|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Danske specialiteter? Hjælp ønskes! Fra : Hozoi
 | 
 Dato :  14-05-03 17:54
 | 
 |  | Jeg er blevet sat på den mærkværdige opgave at sammensætte en
 "overraskelsespakke" med originale, danske specialiteter til en samlet værdi
 af ca. 200-250 kr. til en tysker.  Men jeg er fuldstændig på bar bund, så
 jeg håber, at nogen af jer kan give mig et par bud/idéer. Det skal
 selvfølgelig have noget med mad at gøre, men det må ikke være alkohol eller
 spiritus...
 
 Alle forslag er velkomne!
 
 Mvh.
 Thomas
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  kim rasmussen (14-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kim rasmussen
 | 
 Dato :  14-05-03 19:27
 | 
 |  | 
 
            Hej Thomas
 Her er et par eks. som jeg vil mene er Danske : Leverpostej på
 dåse.Trestjerne salami.Spegesild på glas.Roucefort eller Dana blue .Rødkål
 på glas. Makrel i tomat.Forskellige kagetyper.
 -- 
 Mvh
 Kim Rasmussen
www.leChef.dk Din køkkenchef på nettet
            
             |  |  | 
  tagaardsdal (14-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : tagaardsdal
 | 
 Dato :  14-05-03 20:42
 | 
 |  | 
 
            "kim rasmussen" skrev d. 14-05-03 19:27 dette indlæg :
 > Hej Thomas
 > Her er et par eks. som jeg vil mene er Danske : Leverpostej på
 > dåse.Trestjerne salami.Spegesild på glas.Roucefort eller Dana blue
 .Rødkål
 > på glas. Makrel i tomat.Forskellige kagetyper.
 > 
 > -- 
 > Mvh
 > Kim Rasmussen
 > www.leChef.dk > Din køkkenchef på nettet
 > 
 > kære kim
 Du skal selvfølgelig lave hvidkålsruletter!!
 der skal bruges:
 1  stort hvidkålshoved
 500 g. hakket kalv/flæsk ( eller flæskekød)
 1 æg
 1 løg skåret i ret små stykker
 danskvand
 salt og peber
 sytråd
 først fjerner du hvidkålens yderste blade. Smid dem ud! Fjern forsigtigt
 de næste 5-6 blade, de må ikke gå i stykker. I en meget stor gryde med
 kogende vand (m. salt)putter du dem ned i ca. 5 min. eller til de lige
 bliver bøjelige og møre.
 Tag dem forsigtigt op af vandet og lad dem dryppe af. De må ikke gå i
 stykker!
 Bland kødfars med løg, æg og salt og peber som hvis du lavede
 frikadeller. Tilsæt en smule danskvand, så farsen bliver lind. Er
 uheldet ude og du har hældt for meget vædske i, putter du bare et par
 skefulde havregryn i!! Form frikadellestore kugler af farsen, og kog dem
 i vandet, du kogte kålen i. Når de stiger op til overfladen er de
 færdige.
 læg en kødbolle på hvert kålblad, fold kålen omkring og hold det hele
 sammen med sytråd.
 Herefter steges hele herligheden på panden i smør, til kålen er godt
 gylden.
 Spises med kartofler og brun sovs, som du selvfølgelig laver af
 kål/kødbollevandet. Hvis du vil vide mere om sovs, må du spørge igen.
 Dette er simpelthen min barndoms ret og smager himmelsk!!!!
 hilsen TAG
 -- 
 Leveret af:
http://www.kandu.dk/ "Vejen til en hurtig løsning"
            
             |  |  | 
  Jan Bøgh (15-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  15-05-03 17:57
 | 
 |  | "kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> wrote in message
 news:9Uvwa.6430$_2.166@news1.bredband.com...
 > Hej Thomas
 > Her er et par eks. som jeg vil mene er Danske : Leverpostej på
 > dåse.
 
 Det kan man vel ikke just kalde en specialitet. Jeg har endnu ikke smagt en,
 der ikke smager afskyeligt.
 
 >Trestjerne salami.
 
 En discountudgave af en salami pumpet op med fedt i forskellige farver.
 Bemærk navnet, der ikke just antyder et dansk produkt (salami).
 
 >Spegesild på glas.
 Enig. Og de afledte produkter i form af marinerede sild.
 Man kunne også foreslå kryddersild.
 
 > Roucefort
 Navnet antyder vel igen at det ikke er nogen /dansk/ specialitet - men en
 efterligning af en berømt fransk ost.
 
 > eller Dana blue
 Ja. Eller evt. Tolstrups Castelloer.
 Men ellers er der vel mere danskhed i de traditionelle skæreoste - Danbo,
 Maribo, Havarti mv.
 
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  Iggy (15-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Iggy
 | 
 Dato :  15-05-03 06:54
 | 
 |  | Hej Thomas
 
 Ægte fynsk rygeost, Sønderjydske kål-og spegepølser, Fanøsmør,
 Christiansøsild, Hvidtøl (lavt alc.), Skibsøl (u.alc)
 sylte, rullepølse,
 
 iggy
 
 "Hozoi" <hozoi@worldonline.dk> wrote in message
 news:Fxuwa.61046$y3.4451881@news010.worldonline.dk...
 > Jeg er blevet sat på den mærkværdige opgave at sammensætte en
 > "overraskelsespakke" med originale, danske specialiteter til en samlet
 værdi
 > af ca. 200-250 kr. til en tysker.  Men jeg er fuldstændig på bar bund, så
 > jeg håber, at nogen af jer kan give mig et par bud/idéer. Det skal
 > selvfølgelig have noget med mad at gøre, men det må ikke være alkohol
 eller
 > spiritus...
 >
 > Alle forslag er velkomne!
 >
 > Mvh.
 > Thomas
 >
 >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Bjarke Bundgaard (15-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard
 | 
 Dato :  15-05-03 07:53
 | 
 |  | Hvad med æbleflæsk, spegesild, æbleskiver, syltede asier, medisterpølse,
 flæskesvær, rugbrød...
 
 Bjarke
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ib (15-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ib
 | 
 Dato :  15-05-03 10:24
 | 
 |  | Remoulade har vist ikke været foreslået endnu
 
 
 "Hozoi" <hozoi@worldonline.dk> wrote in message
 news:Fxuwa.61046$y3.4451881@news010.worldonline.dk...
 > Jeg er blevet sat på den mærkværdige opgave at sammensætte en
 > "overraskelsespakke" med originale, danske specialiteter til en samlet
 værdi
 > af ca. 200-250 kr. til en tysker.  Men jeg er fuldstændig på bar bund, så
 > jeg håber, at nogen af jer kan give mig et par bud/idéer. Det skal
 > selvfølgelig have noget med mad at gøre, men det må ikke være alkohol
 eller
 > spiritus...
 >
 > Alle forslag er velkomne!
 >
 > Mvh.
 > Thomas
 >
 >
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jan Bøgh (15-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  15-05-03 18:00
 | 
 |  | "Ib" <kjaergaard@inbound.dk> wrote in message
 news:3ec35d10$0$58843$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Remoulade har vist ikke været foreslået endnu
 
 Sikkert fordi det ikke er et særligt dansk produkt.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
   news.tele.dk (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : news.tele.dk
 | 
 Dato :  17-05-03 12:37
 | 
 |  | duh .... fortæl os lige hvor du ellers har set remoulade ?
 
 mvh. René
 
 (der jævnligt sender remoulade og rugbrød til London, NY og RiverVale NJ)
 "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
 news:3ec3c6cd$0$83063$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > "Ib" <kjaergaard@inbound.dk> wrote in message
 > news:3ec35d10$0$58843$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > > Remoulade har vist ikke været foreslået endnu
 >
 > Sikkert fordi det ikke er et særligt dansk produkt.
 >
 > vh
 > Jan
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
    Jan Bøgh (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  17-05-03 14:58
 | 
 |  | "news.tele.dk" <rene@gammon.dk> wrote in message
 news:3ec61ef6$0$97182$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > duh .... fortæl os lige hvor du ellers har set remoulade ?
 
 Tjae - lige på stående fod: På restaurant i Vancouver, i Østrig og i
 Frankrig. Omend de generelt er bedre end de stygge produkter mine unger har
 hældt på hvad som helst. Akkurat ligesom min hjemmelavede remouladesovs
 lavet på hjemmelavet mayonaise smager markant bedre end industriprodukterne.
 
 Hint: Prøv at søge på remoulade på nettet.
 
 vh
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
     news.tele.dk (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : news.tele.dk
 | 
 Dato :  17-05-03 17:04
 | 
 |  | Ja, jeg må tro dig på dit ord. Dog skal det siges at efter at have rejst i
 hele europa
 de sidste 15 år og især i Frankrig, er jeg aldrig stødt på det andre steder.
 
 Men ligesome Feta, kan købes og produceres i Danmark (indtil for nylig) er
 det dog stadig en græsk specialitet.
 
 mvh. René
 
 "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> skrev i en meddelelse
 news:3ec63f25$0$83053$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > "news.tele.dk" <rene@gammon.dk> wrote in message
 > news:3ec61ef6$0$97182$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > > duh .... fortæl os lige hvor du ellers har set remoulade ?
 >
 > Tjae - lige på stående fod: På restaurant i Vancouver, i Østrig og i
 > Frankrig. Omend de generelt er bedre end de stygge produkter mine unger
 har
 > hældt på hvad som helst. Akkurat ligesom min hjemmelavede remouladesovs
 > lavet på hjemmelavet mayonaise smager markant bedre end
 industriprodukterne.
 >
 > Hint: Prøv at søge på remoulade på nettet.
 >
 > vh
 > Jan
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
      Jan Bøgh (18-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  18-05-03 19:32
 | 
 |  | 
 
            "news.tele.dk" <rene@gammon.dk> wrote in message
 news:3ec65d56$0$97265$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Ja, jeg må tro dig på dit ord. Dog skal det siges at efter at have rejst i
 > hele europa
 > de sidste 15 år og især i Frankrig, er jeg aldrig stødt på det andre
 steder.
 Jeg må så sige, at det heller ikke minder om de grusomme produkt folk hælder
 på fiskefiletter, hotdogs og andet. Det vi præsenteres for herhjemme er jo
 nærmest sødt, hvorimod det jeg har oplavet out there er mere i henretning af
 en rørt sovs (sauce   . I Frankrig (en lille kro i Selt i Alsace var
 saucen varm - men godt nok til fisk).
 vh
 Jan
            
             |  |  | 
       Rasmus Hald (22-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rasmus Hald
 | 
 Dato :  22-05-03 07:00
 | 
 |  | 
 
            "Jan Bøgh" <jan@boegh-dot-net> wrote in message news:<3ec7d0ea$0$83064$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk>...
 *snip*
 > Jeg må så sige, at det heller ikke minder om de grusomme produkt folk hælder
 > på fiskefiletter, hotdogs og andet. Det vi præsenteres for herhjemme er jo
 > nærmest sødt, hvorimod det jeg har oplavet out there er mere i henretning af
 > en rørt sovs (sauce   . I Frankrig (en lille kro i Selt i Alsace var
 > saucen varm - men godt nok til fisk).
 *snipsnip* 
 Jeg ville ikke påstå at jeg er nogen ekspert udi remouladens
 mysterier. Men jeg har oplevet Remoulade på en restaurant i USA, og
 det havde godt nok ikke meget med Dansk remoulade at gøre... rent
 faktisk var det et komplet anderledes produkt under navnet remoulade.
 Rent faktisk var det mere eller mindre det samme som den der søde
 sennepssovs som de fleste holder af at få med laks.
 Derudover kan jeg også påpege at jeg hernede (Bor i Brisbane,
 Australien i øjeblikket) kun har set remoulade i delikatessebutikker
 af typen som primært gør sig i produkter som kunne interessere
 immigranter. Den remoulade som de sælger i min lokale delikatesse
 butik er generelt tysk, baseret på Mayonnaise (ganske som "vores") og
 iblandet alt fra radiser til diverse grøntsager, rent faktisk minder
 det vidst egentlig mest om K's "italienske salat" eller lignende.
 Nå, men jeg syntes jeg ville give mit besyv med om den sag.
 Mvh.
  Rasmus
 -------------------------------------------------------------------------------
 "If at first you don't succeed, redefine success"
 -------------------------------------------------------------------------------
            
             |  |  | 
  Karina og Christian (15-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Karina og Christian
 | 
 Dato :  15-05-03 12:00
 | 
 |  | 
 
            "Hozoi" <hozoi@worldonline.dk> wrote in message
 news:Fxuwa.61046$y3.4451881@news010.worldonline.dk...
 [klip]
 > Alle forslag er velkomne!
 Frikadeller    Med venlig hilsen
 Karina,
 der også spekulerer lidt i, om der kan blive plds til lidt gode danske
 lakridser i pakken
            
             |  |  | 
  Peter W. Bosse (16-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Peter W. Bosse
 | 
 Dato :  16-05-03 05:28
 | 
 |  | 
 
