|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Problem med espressokande Fra : Mikkel T Jensen
 | 
 Dato :  13-05-03 13:02
 | 
 |  | 
 Hej gruppe,
 
 Efter en tur til Italien er jeg blevet ret vild med cafe latte. Jeg
 laver espressoen på en espressokande af den billige, kantede slags,
 men desværre fungerer kanden ikke altid som den skal. De fleste gange
 laver den kaffen uden problemer, men nogle gange sprutter det kogende
 vand af en eller anden grund ud igennem gevindet ved sammenskruningen
 på midten af kanden i stedet for at stige op igennem kaffepulveret og
 op i beholderen. Jeg skruer ellers kanden godt sammen, og
 gummipakningen er ubeskadiget og ren.
 
 Er der nogen der har en ide om, hvorfor min kande opfører sig sådan?
 Er den simpelthen for billig, eller kan det tænkes at jeg betjener den
 på en forkert måde?
 
 venlig hilsen,
 Mikkel
 
 
 
 
 |  |  | 
  Anders (13-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Anders
 | 
 Dato :  13-05-03 13:52
 | 
 |  | 
 "Mikkel T Jensen" <mjensenXX@daimi.au.dk> skrev i en meddelelse
 news:b9qmrq$12vo$1@news.net.uni-c.dk...
 >
 > Hej gruppe,
 >
 > Efter en tur til Italien er jeg blevet ret vild med cafe latte. Jeg
 > laver espressoen på en espressokande af den billige, kantede slags,
 > men desværre fungerer kanden ikke altid som den skal. De fleste gange
 > laver den kaffen uden problemer, men nogle gange sprutter det kogende
 > vand af en eller anden grund ud igennem gevindet ved sammenskruningen
 > på midten af kanden i stedet for at stige op igennem kaffepulveret og
 > op i beholderen. Jeg skruer ellers kanden godt sammen, og
 > gummipakningen er ubeskadiget og ren.
 >
 > Er der nogen der har en ide om, hvorfor min kande opfører sig sådan?
 > Er den simpelthen for billig, eller kan det tænkes at jeg betjener den
 > på en forkert måde?
 >
 > venlig hilsen,
 > Mikkel
 
 
 De billige mokka-kander kan godtopføre sig sådan. Enkelte af mine skal
 skrues virkeligt hårdt sammen
 for at virke. Du kan eventuelt prøve med lidt mindre kaffe. Hvis du "pakker"
 kaffen i filteret, så prøv at pakke lidt løsere. Du kan også prøve med
 grovere malet kaffe.
 
 mvh
 Anders
 
 
 
 
 |  |  | 
  Mrs Krabappel (13-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mrs Krabappel
 | 
 Dato :  13-05-03 15:36
 | 
 |  | 
 
            "Anders" <alfaekko@nospamget2net.dk> wrote in message
 news:3ec0ea67$0$97221$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 ......Du kan eventuelt prøve med lidt mindre kaffe. Hvis du "pakker"
 > kaffen i filteret, så prøv at pakke lidt løsere. Du kan også prøve med
 > grovere malet kaffe.
 >
 De "billige" kander (caffettiera) fejler ikke noget; faktisk er alu-kander
 de bedste. De skal bare køres til, efter en del gange dårlige kaffer
 fungerer de perfekt, bl.a. fordi man ved, hvordan den "reagerer"    a) filteret skal ikke fyldes for meget med kaffe, og den skal IKKE presses
 b) mængde vand: vandet skal nå ventilen, inden filtret sættes ind
 c) varmen skrues ned, når kaffen begynder at komme op
 d) kaffen skal være "almindelig" og ikke til espresso maskine, ellers går
 det virkelig galt. Med almindelig mener jeg fx en Lavazza Qualita' Oro,
 Illy, og alle dem der hedder "Moka".
 e) caffettiera skal skylles med vand (ikke andet) efter brug, og tørre helt
 af (den laver ellers grimme oksidering)
 Min Brikka fungerer nu eminent, men jeg skulle liiige studere mine forældre,
 da jeg lavede et par kikser med fx mængde kaffe.
 Jeg har skrevet en lang smøre før på denne NG (søg fx efter "caffettiera"),
 se også www.bialetti.it  (eller .com??) da de har en engelsk vejledning.
 Sandra
            
             |  |  | 
   Coffea ramosa (13-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Coffea ramosa
 | 
 Dato :  13-05-03 21:38
 | 
 |  | > De "billige" kander (caffettiera) fejler ikke noget; faktisk er alu-kander
 > de bedste.
 
 Hvorfor er alu-kander bedre end stålkander? Du nævner selv noget om
 oksidering, hvilket jeg formoder kun er et problem med alu. For ikke at
 nævne "skrønen" om at alu fremkalder alzheimers. Men er der ellers nogle
 praktiske grunde til du mener alu er bedre? Jo, jeg har een. Prisen :)
 
 Jeg går stadig og venter på det rette tilbud på en god stål espresso kande
 kommer. Jeg har set en 4 koppers, guldbelagt til 750kr, men det er lige over
 mit budget.
 
 > Min Brikka fungerer nu eminent, men jeg skulle liiige studere mine
 forældre,
 > da jeg lavede et par kikser med fx mængde kaffe.
 
 Puha, som om jeg ikke havde nok problemer med at lære min kolbekaffe at
 kende..
 
 
 
 
 |  |  | 
   mack (13-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : mack
 | 
 Dato :  13-05-03 21:50
 | 
 |  | 
 "Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
 news:b9qvt5$m4qhm$1@ID-149139.news.dfncis.de...
 > Min Brikka fungerer nu eminent, men jeg skulle liiige studere mine
 forældre,
 > da jeg lavede et par kikser med fx mængde kaffe.
 > Jeg har skrevet en lang smøre før på denne NG (søg fx efter
 "caffettiera"),
 > se også www.bialetti.it  (eller .com??) da de har en engelsk vejledning.
 >
 Er ikke selv den store kaffedrikker, men er blevet helt vild med Cafe Latte
 som jeg har fået et par gange hvor jeg har været på Café. Kan man lave det
 selv uden alle mulige dyre maskiner? Er det nok med sådan en caffettiera som
 du beskriver i ovenstående? Og hvordan gør man? Og hvilken kaffe er god at
 bruge?
 Hilsen
 Mack - som ville ææælske at kunne lave en Caffe Latte til sig selv uden at
 skulle betale for det i dyre domme på en cafe    |  |  | 
    Coffea ramosa (13-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Coffea ramosa
 | 
 Dato :  13-05-03 23:11
 | 
 |  | > Er ikke selv den store kaffedrikker, men er blevet helt vild med Cafe
 Latte
 > som jeg har fået et par gange hvor jeg har været på Café. Kan man lave det
 > selv uden alle mulige dyre maskiner? Er det nok med sådan en caffettiera
 som
 > du beskriver i ovenstående? Og hvordan gør man? Og hvilken kaffe er god at
 > bruge?
 
 En Latte er en espresso med 4 dele opskummet mælk i.
 
 Selvom man kalder det en espressokande så har det faktisk ikke noget med
 espresso at gøre. Hvis du skal lave det rigtigt så skal du have 1
 espressomaskine som også skummer mælken for dig, samt en elektrisk
 kaffekværn, og måske en rister. Ihvertfald hvis du skal lave bedre kvalitet
 end på café.
 
 kværnen er næsten mere vigtig end maskinen, da espresso kræver en meget fin
 og ensartet malingsgrad.
 
 risteren skal du bruge for at lave frisk kaffe. frisk kaffe giver 'crema'
 som er kendetegnende for en god espresso.
 
 
 
 
 |  |  | 
    Mrs Krabappel (14-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mrs Krabappel
 | 
 Dato :  14-05-03 15:10
 | 
 |  | 
 
            "mack" <ottesen_SPAM-MIG-IKKE_@sol.dk> wrote in message
 news:3ec15a3c$0$83059$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Mack - som ville ææælske at kunne lave en Caffe Latte til sig selv uden at
 > skulle betale for det i dyre domme på en cafe    >
 Caffelatte er, som navnet siger, kaffe+mælk - og den drikkes i de fleste
 italienske hjemme *om morgen*, også af større børn...
 Cappuccino er luksusudgaven serveret på baren. Pudsigt at den skal blive
 sådan en trendy drik. Forstil dig "hej, jeg var på Ketchup, sejt mand, jeg
 fik stegt flæsk"    Den såkaldte espresso kande hedder hos os MOKA og som andre siger, laver
 ikke rigtig espresso.
 Og dog - jeg henviste til Bialetti da de har opfundet en "ægte"
 espressokande, den laver kaffe med crema og det hele. Kanden hedder Brikka
 eller Califfa (to design) og har en speciel filter, som producerer
 "skummen".
 Sådan en kande kan du skaffe i Italien for 20-25 ? (euro) og er alle pengene
 værd. Jeg er i besiddelse af 2 "rigtige" maskiner (en Gaggia og en Pavoni
 til mange tusined lira) og bruger dem næsten aldrig!
 Mælken kan du skumme med en skummer og lidt "arbejde" (der er en meget kændt
 mærke, Frabosk, jeg tror de har opfundet den). Sådan en får du iøvrigt i
 Supermarco, og sikkert masser af andre steder som Magasin(?).
 Se her: http://www.frabosk.it/caffe/cafe.htm Kaffe... som sagt, Illy, Lavazza er altid gode køb for "novicer".
 Det er ikke en "luksus" opsætning, men jeg kan garantere dig at i søndags,
 efter jeg fik en billig hjemmelavet caffelatte om morgen, prøvede jeg en
 MEGET dyr en på Aveny-T cafe' på Frederiksberg Alle', og det var skyllevand
 ift min! IMO...
 Sandra
            
             |  |  | 
     mack (14-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : mack
 | 
 Dato :  14-05-03 15:46
 | 
 |  | 
 "Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
 news:b9tinj$n89f8$1@ID-149139.news.dfncis.de...
 >
 > Den såkaldte espresso kande hedder hos os MOKA og som andre siger, laver
 > ikke rigtig espresso.
 > Og dog - jeg henviste til Bialetti da de har opfundet en "ægte"
 > espressokande, den laver kaffe med crema og det hele. Kanden hedder Brikka
 > eller Califfa (to design) og har en speciel filter, som producerer
 > "skummen".
 > Sådan en kande kan du skaffe i Italien for 20-25 ? (euro) og er alle
 pengene
 > værd. Jeg er i besiddelse af 2 "rigtige" maskiner (en Gaggia og en Pavoni
 > til mange tusined lira) og bruger dem næsten aldrig!
 >
 > Mælken kan du skumme med en skummer og lidt "arbejde" (der er en meget
 kændt
 > mærke, Frabosk, jeg tror de har opfundet den). Sådan en får du iøvrigt i
 > Supermarco, og sikkert masser af andre steder som Magasin(?).
 > Se her: http://www.frabosk.it/caffe/cafe.htm >
 > Kaffe... som sagt, Illy, Lavazza er altid gode køb for "novicer".
 >
 Har været inde og kigge på Bialetti.it og er nu med på hvilke modeller du
 omtaler. Men ved du om man kan købe sådan en Brikka her i Danmark?
 Og derudover skal jeg altså så kun bruge en mælkeskummer (ex. Frabosk) - og
 selvf. noget kaffe. Og forholdet mellem kaffe og mælk er 1 del kaffe til 4
 dele mælk? Jeg må ud og investere - er blevet vildt tændt på ideen om at
 kunne lave min egen cafe latte    /Mack
            
             |  |  | 
      Mrs Krabappel (15-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mrs Krabappel
 | 
 Dato :  15-05-03 12:41
 | 
 |  | 
 
            "mack" <ottesen_SPAM-MIG-IKKE_@sol.dk> wrote in message
 news:3ec25656$0$83044$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > Har været inde og kigge på Bialetti.it og er nu med på hvilke modeller du
 > omtaler. Men ved du om man kan købe sådan en Brikka her i Danmark?
 jeg så den en gang hos Magasin; prøv at spørge dem, ellers har Bialetti.it
 en online butik og for solle 23? + levering er den din!!!   www.Oliviero.it  online store har det hele (også creamer) men er dyrere...
 > Og derudover skal jeg altså så kun bruge en mælkeskummer (ex. Frabosk) -
 og
 > selvf. noget kaffe. Og forholdet mellem kaffe og mælk er 1 del kaffe til 4
 > dele mælk?
 Jeg bruger en af de store glas som er så fancy at se på... og jeg bruger den
 empiriske system - ikke centiliter måleren!
 Jeg fylder glasset med varm mælk+skum, ikke alt for meget selvfølgelig, og
 SVUP! ind med en kop espresso.
 Den flyder langsomt ned, og den er flot at se på. Dette er det, som i
 Italien hedder "latte macchiato" (plettet mælk). Glasset indeholder ca.
 200ml.- ikke en "pint".
 Rigtig morgen-caffelatte laver man i en lille skål (scodella) - hvad hedder
 sådan en "drikkeskål"? Lige som "jumbo cup"... Man fylder den med mælk og
 svup, ind med en god sjat kaffe fra caffettiera.
 Sandra
            
             |  |  | 
  Coffea ramosa (13-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Coffea ramosa
 | 
 Dato :  13-05-03 21:40
 | 
 |  | > men desværre fungerer kanden ikke altid som den skal. De fleste gange
 > laver den kaffen uden problemer, men nogle gange sprutter det kogende
 > vand af en eller anden grund ud igennem gevindet ved sammenskruningen
 > på midten af kanden i stedet for at stige op igennem kaffepulveret og
 > op i beholderen. Jeg skruer ellers kanden godt sammen, og
 > gummipakningen er ubeskadiget og ren.
 
 Det er sikkerhedsventilen. Skal man passe lidt på med, for hvis
 sikkerhedsventilen også tilstoppes så ku den tænkes at springe i luften?
 
 Men ja, jeg vil tro at det er malingsgraden du skal justere lidt på. Hvis
 det er alt for fint ku det tænkes at tilstoppe.
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |