 > //zigge
 >
 > Er der da ingen der lære at lave mad længere?    >
 Jo, da
 1) Maden ud af kassen
 2) Maden ind i ovnen
 3) Bing - der er serveret
 Det er da ikke så svært    /Nygaard
            
             |  |  | 
 |  |