| 
 "Lars Kirkegaard" <lars.kirkegaard@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
 news:aa06f4d0.0305060505.10370f7@posting.google.com...
 > Mit eksemplar af Elisabeth Davids fortrinlige italienske kogebog er
 > blevet væk. Der skulle vel ikke være én, der kan hjælpe mig med
 > opskriften på kaffeis i denne bog. Det er en opskrift, hvor
 > kaffesmagen kommer fra hele kaffebønner, der opvarmes næsten til
 > kogepunktet i fløde.
 >
 > På forhånd tak
 > Lars Kirkegaard
 
 Tag frisk fløde og bland den langsomt i en lille kobbergryde med
 æggeblommerne,som må være helt friske.Sæt gryden over svag ild og rør
 ustandselig i gryden med et ris,og pas på den ikke koger,for så skiller
 den.Man vil vide,når den har fået nok,fordi fløden begynder at blive
 tykkere, og i stedet for at dreje rundt i gryden standser den straks.Tag den
 så øjeblikkelig af ilden,tilsæt sukker, si den når den er kold.Ved
 frysningen omrøres hver ½ halve time.Frysningen tager ca 3 timer
 
 knap 4 dl fløde
 6 æggeblommer
 110 g sukker
 
 Tilsæt 110 g nyristede kaffebønner,før blandingen koges; når den er færdig
 efterlades bønnerne i cremen i adskillige timer før den sies. Så fryses den
 som tidligere forklaret
 
 mvh Jette
 
 
 
 
 |