|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Sødmælkskalv?! Fra : Kat
 | 
 Dato :  16-05-03 12:18
 | 
 |  | Hej
 Er der nogle der kan forklare mig hvad "sødmælkskalv" (som man åbenbart kan
 få på "fine restauranter") er for noget? Er det dyreplageri?
 
 Mvh. Katrine
 
 
 
 
 |  |  | 
  netper (16-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : netper
 | 
 Dato :  16-05-03 12:48
 | 
 |  | 
 
            En sødmælkskalv er en kalv der kun får mælk, og dens kød bliver meget
 lyst.
 En ko har jo 3 maver og det er naturligt for kalven hurtigt at begynde
 at nippe lidt til græs eller hø og på den måde langsomt sætte gang i
 dem, hvorimod en sødmælkskalv aldrig får adgang til andet end mælk.
 Det er ikke kun syndt men også unaturligt og det er heller ikke længere
 tilladt i danmark, men der bliver desværre eksporteret kalve til f.eks.
 holland  fra danmark
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Kat (16-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kat
 | 
 Dato :  16-05-03 13:04
 | 
 |  | 
 
 
 "netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
 news:3ec4d06c$0$48903$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > En sødmælkskalv er en kalv der kun får mælk, og dens kød bliver meget
 > lyst.
 >
 > En ko har jo 3 maver og det er naturligt for kalven hurtigt at begynde
 > at nippe lidt til græs eller hø og på den måde langsomt sætte gang i
 > dem, hvorimod en sødmælkskalv aldrig får adgang til andet end mælk.
 >
 > Det er ikke kun syndt men også unaturligt og det er heller ikke længere
 > tilladt i danmark, men der bliver desværre eksporteret kalve til f.eks.
 > holland  fra danmark
 >
 
 
 Tak for svaret. Jeg havde mistanke om, at det ikke var noget helt naturligt.
 Forstår ikke hvordan danske restauranter kan stå inde for at have
 "sødmælkskalv" på menukortet :(
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
   Jens Bruun (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  18-05-03 09:57
 | 
 |  | "Kat" <kdonot@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
 news:Dt4xa.67151$y3.4622307@news010.worldonline.dk...
 
 > Tak for svaret. Jeg havde mistanke om, at det ikke var noget helt
 naturligt.
 > Forstår ikke hvordan danske restauranter kan stå inde for at have
 > "sødmælkskalv" på menukortet :(
 
 Sødmælkskalve lever et liv, der hverken er værre eller bedre end alle de
 andre industriproducerede dyrs. At betragte opdræt af sødmælkskalve som en
 særlig alvorlig form for dyreplageri, tangerer hykleri. Hold du dig til
 vegetarmad, hvis du ikke bryder dig om tanken.
 
 Og nej, jeg er ikke vegetar, og jeg spiser med stor glæde gris, okse,
 sødmælkskalv, fjerkræ og alt muligt andet.
 
 --
 -Jens B.
 
 
 
 
 |  |  | 
    Kat (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kat
 | 
 Dato :  18-05-03 14:58
 | 
 |  | > Sødmælkskalve lever et liv, der hverken er værre eller bedre end alle de
 > andre industriproducerede dyrs. At betragte opdræt af sødmælkskalve som en
 > særlig alvorlig form for dyreplageri, tangerer hykleri.
 
 
 Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?
 
 
 
 
 
 |  |  | 
     Jens Bruun (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jens Bruun
 | 
 Dato :  18-05-03 16:24
 | 
 |  | 
 
            "Kat" <kdonot@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
 news:XkMxa.69604$y3.4860418@news010.worldonline.dk...
 > Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?
 Ja? Ligesom tremmekalve, burhøns, dyretransporter, industrialiseret
 svinehold, halal- og kosher-slagtning, anskydning af vildt osv. er forbudt -
 not    -- 
 -Jens B.
            
             |  |  | 
     Jan Bøgh (19-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  19-05-03 17:50
 | 
 |  | "Kat" <kdonot@tiscali.dk> wrote in message
 news:XkMxa.69604$y3.4860418@news010.worldonline.dk...
 > > Sødmælkskalve lever et liv, der hverken er værre eller bedre end alle de
 > > andre industriproducerede dyrs. At betragte opdræt af sødmælkskalve som
 en
 > > særlig alvorlig form for dyreplageri, tangerer hykleri.
 >
 >
 > Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?
 
 Ja, politisk korrekthed florerer her i riget.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  Tina (16-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tina
 | 
 Dato :  16-05-03 13:38
 | 
 |  | 
 "netper" <netper.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ec4d06c$0$48903$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > En sødmælkskalv er en kalv der kun får mælk, og dens kød bliver meget
 > lyst.
 >
 > En ko har jo 3 maver
 
 Nejnejnej.
 
 En ko har vommen (gæringstanken), netmaven, bladmaven og løben. Løben svarer
 til vores mave. Vommen, netmaven og bladmaven er formaver, hvor foderet
 bliver bearbejdet og "sorteret", inden det ender i løben.
 Når en kalv drikker mælk, ender det direkte i løben. Vommen, netmaven og
 bladmaven kommer først i brug, når kalven begynder at spise fast føde.
 
 Tina
 
 
 
 
 |  |  | 
  Stefan Holm (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Stefan Holm
 | 
 Dato :  18-05-03 16:45
 | 
 |  | "Kat" <kdonot@tiscali.dk> writes:
 [Jens Bruun]
 >> At betragte opdræt af sødmælkskalve som en særlig alvorlig form for
 >> dyreplageri, tangerer hykleri.
 >
 > Der er vel en grund til at det er forbudt i Danmark?
 
 Og den grund kunne vel meget vel være det omtalte hykleri?
 
 --
 "Here's something I think you're going to be interested in, gentle viewers."
 
 
 |  |  | 
 |  |