            "Hozoi" <hozoi@worldonline.dk> skrev i en meddelelse...
 > Jeg er blevet sat på den mærkværdige opgave at sammensætte en
 > "overraskelsespakke" med originale, danske specialiteter til en samlet værdi
 > af ca. 200-250 kr. til en tysker.  Men jeg er fuldstændig på bar bund, så
 > jeg håber, at nogen af jer kan give mig et par bud/idéer. Det skal
 > selvfølgelig have noget med mad at gøre, men det må ikke være alkohol eller
 > spiritus...
 >
 > Alle forslag er velkomne!
 Et par forslag..
 Dänisch Spezialität:
 Wienerbrød (Kopenhagener Gebäck)
 Kransekage [fx overflødighedshorn] (Kränzekuchen)
 Æbleskiver (Apfelscheiben)
 Rødgrød m. fløde (rote Grütze m. Sahne)
 Smørrebrød (Smörrebröd) fx..
 Dyrlægens natmad [leverpostej m. saltkød, løg] (Tierarztes Nacht-essen)    Stjerneskud [fiskefilet m. rejer, caviar] (Sternschnuppe)    Gamle Ole [gammel/stærk ost, rugbrød, fedt, sky]
 Spegesild med spejlæg og braskartofler (marinierte Heringe mit Spiegelei
 und Bratkartoffeln.
 Sol over Gudhjem (Sonne über Gudhjem - ein geräucherter Hering mit
 einem rohen Eigelb im Zwiebelring) ist eine weitere Bornholmer Spezialität.
 Mahlzeit! ..
 -- 
 Mvh.
 Peter W. Bosse
 MadpakkeService kommer hver fredag i din inbox:
 En ny opskrift på noget lækkert til madpakken, ideer til
 sundt guf og gode staldtips om indpakning, kræsenhed mm.
 Kippers på rugbrød og tomatsandwich..
http://www.fi.dk/mad/madpakkeservice/uge21/ |  |  | 
  kim rasmussen (16-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : kim rasmussen
 | 
 Dato :  16-05-03 18:11
 | 
 |  | Kan Jan Bøgh kun kommentere de forslag vi andre kommer med , istedet for at
 bidrage selv med forslag???
 
 
 mv mcloud
 
 
 
 
 |  |  | 
  Jan Bøgh (17-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jan Bøgh
 | 
 Dato :  17-05-03 15:03
 | 
 |  | "kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> wrote in message
 news:GY8xa.8149$_2.186@news1.bredband.com...
 > Kan Jan Bøgh kun kommentere de forslag vi andre kommer med , istedet for
 at
 > bidrage selv med forslag???
 
 Sku' jeg ha' spurgt dig om lov først?
 Eller blev du bare sur fordi jeg ikke var enig med dig?
 
 
 vh
 
 Jan
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ole Stigaard (19-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Stigaard
 | 
 Dato :  19-05-03 14:55
 | 
 |  | 
 
 > Jeg er blevet sat på den mærkværdige opgave at sammensætte en
 > "overraskelsespakke" med originale, danske specialiteter til en samlet
 værdi
 > af ca. 200-250 kr. til en tysker.
 
 Som tysker bosat i Danmark skal jeg tit sammensætte sådan en pakke. En del
 er nævnt før, men jeg skriver alligevel min alm. "Mitbringsel"-liste:
 
 marineret sild
 remoulade (ja, kan fås i Tyskland, men den smager meget, meget anderledes)
 kammerjunker
 saltet smør
 saltlakrids
 stærk ost eller hvis man er til den slags fedtfattig ost, da den smager af
 gummi i Tyskland
 rødgrød, hvis man ikke laver det selv
 den gamle fabriks marmelade
 dansk honning
 ....
 
 Tja, meget af det kan man købe i Tyskland, men det smager bare anderledes og
 derfor er det altid et hit hjemme hos mine forældre. Jeg ville hverken lave
 frikadeller eller rødkål, det er en ting enhver tysk familie selv laver.
 
 Med venlig hilsen,
 Christina
 
 
 
 
 |  |  | 
  Hozoi (20-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hozoi
 | 
 Dato :  20-05-03 18:21
 | 
 |  | Så er pakken sammensat. Tak for jeres hjælp =)
 
 
 /Thomas
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ib (20-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ib
 | 
 Dato :  20-05-03 18:34
 | 
 |  | hmmm, hvad kom der i ??? :)
 
 "Hozoi" <hozoi@worldonline.dk> wrote in message
 news:7vtya.1273$YZ6.24252@news010.worldonline.dk...
 > Så er pakken sammensat. Tak for jeres hjælp =)
 >
 >
 > /Thomas
 >
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
   Hozoi (21-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hozoi
 | 
 Dato :  21-05-03 17:47
 | 
 |  | > hmmm, hvad kom der i ??? :)
 
 Marineret sild
 Flæskesvær
 Rødgrød
 Marmelade
 Stærke lakridser
 Remoulade
 Honning
 Kammerjunker
 
 =)
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |